2022-12-06 Știri

Distileria din moara de zahăr realizează descărcare de lichid zero cu sistemul de reciclare a apei Alfa Laval

De la momentul punerii în funcțiune a sistemelor de reciclare a apei furnizate de Alfa Laval, Harinagar Sugar Mills a reușit să recicleze aproximativ 800.000 de litri de apă în fiecare zi, la un cost pe care compania îl consideră foarte atractiv. Frecvențele de curățare s-au dovedit a fi de doar aproximativ 50% față de cele pentru echipamente similare disponibile în altă parte, ceea ce a dus la economii notabile. De asemenea, compania a realizat economii la costurile cu apa și cu energia ca urmare a implementării sistemului Alfa Laval.

Parteneriatul pe termen lung s-a extins

Harinagar Sugar Mills Ltd., din Bihar, India, a fost fondată în 1933 și produce zahăr cristal, alcool de calitate industrială, etanol combustibil, biocompost și electricitate. Compania a dorit să trateze reziduurile de apă din operațiunile sale de distilerie, precum și să recicleze această apă pentru a economisi bani cu apa, energia și tratamentul.

Scopul a fost descărcarea de lichid zero.

Harinagar Sugar Mills a selectat Alfa Laval pentru a se ocupa de problema apei uzate folosind un evaporator cu șase efecte (FilmVap, ViscoVap și Alfacond) care combină designul de film în cădere și circulațe forțată și coloanele de stripare pentru degazificarea și lustruirea condensului pentru tot lichidul uzat generat de instalația de distilare a companiei.

Alfa Laval lucrează cu Harinagar Sugar Mills de 15 ani, adăugând valoare operațiunilor companiei prin furnizarea de schimbătoare de căldură cu plăci, decantoare centrifugale pentru clarificarea lichidului uzat, un evaporator pentru lichidul uzat biometanat și un sistem de lustruire a condensului. Alfa Laval a furnizat, de asemenea, încălzitoare de sucuri clarificate (complete cu un modul automat CIP), componente suplimentare pentru sistemul de evaporare și re-boilere pentru sistemul de lustruire a condensului.

Harinager Sugar Mills Ltd_1200x400.jpg

Alfa Laval oferă tehnologia potrivită

Harinagar Sugar Mills a luat în considerare soluții de la alți furnizori, dar a ales Alfa Laval pentru că erau convinși de experiența lor anterioară de lucru cu compania și, de asemenea, erau încrezători că proiectarea sistemului său de inginerie pentru degazificare și îndepărtare a condensului va funcționa cel mai bine pentru a obține o reciclare a apei de înaltă calitate.

„Aceasta este acum cea mai de succes fabrică de acest gen din India, iar abordarea cu descărcare de lichid zero este în mod clar calea de urmat”, spune domnul HKYadava, Director General – Distilerie, Harinagar Sugar Mills. După finalizarea cerințelor noastre pentru noua instalație de evaporator de lichid uzat bio-metanat, am discutat despre viziunea noastră de a obține descărcarea de lichid zero cu experții Alfa Laval. Alfa Laval a venit cu sistemele inovatoare de degazare a alimentării și de îndepărtare a condensului.”

Drumul spre reciclare

18 luni de discuții tehnice și comerciale, teste și colaborare au precedat instalarea. Testele de laborator pentru analiza alimentării au fost efectuate la uzina HSM. De asemenea, inginerii HSM au vizitat instalațiile existente ale evaporatoarelor Alfa Laval pentru a le vedea în acțiune.

„Am făcut o mulțime de cercetări”, spune domnul Vedang Pittie, Director Executiv, Harinagar Sugar Mills Ltd. „Echipa noastră a călătorit la câteva fabrici din India unde sunt utilizate procese similare și am discutat cu diverși furnizori. În final, am ales Alfa Laval pentru că eram convinși de tehnologia oferită și de experiența lor în livrarea acesteia. Avem încredere în ei.”

Soluție eficientă

Producerea de alcool în distileria Harinagar Sugar Mills generează efluent lichid (lichid uzat). Acest lichid uzat trece printr-un proces de biometanare pentru a recupera energie sub formă de biogaz care este folosit drept combustibil într-un cazan. După biometanare, lichidul uzat este alimentat într-un evaporator pentru concentrare, iar lichidul concentrat este apoi folosit pentru a produce bio-compost.

A face față acestui lichid uzat într-un evaporator este foarte dificil, deoarece conține gaze dizolvate care includ amoniac, dioxid de carbon și hidrogen sulfurat. Prin urmare, Alfa Laval a furnizat o unitate de degazare special concepută pentru eliminarea acestor gaze.

Condensul de la evaporator este un alt efluent care a fost dificil de tratat pentru moara de zahăr din cauza nivelurilor ridicate de COD și BOD. A fost instalată o unitate de lustruire a condensului Alfa Laval pentru a reduce aceste niveluri și pentru a îmbunătăți calitatea apei, astfel încât Harinagar Sugar Mills să poată recicla acum acest condens ca apă de proces pentru procesul de fermentație și ca apă de completare în turnurile de răcire.

Rezultate pozitive

De la momentul punerii în funcțiune a sistemelor de degazare, evaporare și lustruire a condensului furnizate de Alfa Laval în 2017, Harinagar Sugar Mills a reușit să recicleze aproximativ 800.000 de litri de apă în fiecare zi, la un cost pe care compania îl consideră foarte atractiv. Frecvențele de curățare s-au dovedit a fi de doar aproximativ 50% față de cele pentru echipamente similare disponibile în altă parte, ceea ce a dus la economii notabile. Compania a realizat, de asemenea, economii la costurile cu apă și costurile cu energia ca urmare a implementării sistemului Alfa Laval.

Etichete

Tot
Sugar Mills 640x360

        

Domnul H. K. Yadava, Director General – Distilerie, Harinagar Sugar Mills:

Aceasta este acum cea mai de succes fabrică de acest gen din India, iar abordarea de descărcare de lichid zero este în mod clar calea de urmat.

Domnul Vedang Pittie, Director Executiv, Harinagar Sugar Mills:

Am făcut multe cercetări. Echipa noastră a călătorit la câteva fabrici din India unde sunt utilizate procese similare și am discutat cu diverși furnizori. În final, am ales Alfa Laval pentru că eram convinși de tehnologia oferită și de experiența lor în livrarea acesteia. Avem încredere în ei.
Harinager Sugar Mills Ltd zero liquid discharge 640x360

Rezultate:

  • Reciclează aproximativ 800.000 de litri de apă în fiecare zi, la un cost pe care compania îl consideră foarte atractiv.
  • Frecvențele de curățare s-au dovedit a fi de doar aproximativ 50% față de cele pentru echipamente similare disponibile în altă parte, ceea ce a dus la economii notabile.
  • Economii la costurile cu apă și costurile cu energia ca urmare a implementării sistemului Alfa Laval.

Descărcați povestea completă a cazului:

Conţinut: