Energie verde

Decarbonizarea este una dintre cele mai complexe provocări ale timpului nostru. Va necesita transformarea completă a sistemului nostru energetic global și acest lucru înseamnă că nu există o soluție unică sau simplă. Atingerea obiectivelor Acordului privind Schimbările Climatice de la Paris va necesita o combinație de tehnologii și soluții, iar progresele energiei verzi va fi un factor important.

Alfa Laval a dezvoltat o gamă largă de tehnologii avansate de transfer și separare a căldurii, care sunt deja utilizate pentru a permite tranziția către un viitor energetic mai curat. Lucrând în strânsă colaborare cu clienții și partenerii noștri, accelerăm transformarea infrastructurii noastre energetice pentru a avansa soluții energetice durabile de la hidrogen verde, Power-to-X, celule de combustibil și stocarea energiei la biocombustibili, utilizarea și stocarea captării carbonului și multe altele.

cleantech_clean_energy_spotv2.jpg


cleantech-WHE-chart-final.png

Decarbonizarea: o combinație de abordări

Provocarea decarbonizării este dublă: trebuie să sprijinim simultan cererile de energie în creștere rapidă, reducând în același timp emisiile de CO2 pentru a îndeplini obiectivele Acordului privind Schimbările Climatice de la Paris.

După cum se vede în această diagramă, este necesară o combinație de tehnologii și combustibili noi pentru a inversa cursul actual și pentru a ne orienta pe calea „Dezvoltării Durabile” pentru îndeplinirea obiectivelor de la Paris. În ceea ce privește energia curată, secțiunea verde ilustrează rolul important jucat de sursele regenerabile de energie. În același timp, porțiunea portocalie a diagramei arată că combustibilii noi și mai nepoluați și captarea carbonului vor fi la fel de importante.

Alfa Laval a încheiat deja un parteneriat cu clienții pentru a ajuta la sprijinirea tranziției lor către o energie mai curată. Contactați-ne astăzi pentru a afla cum vă putem sprijini afacerea.

Prezență în toate sectoarele

Cu cele mai bune tehnologii de transfer și separare a căldurii, Alfa Laval sprijină operațiunile din întreaga lume în tranziția lor la energie curată. Selectați o zonă de mai jos pentru a afla mai multe despre modul în care vă putem sprijini astăzi.

Cleantech-hydrogen-intro-final.jpg

Hidrogen verde

Ați auzit că hidrogenul poate reprezenta 24% din piața energiei până în 2050? Cu hidrogen verde, avem o soluție de energie cu emisii zero pentru combustibilul din transporturi și generarea de energie, precum căldura din industria grea și clădiri, precum și o importantă materie primă în industria chimică. Aflați despre soluțiile noastre de transfer de căldură și desalinizare pentru o producție, depozitare și transport eficiente de hidrogen verde.

Aflați mai multe detalii

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Celule de combustibil

Celulele de combustibil vor fi una dintre piesele fundamentale în rezolvarea puzzle-ului nostru de tranziție energetică. Căutați informații despre membranele electrolitice polimerice (PEM), celulele de combustibil cu oxid solid (SOFC) sau soluțiile de celule de combustibil pentru aplicații staționare? Cu experiența noastră extinsă în tehnologia termică, Alfa Laval vă poate ajuta să îndepliniți cerințele aplicațiilor provocatoare.


Aflați mai multe detalii

Cleantech-P2X-intro-final.jpg

Power-to-X (P2X)

Power-to-X implică conversia energiei electrice în combustibili gazoși lichizi sau substanțe chimice, inclusiv e-amoniac, e-metanol, metan, hidrogen verde și syngas. În acest fel, poate permite decarbonizarea pentru industrie, transport și energie, precum și să ofere o soluție importantă de stocare a energiei. Cu zeci de ani de experiență oferind soluții avansate industriei chimice, Alfa Laval poate sprijini sarcinile Power-to-X cu un portofoliu diversificat de schimbătoare de căldură eficiente.


Aflați mai multe detalii

Cleantech-energy-storage.jpg

Stocarea energiei

Doriți să aflați cum putem dezvolta un potențial pentru energie regenerabilă 24/7? Depozitarea pe termen lung, la scară largă, este o parte esențială a acestei povești, deoarece sursele regenerabile intermitente, cum ar fi energia solară fotovoltaică și eoliană, nu sunt întotdeauna produse atunci când și unde sunt necesare. Așadar, capacitatea de stocare a energiei este esențială, iar tehnologia eficientă de transfer de căldură este nucleul proiectării soluțiilor de stocare eficiente din punct de vedere al costurilor.


Aflați mai multe detalii

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Captarea, utilizarea și stocarea carbonului

Este posibil să fi auzit de captarea, utilizarea și stocarea carbonului (CCU/S), dar v-ați dat seama că tehnologiile care permit acest lucru există de zeci de ani? Cu opțiuni limitate de decarbonizare în sectoare precum petrolul și gazele, energia, rafinăria, petrochimia și industria cimentului, CCU/S vor fi fundamentale pentru viitorul pieței energiei. Descoperiți portofoliul nostru de echipamente de transfer de căldură concepute pentru a maximiza eficiența captării carbonului.


Aflați mai multe detalii

Cleantech-CSP-intro-final.jpg

Energie Solară Concentrată (CSP)

Generarea de energie care este cu adevărat regenerabilă și curată este de bun augur pentru viitor. Energia solară concentrată (CSP), împreună cu stocarea termică, pot ajuta la asigurarea viitoarelor surse de energie, precum și la furnizarea de apă dulce și căldură pentru alte utilizări. Alfa Laval oferă tehnologii de ultimă generație care sunt cheia furnizării de energie solară, apă dulce și căldură.


Aflați mai multe detalii

Cleantech-Bio-fuels-intro-img-final.png

Biocombustibili

Decarbonizarea transportului a transformat biocombustibilii într-o piață în creștere rapidă. Poate știți că bioenergia reprezintă deja 10% din cererea mondială de energie primară, 7% din aceasta provenind din biocombustibili? Alfa Laval oferă un portofoliu complet de echipamente termice și de separare pentru a sprijini producătorii de biocombustibili, inclusiv instalații complete de biodiesel prefabricate.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil