HVAC

Consumând mai mult de două treimi din energia lumii, orașele noastre joacă un rol crucial în abordarea crizei climatice. O parte considerabilă a consumului de energie al orașelor este pentru încălzire și răcire, ceea ce înseamnă că îmbunătățirea eficienței energetice este esențială. Alfa Laval are aproape un secol de experiență în transferul și recuperarea căldurii și își propune să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.

HVAC and sustainable cities

Cheia pentru orașe sustenabile

  • Sistemele de energie flexibile, robuste și eficiente fac posibilă comutarea între diferite surse de energie fără nicio ajustare.
  • Surse de energie fără fosile care ne permit să reducem amprenta de CO2.
  • Clădiri eficiente din punct de vedere termic, cu amprentă redusă de carbon, care economisesc energie în timp ce răspund nevoilor ocupanților lor.
  • Programul de certificare AHRI de la terți oferă o asigurare a designului și performanței schimbătoarelor de căldură

Eficiența energetică pentru a atinge obiectivele climatice net zero

Chiar dacă orașele ocupă astăzi doar 3% din suprafața Pământului, ele reprezintă două treimi din consumul global de energie și 70% din emisiile de CO2. De aceea, obiectivul unor orașe eficiente din punct de vedere energetic este crucial pentru decarbonizarea viitorului și crearea unei lumi sustenabile.

Încălzirea și răcirea sunt unele dintre cele mai mari cheltuieli de energie ale unui oraș, dar reprezintă nevoi de bază pentru toți indivizii. Deoarece cea mai mare parte a energiei utilizate pentru încălzire și răcire astăzi este produsă din combustibili fosili, acest sector necesită acțiuni urgente.

Cu aproape un secol de experiență în eficiența și recuperarea transferului de căldură, Alfa Laval are soluțiile pregătite. Schimbătoarele noastre compacte de căldură cu plăci de economisire a energiei pot utiliza diverse surse de energie, inclusiv surse regenerabile și reciclabile, pentru a oferi o încălzire și răcire confortabile, eficiente din punct de vedere al costurilor și al consumului de energie. Obiectivul nostru este să fim neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Permiteți-ne să fim partenerul dvs. în domeniul eficienței energetice și al tranziției către o energie curată.


Contactați-ne    Alfa Laval Carbon Neutral 2030

.

Sisteme energetice flexibile și eficiente

1. Încălzire centralizată

Schimbătoarele de căldură sunt una dintre componentele principale ale sistemelor de încălzire centralizată. Alfa Laval a fost foarte implicată în furnizarea celor mai bune schimbătoare de căldură pentru această industrie încă de la început. De asemenea, experiența noastră îndelungată ne permite să oferim cunoștințe unice de aplicare.

2. Răcire centralizată

Alfa Laval a fost lider în dezvoltarea schimbătoarelor de căldură cu plăci potrivite pentru condițiile solicitante din instalațiile de răcire urbană. Schimbătoarele noastre de căldură sunt utilizate în întreaga lume pentru a oferi o răcire rentabilă, eficientă din punct de vedere energetic și confortabilă.

Surse de energie fără fosile și recuperarea căldurii

3. Recuperarea căldurii reziduale

Recuperarea căldurii reziduale și utilizarea excesului de căldură industrială și urbană sunt vitale pentru o încălzire sustenabilă de confort. Alfa Laval lucrează cu clienți dintr-o gamă largă de industrii pentru soluții de utilizare a căldurii reziduale în moduri noi, productive și profitabile. De asemenea, tehnologia noastră face posibilă reutilizarea căldurii la temperaturi scăzute folosind pompe de căldură.

4. Încălzire geotermală

Încălzirea geotermală utilizează energia din interiorul pământului. Acest lucru este ecologic, deoarece permite o reducere a combustiei combustibililor fosili. Alfa Laval are cunoștințele și tehnologia de aplicare pentru a integra eficient această sursă de energie regenerabilă în rețelele de încălzire centralizate sau comunitare.

5. Încălzire solară termică

Încălzirea solară și energia solară concentrată (CSP) împreună cu stocarea termică pot ajuta la asigurarea viitoarelor surse de energie și la furnizarea de apă proaspătă și căldură pentru diverse utilizări. Alfa Laval oferă tehnologii de ultimă generație care sunt esențiale pentru furnizarea de energie solară, apă dulce și căldură.

6. Pompe de căldură industriale

Pompele de căldură sunt concepute pentru a produce căldură fără carbon dintr-o sursă de căldură la temperaturi scăzute și pentru a o transforma în căldură de înaltă calitate, care poate fi utilizată pentru sistemele de încălzire pentru gospodării sau industriile de proces. Schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval sunt soluția perfectă pentru pompele de căldură industriale pentru a produce căldură fără carbon.

Clădiri eficiente din punct de vedere energetic

7. Clădiri eficiente din punct de vedere termic

Planificarea unui sistem de încălzire sau răcire a unei clădiri este o sarcină complexă. Alfa Laval oferă o gamă cuprinzătoare de schimbătoare de căldură de înaltă calitate și o experiență vastă dobândită în urma numeroaselor proiecte finalizate la nivel mondial.

8. Soluții eficiente din punct de vedere termic pentru piscine, spa & saune și sere

Alfa Laval oferă schimbătoare de căldură cu plăci compacte care economisesc energie și care pot menține o temperatură aproape constantă a apei pe tot parcursul anului în piscine și pot crea valoare din deșeuri la temperaturi scăzute pentru încălzirea serelor.

9. Aer condiționat eficient

În ceea ce privește aerul condiționat, eficiența energetică, împreună cu cerințele pentru noi agenți frigorifici cu potențial scăzut de încălzire globală (GWP), sunt esențiale. Alfa Laval colaborează îndeaproape cu clienții pentru a accelera dezvoltarea și pentru a putea oferi schimbătoare de căldură cu plăci care sunt proiectate să îndeplinească noile reglementări de aplicare.

10. Pompe de căldură

În fiecare an, Alfa Laval furnizează sute de mii de schimbătoare de căldură de înaltă performanță, de calitate premium, pe piața pompelor de căldură. Lumea încălzirii trece printr-o transformare dramatică, odată cu o creștere tot mai mare a cererii de schimbătoare de căldură optimizate pentru utilizarea cu pompe de căldură, inclusiv cea mai recentă inovație Alfa Laval.

Un simbol în recuperarea eficientă a căldurii reziduale

Recuperarea căldurii reziduale industriale cu schimbătoare de căldură și utilizarea acesteia pentru încălzirea centralizată este una dintre cele mai eficiente modalități de îmbunătățire a eficienței energetice la scară globală. Grupul Aurubis a adoptat tocmai această abordare pentru a îmbunătăți sustenabilitatea într-una dintre topitoriile lor.

HVAC-sustainable-city-case

Schimbătoare de căldură cu certificare de performanță AHRI pentru performanță termică sigură

Certificarea de la Institutul de Aer Condiționat, Încălzire și Refrigerare (AHRI) este singura verificare globală a unui terț pentru performanța termică, oferindu-vă o asigurare independentă că schimbătorul de căldură cu plăci va funcționa în conformitate cu evaluările publicate de producător. Alfa Laval oferă schimbătoare de căldură cu plăci cu garnituri, schimbătoare de căldură cu plăci brazate și schimbătoare de căldură cu plăci lipite prin fuziune certificate AHRI.

HVAC-sustainable-city-AHRI

Consultant? Integrator de sistem?

Sunteți consultant? Priviți aici! Cu experiența de zeci de ani în schimbul de căldură, Alfa Laval oferă resurse informate pentru provocările actuale de încălzire și răcire. Descoperiți răspunsuri la întrebări complexe despre orice, de la eficiența energetică la agenți frigorifici naturali, împreună cu instrumente utile care simplifică găsirea tehnologiei potrivite pentru aplicația dvs.

heating cooling-hub-vignette-2021

Slectare inteligentă!

Opriți căutarea pe website-uri sau în cataloage! Schimbătorul de căldură potrivit pentru aplicația dvs. specifică poate fi găsit acum mai rapid decât oricând - cu noul Ghid de Produse Alfa Laval.

Alfa Laval Heating and Cooling Hub Quick selection

Energy Hunter – Soluții sustenabile prin căutarea energiei reziduale

Pentru a îmbunătăți eficiența energetică, cu toții trebuie să căutăm și să reducem energia reziduală. Alfa Laval dispune de tehnologia, experiența și serviciile necesare pentru a maximiza eficiența transferului de căldură. Utilizați noul nostru instrument pentru a calcula cât de mult puteți economisi astăzi.

energy hunter screen view
.

Contactați-ne

Informațiile dumneavoastră sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate și protecție a datelor.