2025-10-28 Știri
Asigurați-vă viitorul aprovizionării cu apă prin creșterea recuperării și reutilizării apei
Participați la evenimentul virtual Alfa Laval din 4-5 noiembrie pentru a obține îndrumări de la experți cu privire la modul în care puteți recupera și reutiliza mult mai multă apă în procesul de prelucrare a alimentelor și băuturilor. Astfel, veți menține apa în ciclurile locale de apă și veți consolida reziliența afacerii dvs., putând în cele din urmă să atenuați riscurile legate de apă și să protejați continuitatea afacerii dvs.
Specialiști în domeniul apei din întreaga companie Alfa Laval se reunesc pentru a organiza un eveniment virtual de vârf pentru producătorii de alimente și băuturi, împărtășind cunoștințele lor de specialitate și prezentând modul în care investițiile în recuperarea și reutilizarea apei pot consolida reziliența și asigura viitorul. Prin aceasta, Alfa Laval demonstrează că este pregătită să susțină apelul la nivel industrial pentru atingerea obiectivului de reutilizare a 50% din apă în toate sectoarele.
În fiecare an, 1,8 trilioane de metri cubi de apă transportată sunt utilizați ca amprentă hidrică intrinsecă a culturilor din întreaga lume în lanțurile de aprovizionare globale. Având în vedere transportul suplimentar al conținutului fizic de apă din alimente, sosuri, băuturi sau chiar apă îmbuteliată, dezvoltarea de soluții de recuperare poate avea un impact semnificativ și poate oferi un impuls major costurilor de afaceri și mediului. Apa ascunsă transportată fie ca amprentă intrinsecă de producție a unui produs, fie ca ingredient fizic real, distorsionează ciclurile locale și globale ale apei și lasă întreprinderile și comunitățile vulnerabile la perturbări imprevizibile și costisitoare.
Alfa Laval organizează evenimentul său definitiv privind gestionarea apei în producția de alimente și băuturi pe parcursul a două zile, 4 și 5 noiembrie 2025, cu opțiunea de a participa la unul dintre cele trei intervale de timp, în funcție de preferințele fusului orar. Evenimentul se va concentra pe soluții de recuperare a apei din alimente, sosuri și băuturi și va împărtăși noi perspective asupra modului de tratare a apei recuperate din diverse industrii alimentare pentru reutilizare în instalațiile de producție relevante.
„Reziliența apei nu este opțională, ci o necesitate strategică”, spune Eline Suijlen, managerul industriei apei la Alfa Laval. „Comerțul global cu apă agravează criza apei și distorsionează ciclurile locale și mondiale. Există o provocare clară aici pentru producătorii de alimente și băuturi și eforturile lor de a consolida reziliența aprovizionării locale cu apă pentru a menține producția în funcțiune fără întreruperi neprogramate – iar dacă doresc să-și extindă producția, vor trebui să se asigure că rămân în relații bune cu comunitățile locale în ceea ce privește impactul asupra mediului.”
Consolidarea rezilienței într-un sistem de producție în ceea ce privește apa este un proces gradual și aproape niciodată o soluție rapidă. Așadar, investițiile făcute la timp înseamnă că producătorii vor fi mai în măsură să facă față imprevizibilității efectelor schimbărilor climatice și să atenueze riscurile legate de apă. De asemenea, vor obține un avantaj competitiv prin reducerea volumului de mărfuri transportate în lanțurile de aprovizionare globale – care sunt deja sub presiune din cauza unei combinații de schimbări climatice și turbulențe geopolitice.
„Prin transformarea produselor în concentrate, producătorii vor putea păstra apa în sistemul local, acolo unde îi este locul”, spune Eline Suijlen. „În același timp, vor reduce costurile de transport și vor reduce amprenta de carbon cu până la 80% în scopul 3 din fluxul lanțului de aprovizionare. La Alfa Laval, suntem dornici să împărtășim expertiza și cunoștințele noastre pentru a arăta cum se poate realiza acest lucru, păstrând în același timp aromele și caracteristicile complete ale produselor.”
Evenimentul, care va include un discurs principal susținut de Lars Dithmer, președintele Alfa Laval BU Food Systems, va cuprinde și:
- O analiză aprofundată a recuperării apei
- O explorare a modului de valorificare a tehnologiilor avansate
- Îndrumări privind îmbunătățirea rezilienței operaționale
- Indicații privind obținerea unui avantaj competitiv
- Lecții învățate din alte povești de succes din viața reală
- Un grup de experți care vă poate îmbunătăți strategia de gestionare a apei
Pe 4 noiembrie, evenimentul se va desfășura între orele 09:00 și 10:00 CET și între orele 15:00 și 16:00, iar pe 5 noiembrie, între orele 07:00 și 08:00 CET. Cei interesați să participe trebuie să se înscrie din timp pe site-ul Alfa Laval.
Pentru a vă înscrie la eveniment: Investiți astăzi în recuperarea apei. Asigurați-vă viitorul | Alfa Laval
Mai multe informații: Gestionarea corporativă a apei | Alfa Laval