Power-to-X

Power-to-X (P2X) este o componentă cheie în decarbonizare în industriile chimice, marine și aviatice. Aici, „X” se referă la conversia energiei electrice în combustibili gazoși sau lichizi sau substanțe chimice, inclusiv e-amoniac, e-metanol, metan, hidrogen verde și syngas. În acest fel, power-to-X poate permite o industrie, transport și energie mai durabile, utilizând în același timp infrastructura existentă și oferind o soluție importantă de stocare a energiei.

Alfa Laval are decenii de experiență în furnizarea de soluții avansate pentru industria chimică. Portofoliul nostru divers de schimbătoare de căldură eficiente asigură o producție rentabilă de amoniac verde și metanol verde comparativ cu metodele tradiționale. Contactați-ne astăzi pentru a afla cum vă putem sprijini procesele.

Alfa-Laval-power-to-x

Soluțiile Alfa Laval pentru amoniac verde

Amoniacul este bine stabilit ca piatră de temelie a industriei îngrășămintelor, dar joacă, de asemenea, un rol semnificativ în sistemele de refrigerare și în producția de explozivi. Astăzi, amoniacul verde creează noi posibilități și pentru zone precum stocarea de combustibil și energie.

Alfa Laval continuă experiența noastră lungă ca partener al industriei amoniacului cu tehnologie inovatoare pentru a susține cererile de amoniac verde. Cu portofoliul nostru extins de transfer de căldură, puteți găsi soluția optimă pentru instalația dvs., indiferent de dimensiunea sau intermitența operațională. Contactați-ne pentru a afla mai multe despre schimbătoarele de căldură pentru procese dificile, cum ar fi cazane de căldură reziduale, tamburi de abur și condensatoare de amoniac, precum și despre modul în care vă putem acoperi toate nevoile de răcire și încălzire ale utilităților, în timp ce vă străduiți pentru o eficiență energetică maximă.


Contactați-ne

Soluțiile Alfa Laval pentru metanol verde

Combinarea hidrogenului verde cu o sursă de CO2 deschide calea către metanolul verde. Pe lângă utilizarea drept combustibil sau pentru stocarea energiei, metanolul verde este, de asemenea, esențial pentru decarbonizarea unor părți mari ale industriei chimice.

Cu experiență din fabricile de dimensiuni mari, Alfa Laval este gata să susțină această piață la scară mai mică, cu aceeași calitate ridicată a soluțiilor și serviciilor. Tehnologiile noastre compacte sunt potrivite pentru o gamă largă de aplicații, cum ar fi generarea de abur, schimbătoare de reactoare, schimbătoare de secțiuni de distilare, inclusiv reboilere și condensatoare, precum și răcirea și încălzirea utilităților. Colaborăm îndeaproape cu dvs. pentru a ne asigura că nu există compromis între dimensiunea minimă și eficiența maximă, indiferent de capacitatea instalației.

Alfa Laval oferă, de asemenea, un portofoliu unic de schimbătoare de căldură eficiente pentru a permite utilizarea și stocarea captării carbonului (CCU/S) în producția de e-metanol.


Contactați-ne

Un parteneriat pentru producția de combustibili regenerabili ecologi

Alfa Laval este un investitor și partener al companiei Liquid Wind, o companie unică de Power-to-Fuel care dezvoltă facilități eMetanol la scară comercială. Fiecare instalație captează și concentrează emisiile biogene de dioxid de carbon din industrie, combinând aceste emisii cu hidrogenul obținut din electricitate regenerabilă și apă. Rezultatul este producția de metanol verde. Pe lângă Alfa Laval, consorțiul Liquid Wind include Carbon Clean, Siemens Energy și Haldor Topsoe, printre altele. Experiența noastră în transferul de căldură contribuie la îmbunătățirea eficienței procesului și integrarea energetică generală a instalațiilor. Schimbătoarele de căldură sunt instalate drept componente cheie în sistemul principal, precum și în etapele procesului de hidrogenare verde, captare de carbon și sintetizare de metanol.

LiquidWind eFuel Facility

Amoniacul verde drept combustibil în industria marină

În august 2020, Alfa Laval, Hafnia, Haldor Topsoe, Vestas și Siemens Gamesa au publicat raportul „Ammonfuel - o viziune industrială a amoniacului drept combustibil maritim” bazat pe propria noastră expertiză industrială și pe baza unei liste de jucători industriali competenți.

Alfa Laval Sustainable solutions Power-to-X ammonia as fuel

Soluțiile noastre

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Schimbătoare de căldură cu garnituri cu plăci și batiu Alfa Laval

Cu gama noastră largă de schimbătoare de căldură cu garnituri cu plăci și batiu, este ușor să găsiți soluția optimă - indiferent de capacitatea instalației dvs. Un design compact, combinat cu performanțe remarcabile de transfer de căldură, le fac ideale pentru construcții anti-derapaj sau instalații înguste, unde nu vă puteți permite să faceți compromisuri în ceea ce privește întreținerea sau eficiența energetică. Răcitoarele de produse, încălzirea și răcirea utilității sunt câteva dintre soluțiile în care un schimbător de căldură cu garnituri cu plăci și cadre este o alegere excelentă pentru proiectul power-to-X. Pentru poziții critice precum condensatoarele de amoniac, modelele noastre semi-sudate vă oferă și mai multe opțiuni.


Aflați mai multe detalii

plate_heat_exchangers_welded-plate-block.jpg

Alfa Laval Compabloc

Schimbătoarele de căldură Compabloc combină rezistența la temperatură și presiune a proiectelor cu carcasă și tuburi cu performanța termică excepțională a unui schimbător de căldură cu plăci tradițional. Designul compact este simplu de instalat și de până la cinci ori mai eficient decât un schimbător de căldură cu carcasă și tuburi comparabil. Compabloc poate face față celor mai exigente sarcini monofazate și bifazate, cum ar fi secțiunea de distilare metanol, ceea ce îl face să rezolve cele mai versatile probleme pentru procesul dvs. power-to-X.


Aflați mai multe detalii

Olmi_Reforming_Process_Gas_Boiler_640x360.png

Alfa Laval OLMI

Un schimbător de căldură OLMI este adecvat pentru orice sarcină de recuperare a căldurii în procese cu temperaturi ridicate și/sau presiuni ridicate, făcându-le potrivite în special pentru producția de amoniac și metanol. Fiabilitatea sa excelentă, fabricația superioară și CAPEX scăzut vă permit să sporiți eficiența energetică, să creșteți profitabilitatea și să îmbunătățiți durabilitatea. Designul OLMI, combinat cu tehnologia superioară de sudare, permite o fiabilitate mai mare decât soluțiile comparabile, rezultând într-o durată de viață extinsă, funcționarea fără probleme și un impact mai mic asupra mediului.


Aflați mai multe detalii

plate_heat_exchangers_welded-plate-shell.jpg

Alfa Laval Packinox

Schimbătoarele de căldură Packinox sunt ideale pentru sarcini combinate de recuperare a căldurii din efluenți în procesele mari de amoniac și metanol. Performanța termică remarcabilă, eficiența hidraulică superioară și un design compact vă permit să optimizați eficiența energetică și să maximizați capacitatea procesului cu cea mai mică amprentă de mediu. Un Packinox recuperează mai multă căldură cu o cădere de presiune mai redusă decât soluțiile tradiționale, rezultând o investiție redusă pentru cuptorul de alimentare și reciclarea capacității compresorului de gaz, asigurând astfel o recuperare mai rapidă a investiției..


Aflați mai multe detalii

Alfa Laval Niagara WSAC_modular_640x360.png

Alfa Laval Niagara Wet Surface Air Coolers (WSAC)

Alfa Laval Niagara Wet Surface Air Coolers (WSAC®) sunt sisteme de răcire și condensare personalizate, cu buclă închisă, care combină performanța ridicată, costurile scăzute de operare și funcționarea fiabilă. Acestea asigură o răcire maximă într-o unitate compactă cu un consum minim de apă și energie electrică. Designul robust și simplu oferă, de asemenea, performanțe termice stabile și cerințe de întreținere reduse. Sistemele noastre WSAC pot fi complet personalizate conform cerințelor dvs., inclusiv modele rezistente la mediu coroziv, pentru răcirea mai multor fluxuri de proces în paralel, rulând atât modul de răcire uscată, cât și modul de răcire umedă.


Aflați mai multe detalii

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Soluții de transfer de căldură pentru captarea, utilizarea și stocarea carbonului

Este posibil să fi auzit de captarea, utilizarea și stocarea carbonului (CCU/S), dar v-ați dat seama că tehnologiile care permit acest lucru există de zeci de ani? Cu opțiuni limitate pentru decarbonizare în sectoare precum petrolul și gazul, energia electrică, rafinăriile, industria petrochimică și industria cimentului, CCU/S va fi esențială pentru viitorul pieței energiei. Descoperiți portofoliul nostru de echipamente de transfer de căldură concepute pentru a maximiza eficiența captării carbonului.


Aflați mai multe detalii

cleantech-P2X-methanol-production.jpg

Soluții de transfer de căldură pentru producția de metanol

Fiabilitatea, eficiența energetică și calitatea produselor sunt de cea mai mare importanță pentru orice instalație de metanol. Alfa Laval are o vastă experiență în furnizarea de expertiză, precum și echipamente și servicii dovedite proprietarilor de instalații de metanol. Indiferent de nevoile dvs., suntem aici pentru a efectua operațiuni fără probleme și pentru a vă aduce liniște sufletească.


Aflați mai multe detalii

cleantech-P2X-ammonia-production.jpg

Soluții de transfer de căldură pentru producerea de amoniac

Pentru a rămâne profitabili, producătorii de amoniac din întreaga lume trebuie să îmbunătățească continuu eficiența energetică globală. Cu un vast know-how în materie de procese și o gamă largă de echipamente și servicii, Alfa Laval poate ajuta la optimizarea proceselor de amoniac consumatoare de energie cu schimbătoarele noastre de căldură compacte și extrem de eficiente.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil

Contact us to learn more

Contact us today for more information about our sustainable solutions

Get in touch

Your information is stored and processed in accordance to our privacy and data protection policy.