Hidrogen verde

Având în vedere că hidrogenul ecologic ar putea reprezenta până la 24% din piața energiei până în 2050, cererea va continua să crească într-un ritm rapid. Hidrogenul verde oferă o soluție cu emisii zero drept combustibil pentru transport sau generarea de energie electrică, pentru căldură în industriile de proces sau clădiri, pentru stocarea energiei și ca materie primă importantă în industria chimică. Deține un potențial imens pentru a permite tranziția noastră energetică, în special pentru sectoarele dificil de abordat.

Alfa Laval oferă cel mai larg portofoliu de schimbătoare de căldură eficiente din punct de vedere al costurilor pentru producția, distribuția, transportul, depozitarea și utilizarea hidrogenului verde. Pe baza a 90 de ani de dezvoltare, tehnologiile noastre dovedite acceptă diverse aplicații din economia hidrogenului. Sunteți gata să aflați cum vă putem sprijini în procesul dvs.? Contactați-ne astăzi.

Cleantech-hydrogen-intro-final.jpg

Soluții de hidrogen verde

Portofoliul larg al Alfa Laval de tehnologii termice și de separare sunt soluții ideale pentru a permite trecerea la hidrogen verde. În producția de electrolizatori (PEM, alcalin sau SOEC), oferim schimbătoare de căldură cu plăci eficiente pentru răcirea electroliților, hidrogenului și oxigenului.

Portofoliul nostru de schimbătoare de căldură cu plăci include, de asemenea, tehnologii de desalinizare care vă permit să utilizați apă de mare sau apă de râu în producția dvs., ceea ce este ideal dacă operați o instalație offshore. Iar soluțiile noastre de transfer de căldură fac posibilă recuperarea și refolosirea căldurii reziduale de la electrolizator pentru desalinizarea apei sau în alte scopuri durabile, cum ar fi încălzirea urbană.

Suntem prezenți atât în ​​producție, cât și în depozitare, cu soluții unice pentru compresie și răcire, precum și schimbătoare de căldură sudate inovatoare pentru stațiile de realimentare. Tehnologia noastră Zero Liquid Discharge (ZLD) oferă o soluție durabilă pentru limitarea deșeurilor în stocarea hidrogenului.

Alfa Laval are, de asemenea, soluții unice de transfer de căldură pentru celulele de combustibil și power-to-X. Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre cum vă putem sprijini tranziția la hidrogen verde.

cleantech_green-hydrogen-tkUEC-onsite-worker640x360.jpg

Hidrogenul verde dă speranță pentru viitor

Hidrogenul verde a făcut de mult timp promisiunea de a atinge obiectivele climatice ale Europei. În prezent, în Germania, un nou proiect-pilot demonstrează potențialul de a transforma acest lucru în realitate. Folosind schimbătoare de căldură Alfa Laval, Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers GmbH testează hidrogen în loc de cărbune pentru a reduce emisiile de CO2 în operațiunile în curs de desfășurare ale furnalelor la sediul său din Duisburg. Singurul lucru rămas din acest nou proces sunt vaporii de apă.

Acest proiect, care este finanțat de guvernul german, utilizează gazele metalurgice produse în timpul fabricării oțelului pentru a produce substanțe chimice, reducând astfel emisiile de CO2 atât în industria siderurgică, cât și în producția chimică. Consultați povestea completă pentru a afla mai multe despre rolul important pe care tehnologia Alfa Laval l-a jucat în acest proiect pilot.


Descărcați pliantul cazului

Soluțiile noastre

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Schimbătoare de căldură cu garnituri cu plăci și batiu Alfa Laval

Portofoliul extins de schimbătoare de căldură cu garnituri cu plăci și batiu de Alfa Laval este alegerea ideală pentru electrolizatorul din orice instalație de hidrogen verde. Cu amprenta redusă și eficiența ridicată, schimbătoarele noastre de căldură cu garnituri cu plăci oferă o soluție excelentă pentru instalațiile modularizate și pot fi simultan extinse pentru a satisface nevoile viitoare. Cele mai bune capacități de transfer de căldură din clasa sa minimizează timpul de recuperare a investiției pentru proiectele dvs. de integrare a căldurii. Disponibile într-o gamă largă de materiale, inclusiv soluții fără fier, cum ar fi nichelul, aceste schimbătoare de căldură vă ajută să asigurați o funcționare fiabilă pe toată durata de viață a electrolizatorului.


Aflați mai multe detalii

plate_heat_exchangers_printed-circuit.jpg

Schimbătoare de căldură ultra-compacte Alfa Laval

Schimbătoarele de căldură ultra-compacte Alfa Laval oferă ani de performanță dovedită, combinând robustețea și integritatea superioare cu o rată de transfer de căldură extrem de ridicată - totul într-o unitate cu până la 85% mai mică și mai ușoară decât schimbătoarele de căldură comparabile shell-and-tube. Modelele durabile suportă presiuni de până la 1000 barg (14.500 psi) și temperaturi variind de la sarcini criogenice profunde la temperaturi foarte ridicate. Tehnologia noastră unică anti-îngheț deschide utilizarea pe întregul lanț energetic al stației de alimentare cu hidrogen - de la H2 lichid la gaz.


Aflați mai multe detalii

aqua_blue_familyv2_640x360.jpg

Generatoare de apă dulce Alfa Laval

Generatoarele de apă dulce Alfa Laval (FWG) pot oferi cea mai bună soluție pentru livrarea apei în calitatea potrivită pentru procesul de electroliză, îmbunătățind durata de viață a electrolizelor. Plăcile din titan asigură un timp de funcționare și fiabilitate ridicate pentru desalinizarea procesului. Cu peste 30.000 de unități livrate pe parcursul a 60 de ani în industriile offshore și marine, acestea asigură o funcționare fiabilă în cea mai mică amprentă în sistemele centralizate și descentralizate pentru producția de hidrogen verde.


Aflați mai multe detalii

AlfaFlash 640x360px.jpg

Alfa Laval Zero Liquid Discharge

Sistemele Alfa Laval ZLD sunt soluții robuste și compacte, concepute pentru minimizarea absolută a descărcării de lichid într-o gamă largă de aplicații, inclusiv peșteri subterane. Sistemele ZLD separă sarea și permit reutilizarea apei pentru injectare. printr-o combinație de soluții termice și tehnologie de separare, cu evaporatorul AlfaFlash în centrul instalării .


Aflați mai multe detalii

Niagara 640x360px.jpg

Alfa Laval Niagara Wet Surface Air Coolers (WSAC)

Wet Surface Air Coolers (WSAC®) se potrivesc perfect pentru toate nevoile de răcire în comprimarea și transportul hidrogenului. Sunt sisteme de răcire și condensare prin evaporare cu buclă închisă, personalizate. Prin răcirea directă a fluidului de proces, un sistem WSAC poate atinge temperaturi mai scăzute și este mai compact decât orice tehnologie alternativă de răcire a aerului. Și, deoarece nu este necesară o apă proaspătă de înaltă calitate, cu apă reziduală de calitate inferioară folosită ca mediu de răcire, acestea oferă, de asemenea, o soluție foarte durabilă.


Aflați mai multe detalii

plate_heat_exchangers_fusion-bonded.jpg

Schimbătoare de plăci lipite prin fuziune Alfa Laval

Tehnologia noastră patentată de lipire AlfaFusion creează schimbătoare de căldură foarte eficiente și compacte, realizate în întregime din oțel inoxidabil. Practic fără întreținere și capabile să manipuleze presiuni și temperaturi ridicate, acestea sunt o soluție ideală de transfer de căldură pentru aplicații dificile, inclusiv pentru cele cu temperaturi care se apropie de 600°C.


Aflați mai multe detalii

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Soluții de transfer de căldură pentru Celule de Combustibil

Celulele de combustibil vor fi una dintre piesele fundamentale în rezolvarea puzzle-ului nostru de tranziție energetică. Căutați informații despre membranele electrolitice polimerice (PEM), celulele de combustibil cu oxid solid (SOFC) sau soluțiile de celule de combustibil pentru aplicații staționare? Cu experiența noastră extinsă în tehnologia termică, Alfa Laval vă poate ajuta să îndepliniți cerințele aplicațiilor provocatoare.


Aflați mai multe detalii

Cleantech-P2X-intro-final.jpg

Soluții de transfer de căldură pentru power-to-X

Power-to-X implică transformarea energiei electrice în combustibili gazoși și lichizi sau substanțe chimice, inclusiv e-amoniac, e-metanol, metan, hidrogen verde și syngas. În acest fel, poate permite decarbonizarea pentru industrie, transport și energie, precum și să ofere o soluție importantă de stocare a energiei. Cu zeci de ani de experiență în furnizarea de soluții pentru industria chimică, Alfa Laval poate sprijini sarcini power-to-X cu un portofoliu diversificat de schimbătoare de căldură eficiente.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil