Stocare a energiei

Aprovizionarea cu energie este una dintre cele mai mari provocări ale tranziției noastre la energia verde. În timp ce aproximativ două treimi din planetă trăiește deja în locuri în care energia solară, eoliană și alte surse regenerabile sunt cele mai ieftine surse de energie, aceste resurse creează o provocare legată de intermitență. Adică, soarele nu strălucește întotdeauna și vântul nu bate întotdeauna exact unde și când avem nevoie de ele.

Stocarea energiei care ne permite să economisim și să utilizăm energie verde, după caz, va fi, prin urmare, un element esențial pe calea către decarbonizare. Acest lucru va necesita o serie de soluții noi, dintre care multe se vor baza pe schimbătoarele de căldură drept componente de bază. Datorită celor aproape 90 de ani de dezvoltare în tehnologii termice, Alfa Laval are un portofoliu larg de schimbătoare de căldură proiectate cu funcții avansate pentru a răspunde provocărilor asociate sistemelor de stocare a energiei. Continuați să citiți pentru a afla cum vă putem sprijini.

Energy-storage.jpg

Soluțiile Alfa Laval pentru stocarea energiei

Cu experiența noastră de zeci de ani și cu portofoliul mondial de schimbătoare de căldură cu plăci, Alfa Laval oferă soluții unice de transfer de căldură pentru stocarea energiei.

Știm că schimbătoarele de căldură sunt componente esențiale ale sistemelor de stocare a energiei eficiente și la prețuri reduse, în special pentru soluții termice și mecanice. Schimbătoarele noastre de căldură cu plăci dovedite și fiabile sunt capabile să facă față sarcinilor ciclice cu fluxuri reversibile, într-o gamă largă de temperaturi și presiuni diferite, precum și medii de stocare a energiei.

În prezent, tehnologiile noastre de schimb de căldură pot fi deja găsite jucând un rol esențial în proiecte inovatoare de stocare a energiei, cum ar fi stocarea termică, stocarea energiei aerului comprimat (CAES), stocarea energiei aerului lichid (LAES), stocarea energiei termice pompate (PHES), stocarea energiei sării topite și multe altele.

Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe despre cum vă putem sprijini eforturile de a accelera tranziția către surse regenerabile prin stocarea energiei.


Contactați-ne

Un deschizător de drumuri pentru surse regenerabile

În 2019, Alfa Laval a devenit investitor și partener la Malta Inc., dezvoltând o nouă soluție cu potențialul de a revoluționa stocarea energiei la scară de rețea de distribuție publică. Start-up-ul este o filială a X incubator de la Google, cu finanțatori care îi includ pe Bill Gates și Jeff Bezos. Dispunând de schimbătoare de căldură special concepute de la Alfa Laval, sistemul lor poate stoca energie din surse regenerabile, cum ar fi soarele și vântul, timp de ore sau zile, așteptând până la un moment de cerere ridicată și apoi eliberând energia înapoi în rețea. Urmăriți acest videoclip pentru a afla cum funcționează sau faceți clic mai jos pentru a citi întreaga poveste!


Aflați mai multe detalii

Soluțiile noastre

PCHE 640x360 large.jpg

Schimbătoare de căldură ultra-compacte Alfa Laval

Schimbătoarele de căldură ultra-compacte Alfa Laval oferă mai mult decât presiune ridicată și rezistență extremă la temperatură - de la serviciu criogenic la 450°C. Acestea combină acest lucru cu o eficiență extrem de ridicată a transferului de căldură, într-o unitate care este cu până la 85% mai mică și mai ușoară decât schimbătoarele comparabile de carcasă și tuburi. Designul unic permite scalabilitatea schimbătorului de căldură de la câteva kilograme la multe tone. În plus, microcanalele de pe fiecare circuit de debit pot fi proiectate pentru a permite grade foarte mari de asimetrie între circuitele de fluid și fiecare unitate este complet personalizabilă în funcție de nevoile dvs. precise.


Aflați mai multe detalii

Alfa Laval Packinox

Un schimbător de căldură Packinox este ideal pentru sarcini mari de recuperare a căldurii în procese cu temperaturi ridicate. Performanțele sale termice remarcabile, eficiența hidraulică superioară și CAPEX scăzut vă permit să sporiți eficiența energetică, să creșteți profitabilitatea și să îmbunătățiți durabilitatea. Designul Packinox permite o recuperare mai mare a căldurii decât soluțiile tradiționale, rezultând într-o eficiență optimizată pentru tur-retur, o recuperare a investiției mai rapidă și un impact mai mic asupra mediului.


Aflați mai multe detalii

Semi_welded_range_640x360.jpg

Schimbătoare de căldură cu plăci semi-sudate Alfa Laval

Schimbătoarele de căldură cu plăci semi-sudate sunt construite pentru sarcini solicitante. Sistemul unic de etanșare a garniturii Alfa Laval permite performanțe îmbunătățite pe termen lung în aplicații cu presiuni și temperaturi ridicate. Etanșarea sigură și fiabilă, fără risc de contaminare încrucișată și un design compact fac din aceste schimbătoare de căldură o alegere ideală pentru o varietate de soluții de stocare a energiei.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil