Recuperarea căldurii reziduale

Recuperarea căldurii reziduale este esențială pentru îmbunătățirea eficienței energetice. Astăzi, tehnologia face posibilă captarea și refolosirea excesului de căldură din procesele existente în alte scopuri, cum ar fi încălzirea sau generarea de energie electrică. Există multă căldură reziduală generată de industria ușoară și industria grea, constituind o resursă semnificativ neexploatată pentru economisirea energiei și reducerea emisiilor.

Recuperarea căldurii, utilizând tehnologia bine proiectată a schimbătorului de căldură, este o modalitate ușoară și eficientă de a spori eficiența. Cu o vastă experiență în acest domeniu, Alfa Laval colaborează cu clienții dintr-o gamă largă de industrii cu privire la soluții pentru utilizarea căldurii reziduale în moduri noi, productive și profitabile. Pe lângă captarea fluxurilor de deșeuri la temperaturi ridicate, tehnologia noastră poate capta și reutiliza căldura la temperaturi mai scăzute, prin utilizarea pompelor de căldură. Acesta este cazul, de exemplu, în recuperarea căldurii din centrele de date sau din apele uzate și din apa de mare – unde excesul de căldură poate fi utilizat pentru încălzirea urbană.

cleantech_waste_heat_recovery201201.jpg

Valoarea recuperării căldurii reziduale

Recuperarea căldurii reziduale oferă afacerii dvs. una dintre cele mai simple și mai rentabile modalități de a vă spori eficiența energetică generală. La rândul său, acest lucru va avea un impact pozitiv asupra profitului.

Atunci când analizăm opțiunile disponibile, este important să se ia în considerare cele două tipuri de consum de energie din majoritatea proceselor industriale. Adică, energia utilizată pentru a genera:

  • căldură prin combustibili fosili
  • electricitate pentru motoarele utilizate în etape specifice de proces

Ideea de bază din spatele recuperării căldurii reziduale este de a captura căldura creată într-o parte a instalației și de a reutiliza cât mai mult din ea în alte aplicații. Componenta cheie pentru a determina cantitatea de căldură care poate fi recuperată și reutilizată este dată de alegerea tehnologiei schimbătorului de căldură.

Aflați mai multe din acest videoclip cu Julien Gennetier, unul dintre cei mai importanți experți ai noștri în eficiența energetică și recuperarea căldurii reziduale. În acest videoclip, se explică modul în care economisirea energiei devine un câștig – atât pentru afacerea dvs., cât și pentru planeta noastră.

Economisiți cu 25% mai multă energie cu tehnologia potrivită a schimbătorului de căldură

Timpul de recuperare a investiției în recuperarea căldurii reziduale depinde în mare măsură de eficiența schimbătoarelor de căldură și de costurile asociate ciclului de viață al acestora. Prin urmare, schimbătorul de căldură pe care îl alegeți joacă un rol important atunci când se calculează economiile potențiale. Deci, care sunt opțiunile dvs.?

Diagrama arată nivelul de recuperare a căldurii în funcție de costul inițial. Randamentul schimbătoarelor de căldură compacte este cu până la 25% mai mare decât în cazul celor shell-and-tubes, la un cost comparabil. Pentru a ajunge la aceleași niveluri de recuperare a căldurii, soluțiile shell-and-tubes devin adesea mult mai scumpe. Acest lucru se datorează mai multor factori:

  • Eficiență de transfer de căldură de cinci ori mai mare
  • Costuri de întreținere și CAPEX mai mici
  • Amprentă mai mică

Deci, cum puteți obține cea mai bună soluție de recuperare a căldurii pentru sarcinile dvs. de proces? Dacă ne contactați astăzi, experții noștri vă vor ghida în acest proces.

De ce să nu încercați?


Aflați mai multe detalii


cleantech-WHR-chart-logo.png

Căldură reutilizată pentru încălzirea urbană

În Hamburg, surplusul de căldură de la o fabrică de producere a cuprului este transferat la termoficare, într-o manieră eficientă din punct de vedere energetic, utilizând schimbătoare de căldură cu garnitură și plăci Alfa Laval. Reutilizarea surplusului de căldură corespunde cu 160.000 MWh pe an, care este utilizată pentru încălzirea a 3.400 de apartamente și se estimează că va reduce anual emisiile de dioxid de carbon cu 20.000 de tone.

Alfa Laval Sustainable solutions Waste heat recovery case story

Economii de energie în toate sectoarele

Schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval pot recupera căldura reziduală, atât la temperatură ridicată cât și la temperatură scăzută, pentru a fi reutilizată într-o gamă largă de aplicații. Tehnologiile noastre permit clienților să sporească astfel eficiența energetică în moduri noi, productive și profitabile, folosind căldura recuperată pentru încălzirea centralizată, producția de energie electrică și multe altele. Selectați industria de mai jos pentru informații suplimentare.

cleantech_data_centerv2.jpg

Răcire centre de date

Știați că 90% din electricitatea utilizată într-un centru de date este transformată în căldură? Imaginați-vă dacă toate centrele de date ar utiliza căldura reziduală de la servere în alte scopuri. Astfel s-ar economisi 3,000 TWh anual, ceea ce reprezintă aceeași cantitate de energie necesară pentru încălzirea a 300 milioane de gospodării europene. Reducerea aferentă a emisiilor este echivalentă cu emisiile produse de întreaga Franța.

Cum puteți salva și reutiliza căldura reziduală de la serverele dvs.? Și ce impact va avea asupra profitului dvs.?

Aflați mai multe detalii

cleantech-HVAC-intro-img.jpg

HVAC

Astăzi, 50% din toată energia primară se pierde drept căldură reziduală. Imaginați-vă dacă fiecare cazan industrial posibil din Europa ar fi înlocuit cu pompe de căldură moderne. Acest lucru ar economisi 100 TWh de energie anual, echivalent cu producția a 10.100 de turbine eoliene. De asemenea, ar reduce producția de CO2 cu 18 milioane de tone - sau aceeași cantitate cu emisiile de la 220.000 de camioane grele de pe șosea.

Fără îndoială, există economii uriașe de făcut prin înlocuirea cazanelor industriale cu pompe de căldură. Ce ar însemna o schimbare similară pentru operarea HVAC?


Aflați mai multe detalii

cleantech-ORC-pipes.jpg

Ciclul Rankine Organic (ORC)

Știați că este posibil să recuperați căldura reziduală, la temperatură scăzută, a proceselor industriale și a motoarelor de cogenerare a energiei termice și electrice (CHP)?

Pentru sistemele cu Ciclu Rankine Organic (ORC), schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval, combinate cu expertiza noastră, permit recuperarea eficientă și termică pentru producția de energie electrică.

Prin utilizarea schimbătoarelor de căldură Alfa Laval (GTL/Micro) pentru evacuarea gazelor, este posibil să se transfere energia din fluxurile de deșeuri și să se producă energie electrică neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon într-un sistem ORC, într-un mod eficient.


Aflați mai multe detalii

cleantech-CHP-intro-img.jpg

Energie termică și electrică combinate (CHP)

Știați că energia termică și electrică combinate (CHP) este una dintre cele mai eficiente metode de utilizare a energiei? Peste 90% din energie poate fi recuperată pentru o utilizare eficientă. Căutați o soluție de cogenerare eficientă și rentabilă?

Faceți clic aici pentru a afla despre gama completă de soluții termice pe care Alfa Laval le-a dezvoltat pentru aplicații CHP.


Aflați mai multe detalii

cleantech_refinery210108.jpg

Rafinării de țiței

În rafinării, energia este unul dintre principalii factori determinanți ai costurilor. Pentru fiecare MW de energie recuperată, se poate realiza o reducere de până la 4.000 de tone de emisii de CO2 pe an.

Alfa Laval are un portofoliu complet de schimbătoare de căldură pentru procesele de rafinare. Indiferent de natura serviciului, vă putem oferi o tehnologia pentru a aborda și depăși provocările dvs. zilnice, cum ar fi economisirea energiei și reducerea emisiilor.

 

Aflați mai multe detalii

Cleantech-Petrochemicals-intro-img-final.jpg

Petrochimice

Știați că o modalitate ușoară de a reduce consumul de energie este de a recupera energia necesară reutilizării în procesele dvs.?

Puteți crește eficiența recuperării căldurii trecând pur și simplu de la schimbătoarele shell-and-tubes la schimbătoare de căldură compacte. Mai multă energie este apoi repusă în funcțiune – energie care altfel ar fi fost irosită.

Investiția în schimbătoare de căldură mai eficiente este foarte profitabilă, iar perioadele de recuperare a investiției sunt adesea mai mici de un an.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil