2023-10-31 Știri

Aici pentru bere: suprareciclarea proteinei durabile din cerealele uzate ale berii

Sursele sustenabile de proteine de înaltă calitate sunt esențiale pentru satisfacerea cererii globale în continuă creștere pentru alimente sănătoase, accesibile și nutritive. Experiența Alfa Laval în domeniul proteinelor o face un partener ideal de tehnologie și soluții în acest domeniu.

Inovația în acest domeniu este captivantă și rapidă, iar unul dintre cei mai recenți intrați pe piață este o afacere din SUA, care nu numai că a dezvoltat o proteină sustenabilă pe bază de plante, dar și utilizează un produs rezidual din procesul de fabricare a berii, ca materie primă a acesteia.

EverGrain ™, o filială deținută integral de gigantul global de fabricare a berii Anheuser-Busch InBev, a dezvoltat un proces de ultimă oră pentru extragerea izolatului proteic de înaltă calitate din cerealele uzate din procesul de fabricare a berii.

Produsul rezultat – EverPro ® – este apoi vândut ca ingredient companiilor alimentare pentru încorporarea într-o varietate de produse, inclusiv shake-uri de nutriție sportivă și cafea. Valoarea sa nutrițională ridicată, gustul moale și solubilitatea în aplicarea băuturilor îl fac ideal pentru stimularea conținutului de proteine într-o serie de categorii de produse de larg consum.

„EverPro este o proteină pe bază de plante densă în nutrienți, care este produsă în mod sustenabil din orz, cultivat și produs în SUA”, spune Greg Belt, CEO al EverGrain. „Este complet solubilă în apă, cu un gust curat, făcându-o un ingredient foarte versatil și potrivit pentru numeroase produse, inclusiv băuturi ready-to-drink și ready-to-mix, cum ar fi shake-uri proteice și cafele, precum și smoothie-uri și batoane energizante.”
MicrosoftTeams-image (1).png

Și având sustenabilitatea în centrul activității sale, EverGrain, transformă ceea ce a fost uscat și vândut anterior ca hrană pentru animale de valoare scăzută într-o sursă sustenabilă de proteine pe bază de plante de înaltă calitate, foarte hrănitoare.

„Cu acest proces de ultimă generație, putem recolta capacitatea nutrițională ascunsă a orzului – ajutându-ne să servim nu doar o altă proteină, ci o proteină mai bună”, spune Steffen Muench, Șeful de Cercetare și

Dezvoltare al EverGrain. „Și mai mult, prin suprareciclare, putem face toate acestea folosind pământul pe care îl avem deja – nu este nevoie de un acru în plus pentru a utiliza toți nutrienții economisiți din orz pentru binele oamenilor și al planetei.”

Producția comercială a EverPro a început în luna iunie a acestui an la noua unitate EverGrain din St Louis, Missouri, după ani de cercetare și dezvoltare cu experți în industrie și cercetare.

Tehnologia de separare și manipulare a fluidelor pentru instalație a fost furnizată de Alfa Laval, care a inclus șase decantoare mari, sisteme de osmoză inversă, supape, pompe și echipamente de curățare a rezervoarelor.

EverGrain se concentrează în continuare pe optimizarea proceselor, iar planurile sunt în curs de realizare pentru construcția unei instalații pilot în care se vor dezvolta îmbunătățiri ale randamentelor generale, împreună cu reducerea consumului de apă.

Reglajul fin este esențial pe piața extrem de competitivă a izolatelor de proteine, iar Alfa Laval este bine plasată pentru a oferi EverGrain expertiză tehnică în viitor, spune David King, Director de Separare pentru Alimente pentru Alfa Laval în SUA.”

„Avem cunoștințe de specialitate în separare, evaporare și membrane care datează de zeci de ani. Îi putem ajuta să devină cât se poate de avansați din punct de vedere tehnologic și eficienți din punct de vedere comercial, susținându-i cu serviciile și expertiza noastră din întreaga lume.

„Acesta este doar începutul călătoriei lor. Aspectul global al AB InBev înseamnă că EverGrain are într-adevăr capacitatea de a hrăni lumea – luând un deșeu necomestibil care a fost uscat anterior și vândut ca hrană pentru animale și transformându-l în proteine de calitate.”

Despre EverPro®

EverPro, creat de compania de ingrediente sustenabile EverGrain a AB InBev, este prima proteină de orz suprareciclată disponibilă în comerț din lume. EverPro a fost formulat în mod deliberat și s-a dovedit științific că are niveluri de solubilitate și vâscozitate de neegalat în comparație cu zerul sau mazărea și este egal sau peste în ceea ce privește absorbția și digestibilitatea. Este extrem de potrivit pentru aplicații de băuturi pentru sport și nutriție. Deoarece EverPro este realizată folosind un proces brevetat de reciclare a proteinei din orz din cerealele uzate de bere (BSG), emite mai puțin carbon și utilizează mult mai puțin pământ și apă, este una dintre cele mai sustenabile proteine de pe planetă și este certificată de Upcycled Food Association. Prima instalație la scară largă a EverPro a apărut online în iunie a acestui an în St. Louis, MO.

Etichete

Tot
MicrosoftTeams-image (4)

Tehnologii evidențiate

Potențial de suprareciclare

Upcycling

Cerealele uzate ale berii reprezintă până la 85 la sută din resturile din procesul de fabricare a berii. Potrivit unei estimări, până la 20 de miliarde de lire sterline sau aprox. 10 miliarde kg de cereale uzate sunt produse ca produs secundar din producția de bere în SUA în fiecare an. În esență, numai zaharurile din cereale sunt folosite în timpul procesului de preparare a berii, în timp ce fibrele rămase, proteinele și alți nutrienți pot fi extrase și transformate în hrană umană.

Conţinut: