Celule de combustibil

Transformarea sistemelor energetice mondiale va presupune o gamă largă de soluții. Astăzi știm deja că celulele de combustibil vor fi o parte fundamentală a tranziției noastre la energie verde. Pe măsură ce energia noastră continuă să crească, vom continua să avem nevoie de tehnologii de celule de combustibil mai multe și mai puternice. În următorii ani, anticipăm că celulele de combustibil vor fi utilizate pentru toate tipurile de energie, de la energia distribuită la generarea de energie electrică pentru sectorul centrelor de date în continuă creștere.

Fie că este vorba despre membrană electrolitică polimerică (PEM), celule combustibile cu oxid solid (SOFC) sau soluții pentru industria marină, tehnologiile de celule de combustibil de mâine vor introduce cerințe de înaltă performanță privind tehnologiile de transfer termic. Datorită celor 90 de ani de avansare a posibilităților schimbătoarelor de căldură cu plăci, Alfa Laval oferă atât know-how-ul, cât și soluțiile pentru asigurarea unei rezistențe puternice la temperaturi ridicate și la stres termic găsite în aceste aplicații dificile.

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Alfa Laval Sustainable solutions Fuel cells chart

Pregătiți pentru provocările viitoare legate de celulele de combustibil

Alfa Laval a petrecut zeci de ani dezvoltând tehnologii de schimbător de căldură cu plăci foarte eficiente și robuste. De la tehnica noastră de lipire prin fuziune care permite o performanță fiabilă la temperaturi foarte ridicate, până la soluții gaz-lichid care pot face față cerințelor de flux extrem de inegale, putem oferi tehnologii unice perfecte pentru dezvoltarea celulelor de combustibil.

Contactați-ne pentru a afla soluțiile pe care le oferim deja astăzi pentru provocările cu celule de combustibil pe care le veți întâlni mâine. Acestea includ competențele noastre de top în sistemele de celule de combustibil, precum și schimbătorul nostru de căldură cu plăci Alfa Laval AlfaNova construit pentru a manipula materiale rezistente la temperaturi ridicate. De asemenea, putem să vă împărtășim inovațiile pe care le avem în desfășurare, incluzând inovații în soluțiile de transfer de căldură prin lipire, care vor oferi o alternativă ideală pentru aplicațiile cu celule de combustibil marine.

Soluțiile noastre

Schimbătoare cu plăci brazate Alfa Laval

Schimbătoarele noastre de căldură cu plăci brazate cu cupru sunt o soluție compactă, eficientă și fără întreținere pentru încălzire, răcire, evaporare și condensare în numeroase aplicații. Fiecare unitate este proiectată pentru optimizarea funcționării, cu o gamă de caracteristici unice care asigură atât performanțe termice superioare, cât și fiabilitate maximă.


Aflați mai multe detalii

Schimbătoare cu plăci gaz-lichid Alfa Laval

De la temperaturi extrem de ridicate la medii cu debit extrem de asimetric, portofoliul gaz-lichid Alfa Laval gestionează mai mult decât alte schimbătoare de căldură cu plăci. Construite cu un design revoluționar „dimple”, acestea asigură o recuperare eficientă a căldurii și o cădere de presiune foarte scăzută în aplicațiile cu gaz - totul într-o amprentă semnificativ mai mică decât tehnologiile tubulare.


Aflați mai multe detalii

Schimbătoare de plăci lipite prin fuziune Alfa Laval

Tehnologia noastră patentată de lipire AlfaFusion creează schimbătoare de căldură foarte eficiente și compacte, realizate în întregime din oțel inoxidabil. Practic fără întreținere și capabile să manipuleze presiuni și temperaturi extrem de ridicate, acestea sunt o soluție ideală de transfer de căldură pentru aplicații dificile, inclusiv cele cu temperaturi mai mari de 600°C.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil