Soluții eficiente bazate pe hidrogen curat din punct de vedere energetic

De ce hidrogenul este combustibilul viitorului

Deoarece 47% din industriile lumii nu sunt compatibile cu electrificarea, vom avea nevoie de alternative viabile pentru a ne îndepărta complet de combustibilii fosili. Hidrogenul curat va fi unul dintre ele. De fapt, cererea în continuă creștere pentru hidrogen verde și albastru înseamnă că acesta ar putea reprezenta peste 20% din totalul cererii de energie a lumii până în 2050.

Hidrogenul este un purtător de energie și o materie primă adecvată pentru multe aplicații, în special în sectoarele greu de gestionat. Deci, cu condiția să provină din surse regenerabile și cu emisii scăzute de carbon, aceasta ar putea fi o componentă vitală pe drumul către net-zero. Observăm deja rolul cheie pe care hidrogenul și derivații săi îl vor juca în mai multe industrii, cum ar fi producția chimică și cea a oțelului. Poate fi folosit și drept combustibil în sectoarele de transport maritim și rutier, precum și pentru furnizarea de energie electrică flexibilă.

Green_hydrogen_hero_image_web.jpg

Rolul vital al eficienței energetice în soluțiile cu hidrogen

Alfa Laval oferă cea mai largă gamă de schimbătoare de căldură eficiente din punct de vedere energetic pentru producția, distribuția, transportul, depozitarea și utilizarea hidrogenului verde. După 90 de ani de perfecționare a tehnologiilor noastre dovedite, Alfa Laval este partener pentru toate tipurile de aplicații de încălzire și răcire în economia hidrogenului, sprijinind industria pe măsură ce tranziția energetică crește și accelerează .

Combinația dintre experiența Alfa Laval în transferul de căldură și capacitățile globale ale producției ne fac partenerul potrivit în orice, de la răcirea cu electrolizor eficient energetic, echilibrarea instalației și generarea de apă dulce până la dezvoltarea celulelor de combustie și pre-răcirea distribuitorului în stațiile de alimentare cu combustibil.

Hydrogen production_flowchart with numbers.png

1. Răcire cu electrolizor

Știați că 20-40% din energia generată de electrolizoare se pierde sub formă de căldură? Tehnologia de transfer de căldură Alfa Laval asigură o răcire eficientă a electrolizorului, echilibrarea instalației și permite reutilizarea căldurii.

Explorați modul în care Alfa Laval vă poate optimiza procesele de răcire a electrolizorului.

Aflați mai multe detalii

2. Purificarea apei pentru producerea de hidrogen

Calitatea ridicată a apei este esențială în producția de hidrogen verde. Dar știați că tehnologia de transfer de căldură Alfa Laval face posibilă utilizarea apei de mare sau de râu în producția de hidrogen verde, în același timp cu creșterea eficienței sistemului?

Aflați mai multe despre ce poate oferi Alfa Laval în purificarea apei.

Aflați mai multe detalii

3. Soluții Power-to-X

Transformarea energiei electrice regenerabile în molecule vitale necesită o perspectivă largă a sistemului. Experiența Alfa Laval și gama largă de tehnologii de transfer de căldură pot oferi procese de încălzire și răcire eficiente în orice aplicație Power-to-X.

Aflați cum Alfa Laval poate sprijini Power-to-X la scară industrială.

Aflați mai multe detalii

4. Optimizarea sistemului de celule de combustibil

Convertirea combustibililor pe bază de hidrogen înapoi în energie este posibilă cu ajutorul celulelor de combustibil. Tehnologia avansată de transfer de căldură de la Alfa Laval permite o performanță fiabilă a căldurii și permite dezvoltarea și extinderea soluțiilor de sisteme cu celule de combustibil.

Explorați modul în care Alfa Laval sprijină optimizarea sistemelor cu celule de combustibil.

Aflați mai multe detalii

5. Pre-răcire în realimentarea cu hidrogen

Alimentarea eficientă și sigură cu hidrogen este importantă pentru a sprijini o infrastructură de transport viabilă, bazată pe hidrogen. Tehnologia de transfer de căldură de la Alfa Laval permite o pre-răcire eficientă în soluțiile de realimentare cu hidrogen.

Descoperiți soluția unică Alfa Laval concepută pentru a optimiza pre-răcirea în alimentarea cu hidrogen.

Aflați mai multe detalii

Lanțul valoric al hidrogenului verde

Green-hydrogen-value-chain

Cum se produce hidrogenul curat

Hidrogenul verde, sau curat, este produs folosind un electrolizor, unde electricitatea regenerabilă împarte moleculele de apă în hidrogen și oxigen.

Indiferent dacă utilizați tehnologia de electrolizor PEM, alcalină sau cu oxid solid, Alfa Laval are o soluție eficientă energetic și scalabilă pentru tine. Tehnologia noastră de transfer de căldură vă poate sprijini cu orice, de la răcirea electroliților și gazelor, până la recuperarea căldurii în exces și echilibrarea instalației.

În plus, tehnologiile noastre de generare a apei dulci le permit clienților noștri să refolosească excesul de căldură de la electrolizor, transformând în același timp apa de mare sau de râu în apa pură necesară pentru aceste aplicații.

Cum se folosește hidrogenul curat

Hidrogenul este un combustibil curat care poate fi utilizat într-o multitudine de sectoare diferite, ca materie primă pentru producția de substanțe chimice și materiale, un combustibil pentru energie electrică și generare de căldură atât la scară industrială, cât și în soluții descentralizate. Poate fi folosit ca și combustibil în transportul cu utilaje grele.

Alfa Laval sprijină nevoile de încălzire și răcire de-a lungul lanțului valoric al hidrogenului, acoperind tot ce s-a menționat și multe altele. Avem produse care au fost create special pentru dezvoltarea celulelor de combustibil, alimentarea cu hidrogen și echilibrarea industrială a instalației. Și datorită capacităților noastre globale de producție, putem sprijini utilizarea eficientă a hidrogenului și a derivaților acestuia.

Hidrogen albastru activat prin captarea carbonului

Multe tehnologii și soluții intră în joc atunci când vine vorba de accelerarea tranziției energetice, inclusiv hidrogenul albastru. Acesta este hidrogenul care este produs din tehnologia eficientă de captare a carbonului, care ajută la tranziția de la sursele tradiționale de combustibili fosili. Vreți să descoperiți ce oferă Alfa Laval în tehnologiile de captare a carbonului?

Carbon Capture Utilization Storage hero image web

Stocarea energiei este crucială în construcția de surse regenerabile

Stocarea intermitentă a energiei regenerabile pentru o utilizare ulterioară va fi crucială pentru a debloca tranziția energetică. Multe tehnologii diferite de stocare a energiei vor intra în joc și suntem gata să le susținem pe toate. Doriți să aflați mai multe despre ofertele Alfa Laval în domeniul stocării energiei?

Energy-storage

Hydrogen council.png

Colaborarea accelerează tranziția energetică

Colaborarea transfrontalieră este o parte vitală a accelerării tranziției energetice. De aceea, Alfa Laval s-a alăturat altor 150 de companii din întreaga lume, în calitate de membru susținător al Hydrogen Council. Companiile membre lucrează împreună pentru a dezvolta soluții cu hidrogen de-a lungul lanțului valoric și pentru a promova tranziția către energie curată.

Aflați mai multe detalii

O vedere la 360° despre activarea unui ecosistem de hidrogen

Hidrogenul și derivații săi sunt esențiali în tranziția energetică și trebuie să colaborăm pentru a realiza un ecosistem de succes la scară largă de la Power-to-X-to-Power.

De aceea, Alfa Laval a identificat 30 de factori de-a lungul lanțului valoric al hidrogenului pentru explorarea la 360° asupra accelerării activării unui ecosistem cu hidrogen.

Sunteți curioși să aflați mai multe?

Contactați-ne astăzi pentru mai multe informații despre soluțiile noastre legate de hidrogen. Suntem pregătiți să vă oferim ajutor.

Green_hydrogen_hero_image_web.jpg

Ynformațiile dumneavoastră sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate și protecție a datelor.