Economie circulară

Astăzi trăim într-o economie liniară, care produce deșeuri. Produsele sunt folosite și aruncate, refuzându-ne accesul la resurse naturale încă valoroase și deseori limitate și contribuind în continuare la poluare. Cu toate acestea, într-o economie circulară, întregul ciclu de viață al produsului este conceput pentru a elimina deșeurile și poluarea. Atunci când un produs nu mai este viabil, materialele și componentele sale sunt readuse în funcțiune în alte moduri. Totul este recirculat, ceea ce duce la regenerarea observată în sistemele naturale.

Datorită înțelegerii noastre unice privind separarea și tehnologiile termice, Alfa Laval a deschis calea în dezvoltarea de noi soluții pentru a promova economia circulară. În prezent, vă putem ajuta să îmbunătățiți eficiența resurselor și reducerea, reutilizarea și reciclarea deșeurilor pentru a vă optimiza procesele de producție pentru performanțe mai fiabile și durabile. Împreună, putem accelera tranziția către o economie circulară pentru substanțe chimice biologice, bioplastice, biocombustibili, deșeuri municipale solide (MSW), deversări de lichide zero (ZLD), reciclare a materialelor plastice, a textilelor și multe altele.

Cleantech-Circular-economy-intro-final.jpg

 

cleantech-circular-economy-chart-final.png

Definirea economiei circulare

Economia circulară, așa cum este definită de fundația Ellen MacArthur, se bazează pe principiile proiectării deșeurilor și poluării, păstrării produselor și materialelor în uz și regenerării sistemelor naturale.

Cu alte cuvinte, nimic nu se risipește și toate resursele noastre naturale sunt folosite în cel mai eficient mod, din nou și din nou. Produsele sunt produse folosind energie regenerabilă. În cadrul proceselor de producție, apa, substanțele chimice și materialele sunt refolosite, reduse și reciclate. Subprodusele sunt extrase pentru a intra în alte sisteme circulare. Produsul este apoi utilizat cât mai mult timp posibil. Dacă este rupt, un produs este reparat în loc să fie aruncat. La sfârșitul ciclului de viață al unui produs, componentele sale sunt reciclate, pentru a fi readuse în producție din nou, completând cercul. Materialul biologic care nu este reciclat în schimb se degradează, reînnoit cu lumina soarelui, CO2 și substanțe nutritive pentru a permite dezvoltarea de noi resurse naturale.

Aceasta va fi, desigur, o schimbare uriașă pentru industrie, dar una necesară. Operațiunea dvs. este pregătită să treacă la un model de afaceri circular? Dacă da, contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre modurile în care soluțiile noastre vă pot ajuta să vă atingeți obiectivele.


Contactați-ne

O colaborare de pionierat pentru reciclarea durabilă

Alfa Laval și Stena Recycling s-au unit în dezvoltarea unui model de afaceri inovator pentru a permite reciclarea eficientă a schimbătoarelor de căldură. Parteneriatul dintre cei doi lideri în domeniile lor ar putea permite o regenerare de până la 100% a metalelor prețioase găsite în produsele Alfa Laval. În plus, aceasta va contribui la înlocuirea tehnologiilor mai vechi ale schimbătorului de căldură cu modele mai moderne și mai eficiente din punct de vedere energetic, care contribuie la reducerea emisiilor globale de carbon.


Citiți povestea completă

 

cleantech-Resource-efficiency-intro-img-final.jpg

Eficiența resurselor

Ce înseamnă cu adevărat să folosești resursele mai eficient? În cele din urmă, este vorba despre creșterea randamentului, desigur, obținerea la maxim a fiecărei materii prime, dar, de asemenea, asigurarea faptului că absolut nimic nu se pierde.

Atunci când este făcută corect, eficiența resurselor nu numai că îmbunătățește durabilitatea operațiunii dvs. Poate fi, de asemenea, o modalitate inteligentă de a reduce costurile și de a crește profitabilitatea. De la produse chimice ecologice și bio la agenți frigorifici naturali, Alfa Laval deține diversitatea soluțiilor și expertizei pentru a vă ajuta să îmbunătățiți circularitatea consumului de resurse. Aflați cum putem sprijini industria dvs. astăzi.

 

Aflați mai multe detalii

Cleantech-Reuse-reduce-recycle-final-210303.jpg

Reutilizează, reduce, reciclează

Majoritatea proceselor industriale consumă astăzi o mare cantitate de resurse naturale și, prin urmare, produc cantități semnificative de deșeuri. Cu tehnologia potrivită, totuși, a devenit din ce în ce mai posibil să se reducă la minim producția de deșeuri și astfel să se micșoreze atât amprenta de mediu, cât și costurile operaționale.

Alfa Laval are o vastă experiență în sprijinirea clienților cu soluții de tratare și recuperare la fața locului care permit o gestionare îmbunătățită a fluxurilor de deșeuri și de apă. Soluțiile noastre de separare și gestionare a apei extrem de eficiente vă pot ajuta să reduceți, să refolosiți și să reciclați deșeurile în toate modurile.


Aflați mai multe detalii

Cleantech-product-lifetime-final-210303.jpg

Durata de viață a produsului

Asigurarea durabilității în economia circulară înseamnă, de asemenea, optimizarea și maximizarea performanței pe durata de funcționare a fiecărui produs.

La Alfa Laval, aceasta este o parte importantă a modului în care luăm în considerare proiectarea echipamentelor noastre și materialele pe care le folosim. Colaborăm cu clienții pentru a ne asigura că produsele noastre sunt operate în mod optim pentru a asigura performanțe eficiente și de lungă durată. Portofoliul nostru de servicii cuprinzător asigură că fiecare client Alfa Laval are asistența potrivită pentru a obține cea mai bună operare pe toată durata de viață a echipamentelor sale. În unele cazuri, putem chiar să vă sfătuim cu privire la modul în care produsul poate fi reutilizat și reciclat la sfârșitul vieții sale.


Aflați mai multe detalii

Accelerarea circularității pentru Outokumpu

Outokumpu, liderul mondial în oțel inoxidabil, și-a redus amprenta de carbon prin îmbunătățirea circularității consumului de resurse lichide în procesul de degresare. Posibilitatea de a reutiliza mai mult lichid pentru mai mult timp, i-a ajutat să îmbunătățească eficiența producției și, de asemenea, a dus la reducerea deșeurilor și la o calitate mai bună a produselor finale. Urmăriți acest videoclip pentru a afla mai multe.

Prezență în toate sectoarele

Datorită inovațiilor de separare și transfer de căldură, Alfa Laval are o prezență extinsă într-o gamă largă de aplicații industriale. Doriți să aflați cum vă putem ajuta să îmbunătățiți circularitatea operațiunilor dvs.? Selectați domeniul din lista de mai jos.

Steam_and_heat_640x360.jpg

Descărcare de Lichid Zero - Zero Liquid Discharge (ZLD)

Sistemele Alfa Laval ZLD sunt soluții robuste, compacte, concepute pentru minimizarea absolută a descărcării lichidului într-o gamă largă de aplicații pentru deșeuri industriale. Sistemele ZLD optimizează eficiența consumului de apă printr-o combinație de soluții termice și tehnologie de separare, cu evaporatorul AlfaFlash în centrul instalării .


Aflați mai multe detalii

cleantech-biobased-chemicals-intro-img.jpg

Substanțe chimice pe bază de substanțe chimice biologice

Substanțele chimice și materialele din diverse surse de biomasă joacă un rol important în reducerea dependenței noastre de resursele neregenerabile. Copacii, plantele, culturile, algele, bacteriile și deșeurile biologice pot fi utilizate în diferite configurații și forme pentru a produce o gamă largă de substanțe chimice biologice, combustibili, produse și intermediari. Alfa Laval vă poate ajuta să îmbunătățiți eficiența și durabilitatea într-o gamă largă de aplicații chimice bio.


Aflați mai multe detalii

cleantech-Recycling-intro-img-final.jpg

Reciclarea

În economia circulară, ultima fază a ciclului de viață al produsului este reciclarea. Acest lucru ne permite să profităm de componentele și resursele naturale din produs, readucându-le în producție.  În prezent, procesele emergente creează noi posibilități de comercializare a proceselor de reciclare a materialelor plastice, textilelor, bateriilor, deșeurilor municipale solide (MSW) și multe altele.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil