2023-11-28 Știri

Alfa Laval și partenerii dezvoltă stații de realimentare cu hidrogen de mare capacitate

Alfa Laval și-a unit forțele cu opt alte companii industriale în vederea dezvoltării de stații pentru realimentare cu hidrogen de mare capacitate destinate vehiculelor grele (camioane și autobuze). Proiectul face parte din programul de finanțare al UE numit HORIZON Europe pentru cercetare și inovare, cu scopul de a aborda schimbările climatice, de a atinge obiectivele de dezvoltare sustenabilă și de a stimula competitivitatea și creșterea UE.

 

  • Proiectul de colaborare se concentrează pe dezvoltarea și testarea unui demo funcțional al stațiilor de alimentare cu hidrogen prin sprijinirea sectorului transporturilor prin trecerea de la combustibili fosili la surse de energie mai sustenabile, cum ar fi hidrogenul.

  • Scopul este de a dezvolta stații care pot alimenta în siguranță 100 kg de hidrogen în mai puțin de 10 minute, ceea ce reprezintă o provocare semnificativă pentru schimbătorul de căldură, deoarece hidrogenul trebuie să fie răcit la -30°C înainte de a fi injectat în rezervorul vehiculului.

  • Activitățile de cercetare și dezvoltare precum și proiectarea modelului stațiilor de mare capacitate vor fi finanțate integral de UE, iar proiectul este de așteptat să dureze patru ani, din 2023 până în 2027 și va acoperi dezvoltarea de la concept la două stații demo operaționale.

Proiectul este o colaborare între Alfa Laval și jucători cheie din industrie; ENGIE, HRS, FAURECIA, LAUDA, ZBT, EMERSON, TESCOM, BENKEI și se așteaptă să ofere un impuls semnificativ pieței mobilității hidrogenului. Participarea Alfa Laval în cadrul acestui consorțiu va oferi companiei informații utile și va asigura că schimbătoarele sale de căldură respectă pe deplin cerințele industriei.


Știați că…

Europa a decis să instaleze stații de alimentare cu hidrogen în fiecare oraș important începând cu 2030.

 

 

 

Etichete

Tot

Conţinut: