Optimizarea proceselor de răcire a electrolizorului

În viitor, se estimează că o parte semnificativă a cererii de hidrogen va fi produsă în electrolizoare (alcaline/ PEM/ oxid solid). Creșterea eficienței și a duratei de viață a acestor electrolizoare cu hidrogen va fi decisivă pentru decarbonizare. În tehnologiile actuale, 20-40% din capacitatea electrolizorului de hidrogen este transformată în exces de căldură care trebuie răcită în mod continuu.

Fie că vorbim de tehnologiile comerciale de electrolizor de pe piața actuală sau de dezvoltarea continuă a următoarei generații de electrolizoare, optimizarea răcirii electrolizoarelor, dar și a instalației de hidrogen în sine, este un factor cheie pentru producția eficientă și scalabilă de hidrogen verde.

banner 640 glacier cooling

Partenerul perfect pentru industria hidrogenului

 

Urmăriți videoclipul și descoperiți ce face partenerul perfect pentru o instalație de hidrogen.

Lucrând cu Alfa Laval, veți obține:

 • Echipament și experiență de top
 • Fiabilitate și eficiență
 • Sprijin pentru creșterea producției de hidrogen

Producție de hidrogen verde eficientă energetic

Când electricitatea regenerabilă separă moleculele de apă în hidrogen și oxigen într-un electrolizor alcalin/ PEM, o mare parte din volumul electrolizorului este transformată în exces de căldură. Prin răcirea căldurii într-un mod eficient, compact și scalabil - nu numai că optimizăm eficiența și durata de viață a electrolizorului cu hidrogen în sine, dar permitem și reutilizarea în continuare a acestui exces de căldură.

Dacă prevenim irosirea surplusului de energie atunci eficiența globală a producției de hidrogen verde crește.

Instalații de hidrogen: Înțelegem că reducerea OpEx și CapEx este obligatorie pentru a asigura o producție de hidrogen verde competitivă din punct de vedere al costurilor. Tehnologia Alfa Laval de transfer de căldură asigură un cost nivelat mai scăzut al hidrogenului.

 • Reduce costurile
 • Permite recuperarea căldurii
 • Productivitatea pe primul loc

Tehnologia schimbătorului de căldură: noua generație de schimbătoare de căldură cu plăci semi-sudate Alfa Laval controlează presiunea la un nivel superior, fiind concepute pentru performanțe optimizate care garantează o funcționare fiabilă în sistemul de electrolizor.

 • Controlează presiuni ridicate
 • Configurație flexibilă
 • Economie de spațiu

Soluții de service: Echipamentele utilizate în producția de hidrogen trebuie manipulate într-o manieră foarte atentă. Serviciile conectate garantează siguranța prin monitorizarea stării optime de funcționare a schimbătorului de căldură cu plăci, prelungind astfel durata de viață a echipamentului.

 • Conferă siguranță
 • Asigură durabilitatea
 • Decenii de eficiență

Sistem electrolizor eficient de răcire cu schimbătoare de căldură Alfa Laval

elextrolyser cooling in green hydrogen production plant

Pachetele de electrolizor

1. Pachetele de electrolizor

Aici este concentrată energia electrică și apa este electrolizată în cele mai simple elemente. Locul unde se desfășoară procesul.

Răcitoare cu electroliți

2. Răcitor de anolit

3. Răcitor de catolit

Răcitoarele cu electroliți sunt prezente pentru a menține pachetele la temperatura optimă și pentru a elimina căldura reziduală produsă în timpul procesului de electroliză a apei. Acest lucru permite o performanță mai bună și o durată de viață mai lungă a echipamentului. Schimbătoarele de căldură Alfa Laval sunt cele mai potrivite pentru aceste sarcini, permițând inclusiv recuperarea căldurii.

Răcitoare pe gaz

4. Răcitor de gaz cu hidrogen

5. Răcitor de gaz cu oxigen

Funcția esențială a răcitoarelor cu gaz este de a asigura o eficiență bună a producției de hidrogen verde prin reducerea temperaturii gazului la cel mai scăzut nivel posibil. Schimbătoarele de căldură Alfa Laval vă permit atât operațiuni în siguranță cu echipamente robuste, cât și recuperarea căldurii din gaz dacă doriți.

cleantech_green-hydrogen-tkUEC-onsite-worker640x360.jpg

Hidrogenul verde dă speranță pentru viitor

Hidrogenul verde a făcut de mult timp promisiunea de a atinge obiectivele climatice ale Europei. În prezent, în Germania, un nou proiect-pilot demonstrează potențialul de a transforma acest lucru în realitate. Folosind schimbătoare de căldură Alfa Laval, Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers GmbH testează hidrogen în loc de cărbune pentru a reduce emisiile de CO2 în operațiunile în curs de desfășurare ale furnalelor la sediul său din Duisburg. Singurul lucru rămas din acest nou proces sunt vaporii de apă.

Acest proiect, care este finanțat de guvernul german, utilizează gazele metalurgice produse în timpul fabricării oțelului pentru a produce substanțe chimice, reducând astfel emisiile de CO2 atât în industria siderurgică, cât și în producția chimică. Consultați povestea completă pentru a afla mai multe despre rolul important pe care tehnologia Alfa Laval l-a jucat în acest proiect pilot.


Descărcați pliantul cazului

Aprovizionează cea mai mare fabrică de hidrogen verde din lume

Alfa Laval a semnat un acord pentru a livra schimbătoare de căldură compacte celei mai mari fabrici de hidrogen verde din lume, care urmează să fie construită în Orientul Mijlociu. Instalația, alimentată cu energie regenerabilă, va face parte din orașul Neom, construit de la zero în deșertul de nord-vest, cu ambiția de a pune bazele unui nou mod de viață sustenabilă.

 

Descoperiți mai multe detalii

Neom city

Oferta Alfa Laval în producția de hidrogen verde

placeholder swhx 640

Schimbător de căldură semi-sudat Alfa Laval

 • Foarte eficient și flexibil
 • Unitate compactă care economisește spațiu
 • Cost de operare redus posibil datorită eficienței energetice superioare și intervalelor prelungite de service
 • Etanșare sigură și fiabilă, fără risc de contaminare încrucișată
 • Rezistent la condiții de stres cauzate de presiune și temperatură

Alfa Laval Industrial GPHE

T25_640x360.jpg

Îndeplinește cerințele moderne

 • Cea mai mare eficiență termică și o abordare a temperaturii apropiată
 • Unități compacte - economisesc spațiu, ușor de întreținut și de reparat
 • Timp de funcționare maxim - mai puține murdărie, stres, uzură și coroziune
 • Flexibil - ușor de adaptat la cerințele de funcționare modificate

Alfa Laval AlfaNova

Hydro-placeholder-640x460.jpg

Sustenabil, sigur și rentabil

 • Tehnologia AlfaFusion patentată de la Alfa Laval
 • Construcție 100% din oțel inoxidabil
 • Practic fără întreținere
 • Costuri reduse de instalare

Filtru Alfa Laval ALF

alf_640x360.png

Pentru toate schimbătoarele de căldură Alfa Laval

 • Respălare automată pentru un proces de filtrare neîntrerupt
 • Instalare și întreținere ușoare
 • Timp de funcționare crescut al sistemului de răcire și costuri de întreținere reduse
 • Tehnologie de încredere dovedită

Contactați-ne pentru o producție mai eficientă de hidrogen verde

Avem multă experiență în producția de hidrogen verde și dezvoltarea acesteia la scară largă pentru a o putea împărtăși cu dumneavoastră. Contactați-ne astăzi pentru mai multe informații și pentru a colabora în vederea unui viitor mai sustenabil.

Alfa_Laval_Green hydrogen_Electrolysis_process.png

Ynformațiile dumneavoastră sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate și protecție a datelor.

Soluții cu hidrogen curat eficiente din punct de vedere energetic

Doriți să aflați mai multe despre modul în care Alfa Laval sprijină dezvoltarea în întregul lanț valoric al hidrogenului? Explorați ofertele noastre în orice domeniu, de la producție la utilizare finală.

Green hydrogen hero image web

Purificarea apei pentru producerea de hidrogen verde

Calitatea apei este un aspect esențial pentru optimizarea producției de hidrogen verde. Combinarea acesteia cu creșterea eficienței energetice o face și mai importantă. Aflați mai multe despre ce poate oferi Alfa Laval în generarea de apă pentru producția de hidrogen verde.

Hyduo 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil