Purificarea apei pentru producerea de hidrogen verde

În procesul de producere a hidrogenului verde, apa curată este la fel de crucială ca electricitatea regenerabilă atunci când vine vorba de generarea de hidrogen gazos. Dar, având în vedere că apa curată devine rapid o resursă limitată, o putem numi cu adevărat „verde”? Întrucât o parte substanțială a cererii viitoare de hidrogen curat depinde de producția de electrolizori, am găsit modalități de a optimiza generarea de apă și durata de viață a electrolizorului într-un mod sustenabil. Scopul nostru este de a proteja dezvoltarea producției eficiente de hidrogen verde, având în vedere problemele legate de deficitul de apă.

Hyduo 640x360

Câtă apă este necesară pentru electroliză?

Fiecare proporție de electrolizor de 10 MW necesită 50-60 m3/zi de apă curată. Deci, modul în care este tratată această apă este vital dacă dorim să creăm hidrogen verde sustenabil. Utilizarea apei sărate cu tehnologia corectă de desalinizare, de exemplu, este o modalitate ideală prin care putem păstra rezervele limitate de apă dulce. Cu sprijinul Alfa Laval, această soluție este eficientă energetic și limitează orice impact asupra mediului.

 

 

 

 

cleantech water savings
hyduo

 

Folosirea excesului de căldură pentru a produce apă pură

Știați că 20-40% din capacitatea electrolizorului este eliberată ca exces de căldură? Cu tehnologia potrivită, putem folosi această căldură pentru a genera cantitatea potrivită de apă de înaltă calitate, răcind în același timp procesul de producere a hidrogenului.

Totul se rezumă la eficiența energetică...

Procesul combinat de reutilizare a excesului de căldură pentru generarea de apă și răcirea electrolizorului poate crește eficiența globală a unui proces de hidrogen verde cu până la 30%.

Purificarea apei și desalinizarea termică cu Alfa Laval HyDuo

Alfa Laval HyDuo combină răcirea electrolizorului și purificarea apei cu:

  • Cea mai înaltă calitate a apei
  • Cea mai mică amprentă la sol
  • Consum minim de substanțe chimice
  • Consum minim de energie electrică
  • Nivel redus de întreținere
  • Producție variabilă

Urmăriți videoclipul pentru a afla mai multe!

 

 

AQUA hyduo 2 640x360
MEP Hyduo 640x360

Alfa Laval AQUA HyDuo

Capacitate de până la 60 m3/zi

Generatoarele de apă dulce Alfa Lava AQUA transformă apa de mare în apă proaspătă de înaltă calitate, cu un proces optimizat care utilizează un singur pachet de plăci.

Potrivit pentru capacități de electrolizor de până la 12 MW per modul.

 

Alfa Laval MEP HyDuo

Capacitate de până la 2000 m3/zi

Cu evaporatorul cu plăci multi-efect (MEP) Alfa Laval, apa proaspătă de înaltă puritate este produsă în medii dure în care apar condiții externe variabile.

Potrivit pentru capacități de electrolizor de până la 400 MW per modul.

Care este diferența dintre generatorul de apă dulce și osmoza inversă?

În comparație cu procesele tradiționale de osmoză inversă, un generator de apă proaspătă vă permite să răciți electrolizorul și să produceți apa la calitatea potrivită într-un singur pas. Acest lucru reduce nevoia de răcire suplimentară, cu un turn de răcire sau o soluție similară, de exemplu, și minimizează consumul total de energie.

Soluțiile concurente care utilizează apă de mare în scopuri de răcire necesită adesea o pompă suplimentară care crește consumul de energie al întregului sistem. Utilizarea echipamentelor Alfa Laval care realizează două părți ale aceluiași proces elimină acestă pompă, scutind costuri pe termen lung și din investiția inițială.

Pliant: Cea mai sustenabilă soluție pentru purificarea apei în producția de hidrogen verde

Eficiența energetică și deficitul de apă sunt două provocări critice care necesită o atenție imediată. Abordarea acestor probleme este crucială pentru dezvoltarea sustenabilă și bunăstarea planetei noastre. Descărcați pliantul nostru pentru a afla mai multe despre cea mai sustenabilă soluție pentru purificarea apei în producția de hidrogen verde.

 

HyDuo whitepaper 640x360

 

 

Da, vreau pliantul!

Informațiile dumneavoastră sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate și protecție a datelor.

Soluții cu hidrogen curat eficiente din punct de vedere energetic

Doriți să aflați mai multe despre modul în care Alfa Laval sprijină dezvoltarea în întregul lanț valoric al hidrogenului? Explorați ofertele noastre, de la producție către utilizarea finală.

MicrosoftTeams-image (30)

Optimizarea proceselor de răcire a electrolizorului

Știați că 20-40% din capacitatea electrolizorului se pierde sub formă de căldură? Răcirea eficientă a electrolizorului și echilibrarea instalației sunt esențiale pentru a maximiza eficiența și durata de viață a producției de hidrogen verde. Explorați modul în care Alfa Laval sprijină optimizarea proceselor de răcire a electrolizorului.

banner-640-glacier-cooling

Există o varietate de oportunități!

Contactați-ne astăzi pentru mai multe informații despre cea mai sustenabilă soluție pentru purificarea apei în producția de hidrogen verde.

production-hydrogene-vert.jpg

Intrați în legătură cu noi

Informațiile dumneavoastră sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate și protecție a datelor.