Captarea, utilizarea și stocarea carbonului

Captarea, utilizarea și stocarea carbonului (CCU/S) vor fi o abordare importantă pentru a ne concentra pe calea dezvoltării durabile. În timp ce instalațiile CCU la scară mică există de zeci de ani, facilitățile la scară largă devin tot mai frecvente. Odată captat, CO2 este stocat de obicei în formațiuni geologice, prevenind emisia acestuia în atmosferă. Cu toate acestea, în multe industrii, există și soluții pentru reutilizarea carbonului captat ca modalitate de creștere a productivității - și, prin urmare, a profitabilității. Un exemplu este recuperarea îmbunătățită a uleiului (EOR) unde care CO2 captat este injectat în puțurile de petrol pentru a crește presiunea și, astfel, a produce.

Indiferent de abordarea adoptată, tehnologiile eficiente ale schimbătorului de căldură sunt fundamentale pentru a face CCU/S viabil din punct de vedere comercial. Alfa Laval a fost un partener integral în dezvoltarea a numeroase instalații CCU/S pre- și post-combustie în diverse industrii. Cu portofoliul nostru extins de schimbătoare de căldură, sprijinim clienții să îndeplinească cerințele acestui proces intensiv, maximizând captarea de CO2, reducând în același timp consumul de abur și cerințele de utilități.

Carbon_Capture_Utilization_Storage_hero_image_web.jpg

Cleantech-Carbon-capture-case.jpg

Accelerarea captării eficiente din punct de vedere al costurilor a carbonului

Tehnologia schimbătorului de căldură Alfa Laval a jucat un rol central în peste jumătate din instalațiile CCU/S din lume. Schimbătoarele noastre unice de căldură cu plăci și carcasă Alfa Laval Packinox permit dezvoltarea de locații care vor facilita posibilitățile de captare a carbonului la scară largă. Citiți această poveste pentru a afla mai multe despre rolul pe care îl joacă transferul de căldură în captarea carbonului și despre modul în care lucrăm cu licențiatorii majori de proces și cu utilizatorii finali pentru a face posibil acest lucru.


Aflați mai multe detalii

Soluțiile noastre

Alfa Laval are un portofoliu larg de schimbătoare de căldură pentru a satisface cerințele consumatoare de energie ale aplicațiilor CCU/S. Vă putem ajuta să maximizați recuperarea energiei într-o serie de sarcini, inclusiv pentru schimbătorii slabi / bogați, cea mai mare sarcină de recuperare a căldurii din proces. De asemenea, oferim soluții pentru minimizarea necesităților de energie și apă de răcire, maximizând eficiența captării CO2 și reducând costul pachetului de compresoare și al altor echipamente de proces.

Carbon-capture-utilization_storage_chart_EN_RGB.png

widegap_left_side_640x360.png

Alfa Laval WideGap

Schimbătoarele de căldură cu garnitură cu plăci și cadru WideGap sunt personalizate pentru condensarea la presiune scăzută, profitând de un decalaj al canalului mai mare decât cel normal pentru a minimiza căderea de presiune pe partea de condensare. Designul său unic face posibilă maximizarea condensării cu cea mai mică cantitate posibilă de vapori care merg la compresor. Acest lucru reduce costul investiției și consumul de energie din pachetul compresor. WideGap este, prin urmare, foarte potrivit pentru serviciile specifice de condensare a răzuitorului în procesele de captare a carbonului.


Aflați mai multe detalii

Compabloc_640x360.jpg

Alfa Laval Compabloc

Funcționând ca reboilere în servicii de decapare și regenerare a solvenților în întreaga lume, Compabloc este o soluție dovedită tehnic care oferă o gamă largă de avantaje față de schimbătoarele de căldură tradiționale carcasă și tuburi de tip fierbător sau termosifon. Datorită amprentei sale reduse și greutății fluxului, Compabloc asigură un cost de instalare redus, în timp ce volumul redus de stocare poate reduce inventarul solvenților cu până la 20%. Mai mult, posibilitatea de a funcționa cu o presiune și o temperatură mai scăzute de saturație a aburului și fără zone moarte, menține degradarea solventului la un nivel minim.


Aflați mai multe detalii

plate_heat_exchangers_welded-plate-shell.jpg

Alfa Laval Packinox

Un schimbător de căldură Packinox este ideal pentru sarcinile în care este necesară recuperarea maximă a energiei. Acest schimbător de căldură unic face posibilă proiectarea celor mai eficiente procese, folosind doar un singur schimbător de căldură cu spațiu minim la sol. Iar construcția sudată Packinox oferă cele mai lungi intervale de funcționare și cea mai sigură soluție pentru minimizarea riscului de scurgeri de solvent.


Aflați mai multe detalii

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Schimbătoare de căldură cu garnituri cu plăci și batiu Alfa Laval

Linia noastră industrială de schimbătoare de căldură cu garnituri cu plăci și batiu este potrivită pentru sarcini în care este necesară o recuperare de căldură ridicată și rentabilă. De asemenea, sunt excelente pentru reducerea consumului de apă de răcire. Cu un design pentru o funcționare îndelungată și cerințe minime de întreținere, acestea stabilesc toate noile standarde de eficiență, fiabilitate și întreținere.


Aflați mai multe detalii

Alfa Laval Niagara WSAC_modular_640x360.png

Alfa Laval Niagara Wet Surface Air Coolers

Niagara Wet Surface Air Coolers (WSAC®) sunt sisteme de răcire și condensare cu buclă închisă, personalizate, care combină performanța ridicată, costurile scăzute de operare, dimensiunea compactă și funcționarea fiabilă. Utilizarea aerului ca mediu de răcire minimizează temperaturile de evacuare ale procesului, ceea ce minimizează și mai mult cantitatea de vapori care intră în etapa compresorului, menținându-l în același timp la o densitate mai mare. Acest lucru asigură un cost de investiție redus în pachetul de compresoare.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil