Fiți un vânător de energie pentru a reduce factura la energie

Pentru a reduce în mod eficient costurile cu energia și a contribui la un mediu mai sustenabil, este esențial să investim într-un schimbător de căldură proiectat corespunzător și de înaltă performanță. Se recomandă să luați în considerare numai echipamentele care au certificate de performanță de la terți. Această certificare nu numai că vine fără costuri suplimentare, dar aduce beneficii atât portofelului dvs, cât și mediului înconjurător.

La Alfa Laval, avem o bogată experiență în acest domeniu și putem oferi soluții personalizate pentru a răspunde nevoilor dumneavoastră specifice. Vă încurajăm să contactați biroul nostru local sau partenerul dumneavoastră autorizat Alfa Laval pentru a afla mai multe despre cum vă putem ajuta să vă atingeți obiectivele de economisire a energiei.


Discutați cu un expert

Be an energy hunter to reduce your energy bill final
.

1. Schimbătoare de căldură cu plăci cu Certificare de Performanță AHRI pentru clădiri sustenabile - Economisiți energie, bani și reduceți emisiile de carbon

Pentru a asigura o performanță optimă, este important să luați în considerare cu atenție ecartul de temperaturi atunci când utilizați schimbătoare de căldură cu plăci ca reductoare de presiune. În general, această temperatură ar trebui să fie destul de scăzută, în jur de 1 sau 2°C. Cu toate acestea, dacă este selectat un schimbător de căldură cu plăci cu toleranțe care au ca rezultat variații ale ecartului de temperaturi sau ale căderii de presiune, schimbatorul va avea performanțe slabe. Acest lucru poate duce la costuri de pompare mai mari sau la temperaturi mai scăzute de funcționare a răcitorului de lichid, ambele putând duce la creșterea costurilor operaționale.

Din fericire, există o soluție care vă poate ajuta să evitați aceste probleme și să economisiți bani. Folosind schimbătoare de căldură cu plăci cu garnituri certificate AHRI, puteți specifica cerințele dvs. exacte și puteți fi sigur că veți obține performanța de care aveți nevoie. Acest lucru vă va ajuta să minimizați orice consecințe negative asupra costurilor de funcționare a chillerului și să asigurați o eficiență energetică optimă.

certified-plate-heat-exchangers-for-sustainable-buildings-save-energy-and-money-03.jpg

Asigurați-vă că specificați AHRI în documentele de achiziție:

Stare:
„Schimbătoarele de căldură cu plăci vor fi certificate AHRI în Programul de Certificare a Schimbătoarelor de Căldură Lichid la Lichid (LLHE) AHRI”

Verificare suplimentară
„Specificațiile PHE, așa cum sunt selectate, vor fi verificate și înregistrate de AHRI înainte de cumpărare”

Exemplu

Răcitor 3.000 kW COP5 care funcționează jumătate din an, costul energiei electrice la 0,2 €/kWh
(Costul de funcționare a răcitorului de lichid 525.600 €/an cu amprenta de carbon asociată 1,0 kg CO2 /kWh)

Ipoteza

 • 14°C->7°C
 • 13°C<-6°C

Economii prin evitarea performanțelor slabe ale schimbătorului de căldură cu plăci cu garnitură:

Sisteme cu debit variabil

 • Evitați costurile mai mari de funcționare a pompei (42 kW per pompă, economisiți până la 5.265 €/an și 26.200 kg CO2/an)

Sisteme cu debit fix

 • Evitați temperatura de evaporare mai scăzută a chillerului (economii de 3,5%, economisiți până la 18.290 €/an și 91.980 kg CO2/an)

.

2. Protecția condensatorului Chillerului

Chillerele sunt cunoscute pentru că sunt echipamentele care consumă cel mai mult electricitate în instalațiile HVAC, în special în țările mai calde. Unul dintre cei mai mari contributori la creșterea costurilor cu electricitatea este acumularea de calcar în condensatoarele răcite cu apă. Prin urmare, curățarea regulată este esențială pentru a menține performanța optimă a chillerului și pentru a reduce costurile de operare. În plus, izolarea răcitorului de lichid de turnul de răcire deschis poate duce la economii de energie de până la 20% pe durata de viață a sistemului.

La Alfa Laval, avem o soluție care vă poate ajuta să vă mențineți curat condensatorul chillerului și să minimizați nevoia de întreținere și curățare. Prin instalarea unui schimbător cu certificat de performanță AHRI, vă puteți asigura că sistemul dumneavoastră funcționează la eficiență maximă, economisind bani și reducând impactul asupra mediului.

condenser-protection-and-savings-with-ahri-performance-certification2.jpg

Exemplu

Chiller 3.000 kW COP5 care funcționează jumătate din an, costul energiei electrice la 0,2 €/kWh
(Costul de funcționare a chillerului 525.600 €/an cu amprenta de carbon asociată 1,0 kg CO2/kWh)

Ipoteza

 • 36°C->30°C
 • 35°C<-29°C

Economii cu un schimbător de protecție a condensatorului

 • Evitați temperatura și presiunea de condensare a chillerului mai ridicate (economii de 10%, economisiți până la 52.500 €/an și 262.800 kg CO2/an)
 • Evitați costurile anuale de întreținere pentru curățarea condensatorului și deteriorarea tuburilor

.

3. Economisiți bani, energie și reduceți emisiile de carbon prin oprirea chillerului

Prin instalarea unui schimbător de căldură cu plăci cu garnituri Alfa Laval între turnul de răcire și condensatorul chillerului, puteți opri complet chillerul în timpul lunilor de iarnă. În schimb, ventiloconvectoarele pot fi alimentate cu apă rece care este cu doar 1°C peste temperatura turnului de răcire. Acest lucru poate duce la economii semnificative de energie și costuri de operare mai mici.

Pentru a obține aceste beneficii, vă recomandăm să instalați un schimbător de caldura intermediar in circuitul turnului de racire, cu certificat de performanță AHRI. Acest lucru vă asigură că sistemul dumneavoastră funcționează la eficiență maximă și că obțineți economiile de energie de care aveți nevoie pentru a reduce impactul asupra mediului și a economisi bani.

save-money-and-energy-with-a-chiller-bypass2.jpg

Exemplu

Chiller 3.000 kW COP5 care funcționează jumătate din an, costul energiei electrice la 0,2 €/kWh (costul de funcționare a chillerului 525.600 €/an cu amprenta de carbon asociată 1,0 kg CO2/kWh)

Ipoteza

 • 14°C->7°C
 • 13°C<-6°C

Economii la oprirea răcitorului de lichid 30 de zile pe an (360 de ore)

 • Folosind temperatura ambientală rece disponibilă de la turnul de răcire deschis (economii de 8%, 360/4.380; economisiți 42.048 €/an și 210.240 kg CO2/an)

4. Reduceți costurile și amprenta de CO2 cu recuperarea căldurii în clădirile cu turn de răcire deschis

Spitalele, hotelurile și universitățile pot reduce semnificativ costurile cu combustibilul prin recuperarea căldurii reziduale din sistemele de turnuri de răcire. Această căldură poate fi reutilizată pentru a preîncălzi apa de alimentare a cazanului, utilizată pentru încălzirea spațiilor sau pentru a produce apă caldă pentru robinete. Cu cea mai recentă tehnologie, este posibilă recuperarea căldurii din retururile de apă din turnul de răcire cu o diferență de temperatură de până la 1°C. Această aplicație nu numai că economisește costurile cu combustibilul, dar reduce și sarcina turnului de răcire.

Pentru a profita de aceste oportunități de economisire a energiei, vă recomandăm să identificați posibilitățile de recuperare a căldurii în sistemul turnului dvs. de răcire.

reduce-cost-and-co2-footprint-with-heat-recovery-in-buildings-with-open-cooling-tower-03.jpg

Exemplu

Chiller 3.000 kW COP5 care funcționează jumătate din an, costul gazelor naturale la 0,2 €/kWh (costul de funcționare a răcitorului de lichid 525.600 €/an cu amprenta de carbon asociată 1,0 kg CO2/kWh)

Ipoteza

 • 36°C->16°C
 • 35°C<-15°C

Economii la recuperarea căldurii reziduale din turnul de răcire

 • Recuperați căldura reziduală respinsă la turnul de răcire pentru a preîncălzi apa de alimentare a cazanului
 • Economisiți costurile de încălzire cu gaz natural pentru apa de la robinet necesară în hoteluri, spitale, universități și alte spații publice
 • Presupunând că temperatura de retur a turnului de răcire de 36°C este disponibilă doar 30 de zile pe an în timpul verii 360 de ore/an (25 m3 /h sau 600 kW economii de preîncălzire a apei, 21.600 €/an și 216.000 kg CO2/an)

.

5. Reductor de presiune pentru termoficare – reduceți costurile și emisiile de carbon cu accent pe temperatura scăzută de retur

Eficiența și reducerea costurilor sunt provocări cheie în toate rețelele de termoficare. O modalitate eficientă de a atinge aceste obiective este proiectarea și operarea clădirilor care oferă cea mai scăzută temperatură posibilă de retur din sistemul de încălzire. Când temperatura pe retur este scăzută, se poate obține o delta T mai mare pe rețeaua de termoficare, rezultând debite mai mici. Acest lucru înseamnă costuri mai mici de pompare și pierderi reduse de căldură în rețea, permițând o eficiență mai mare în producția de căldură.

Pentru a obține aceste beneficii, vă recomandăm să instalați un schimbător de căldură cu certificare AHRI. Aceste schimbătoare de căldură sunt proiectate să funcționeze conform specificațiilor și vă pot ajuta să obțineți o eficiență energetică optimă în sistemul dumneavoastră de încălzire.

District-heating-pressure-breaker2.jpg

Exemplu

Rețea de termoficare 3.000 kW încălzire, funcționează cu delta T de 30°C și debit de 86 m3/h, funcționează jumătate din an, costul energiei electrice la 0,2 €/kWh

Ipoteza

 • Cu delta T de 30 °C
  Circuit de termoficare 80°C->50°C
  Circuit de încălzire urbană 75°C<-45°C</br />

Economiile cu un delta T mai mare chiar și de 2°C vor reduce debitul în sistem

 • Cu delta T de 32°C
  80°C->48°C
  78°C<-45°C
 • Debit nou 80m3 /h cu temperatură de retur mai scăzută
  Economisiți la costurile de pompare cu 10% mai puțin debit
  Putere de pompare cu 4 kW mai mică
 • Economii de energie 4kW x 4.380h x 0,2 (economisiți până la 3.504 €/an și 17.520 kg CO2/an)

Schimbătoarele de căldură Alfa Laval

De mai bine de 90 de ani, Alfa Laval dezvoltă tehnologii pentru schimbătoare de căldură adaptate aplicațiilor clienților. Datorită experienței acumulate de-a lungul anilor, putem oferi soluția optimă și eficientă din punct de vedere energetic pentru schimbul de căldură pentru aplicația dumneavoastră.

Upgrade to a new plate heat exchanger and get a refund for your old equipment

Faceți clădirile lumii mai eficiente din punct de vedere energetic

Explorați beneficiile tehnologiei noastre de ultimă oră de schimbătoare de căldură și rămâneți la curent cu cele mai recente tendințe din industrie și provocări în ceea ce privește eficiența termică pe pagina noastră principală.

ALF0739 sustainable-cities hero 640x3.
.

Contactați-ne

Informațiile dumneavoastră sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate și protecție a datelor.