2023-02-28 Știri

Modernizări simple ajută industria să facă față prețurilor ridicate ale energiei

Acest interviu cu Allan Bruun, Business Development Manager la Alfa Laval, aruncă o privire mai atentă asupra potențialului de economisire ascuns al liniilor de producție existente. „Economiile de energie încep cu economiile de apă” este mantra lui Allan Bruun, iar acest interviu are loc într-un moment cu creșteri fără precedent ale prețurilor la gaz și electricitate. Cursa pentru economii a pornit și fiecare minut contează.

Allan, tu conduci inițiativa OptimizeTM la Alfa Laval – de ce este subiectul optimizării extrem de relevant în acest moment?

Vedem prețurile la energie în creștere. Creșterea costurilor cu energia reprezintă o amenințare reală pentru multe industrii alimentare și de băuturi. Vorbim despre eficiența energetică de ani de zile. Iar acum este momentul să facem ceva în acest sens. Investițiile mici în modernizări simple ale echipamentelor de producție existente pot proteja afacerile și profitul prin economii ale facturilor la energie. Și nu numai atât, contribuie, de asemenea, la îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate și la demonstrarea acțiunilor climatice.

Unde întrezărești oportunitățile care pot ajuta la economii cu facturile la energie?

Să începem cu apa. De ce? Pentru că economiile de energie încep adesea cu economiile de apă. Încălzirea, pomparea și alte tratamente ale mediilor CIP reprezintă o mare parte din consumul de apă și energie la o fabrică de alimente și băuturi. Modernizări simple ale procesului CIP asigură economii rapide atât de apă, cât și de energie. De exemplu, prin modernizarea capacului de control al supapelor rezistente la amestec și de golire. Alfa Laval ThinkTop promite economii de până la 90% la consumul de apă și, prin urmare, la factura de energie.

Sună aproape prea bine pentru a fi adevărat. Cum explici aceste economii masive?

Când se efectuează CIP al supapelor rezistente la amestec și de golire, supapele sunt de obicei activate timp de 5 secunde și volume mari de apă sunt conduse la scurgere. ThinkTop introduce un nou design de curățare - ceea ce numim curățarea cu scaun cu explozie și scaun cu impuls. Designul realizează curățarea scaunului în mai puțin de 1 secundă, iar consumul de apă este în concordanță. Am verificat aceste economii la mai multe locații ale clienților, unde am efectuat teste.

 

Allan_Kira_interview3_640x360.jpg

 

Ai mai multe exemple de economii rapide în alte procese?

Da, curățarea rezervorului este un alt exemplu relevant. Producătorii încă folosesc bila de pulverizare statică pentru curățarea rezervorului. Înlocuirea bilei de pulverizare cu capete de pulverizare rotative sau cu capete cu jet produce economii rapide ale consumului de apă – de fapt, până la 70%. Economiile de apă se traduc în economii similare la energie electrică. În plus, se economisesc substanțele chimice și scade timpul de curățare care eliberează capacitatea pentru volume suplimentare.

Cum rămâne cu timpul de amortizare al modernizărilor pe care le menționezi?

Noi discutăm aici despre modernizări simple și fără riscuri, care oferă o rentabilitate rapidă a investiției. Prețurile la apă și energie variază de la o instalație la alta, la fel și configurațiile sistemului și cerințele de curățare. În medie, totuși, aș estima un timp realist de amortizare de 1-2 ani.

Descrii modernizările ca fiind simple și rentabile. Care sunt barierele tipice pentru efectuarea acestor tipuri de modernizări?

Există multe părți interesate implicate, care pot avea obiective diferite. Prin urmare, managementul părților interesate este foarte important, iar beneficiile oricărui upgrade trebuie luate în considerare și evaluate din mai multe puncte de vedere diferite. În general, cred că toți cei implicați în producția industrială trebuie să se concentreze mai mult pe programele de upgrade pentru liniile existente care pot spori eficiența și pot prelungi durata de viață. Este foarte logic și de aceea am introdus inițiativa OptimizeTM. Experiența noastră inițială cu audituri la fața locului ale echipamentelor existente și strategiilor de înlocuire a evidențiat un potențial imens. De obicei, găsim câte ceva care reduce facturile la energie și apă și, în plus, contribuie la obiectivele și raportarea ESG.

Care este recomandarea ta - cum să începi?

Recomand să faceți echipă cu un partener de canal de distribuție pentru a parcurge liniile și a identifica potențialul de economisire. Atât la Alfa Laval, cât și la partenerii noștri avem o echipă globală de auditori instruiți, care pot efectua un audit la fața locului, pot sugera îmbunătățiri și pot calcula economiile. Pe baza constatărilor, conducerea fabricii poate decide apoi cel mai bun plan de implementare. Deoarece vorbim de modernizări simple, accesibile și fără riscuri, implementarea este ușoară, cu puține perturbări ale producției.
Fiecare minut contează în cursa pentru economii imediate, iar aceasta este o șansă de a începe imediat.

Etichete

Tot
Instant savings interview preview image 640x360

        

        

Acum este momentul să acționați!


Informațiile dumneavoastră sunt stocate și procesate în conformitate cu
 politica noastră de confidențialitate și de protecție a datelor.

Conţinut: