2023-10-17 Știri

Economiile de apă și energie rambursează costurile cu modernizarea instalației în doar patru luni

Timp de zeci de ani, facilitățile de producție ale unui producător de înghețată de top din Africa de Sud s-au extins, folosind diverși furnizori de componente și plasând sarcinile de service și întreținere destul de complexe, consumatoare de timp și cu un stoc costisitor de multe piese de schimb diferite. Ca parte a strategiei de modernizare, compania a dorit să opereze echipamente de producție de la un singur furnizor și să investească în echipamente care să le permită să îndeplinească obiectivele de sustenabilitate ale companiei, inclusiv economii de apă, energie și amprenta de carbon. Primul pas a fost înlocuirea a zece supape cu supape Alfa Laval montate cu ThinkTops, care pot economisi 165.000 de litri de lichid CIP în fiecare an, cu economii corespunzătoare de costuri și energie.

Trecerea la standard economisește costuri și simplifică întreținerea

Când principalul producător de înghețată din Africa de Sud a decis să-și simplifice și să-și modernizeze echipamentele de producție, a contactat partenerul de servicii pe termen lung IPS (Innovative Processing Solutions) pentru a evalua configurația actuală și a planifica calea corectă. Standardizarea a devenit un cuvânt cheie în proiectul de upgrade alături de cerințele stricte de performanță igienică și fiabilitate ridicată. După evaluarea inițială, IPS a propus să axeze soluția de upgrade pe componente Alfa Laval pentru a crește eficiența în producția zilnică și în rutina de întreținere. Soluția propusă a rezonant cu clientul și, ca prim pas, IPS a înlocuit zece supape cu supape Unique Mixproof de la Alfa Laval, fiecare cu un ThinkTop pentru a optimiza Curățarea în Loc. În plus, cu IPS ca partener de service autorizat Alfa Laval, producătorul de înghețată a avut acces ușor la piese de schimb originale, un plan de întreținere bine planificat și asistență tehnică rapidă pentru a evita timpii de nefuncționare costisitori. „Suntem mândri să sprijinim călătoria de creștere a unuia dintre cei mai importanți producători de înghețată din lume. Parteneriatul nostru strâns cu Alfa Laval ne permite să facem o diferență reală pentru client în atingerea obiectivelor lor de a avea o configurație de producție mai standardizată și mai eficientă, costuri de întreținere mai mici și producție de înghețată mai sustenabilă”, spune Hulisani Mudau, Director Tehnic la IPS.

 

optimize-ensure-competetive-edge.jpg

 

Economisind 165.000 de litri de apă pentru CIP în fiecare an, IPS a folosit calculatorul Joules al Alfa Laval pentru a estima economiile de apă și energie ale noului echipament. În comparație cu vechea soluție, noua configurație este de așteptat să economisească 165.000 de litri de apă în fiecare an, ceea ce se traduce printr-o economie de 70.000 EUR, inclusiv costuri reduse cu energia și produsele chimice. În plus, costurile sunt economisite pentru reducerea procesului de manipulare a apelor uzate, dar acest lucru nu este inclus în calcule. „Joules este un instrument excelent pentru a calcula economiile înainte de investiția reală. Am folosit Joules pentru a documenta potențialele economii ale diferitelor soluții, care au furnizat o contribuție valoroasă la procesul de decizie privind strategia de modernizare a instalației”, spune Hulisani Mudau. Economiile de apă se traduc prin economii semnificative la consumul de energie pentru pompare și economii de costuri pentru achiziționarea de apă, produse chimice și energie. În același timp, sarcina asupra instalațiilor de tratare a apelor uzate este redusă. Pe baza experienței pozitive a primelor upgrade-uri de producție, proiectul de upgrade va continua și în următorii ani pentru a îmbunătăți continuu productivitatea, a reduce costurile de întreținere și a realiza economii substanțiale de apă și energie.

Fapte despre soluție

Cele zece supape DN50 Unique Mixproof sunt montate fiecare cu un Alfa Laval V70 ThinkTop, care reduce consumul de apă în timpul CIP cu până la 90%, reducând în același timp riscurile de contaminare prin confirmarea curățării. Economiile la lichidul CIP se traduc direct în economii semnificative de energie și costuri pentru încălzirea apei, pompare și tratarea apelor uzate, precum și utilizarea redusă a substanțelor chimice. Un upgrade simplu și sustenabil, care, în acest caz, s-a rambursat în doar patru luni și promite o durată de viață lungă și fiabilă.

Etichete

Tot
Ice cream scoops in bowls

        

Repere în inovație

        

Water_savings_pos_solid.png

 

165.000 de litri de apă economisiți în fiecare an

cleantech_cost_savings.jpg

 

Economie de 70.000 EUR, inclusiv costuri reduse cu energia și produsele chimice

 

Emission-savings-pos-(CO2-e).png

5 tone de emisii de CO2 economisite în fiecare an

Conţinut: