Răcire liberă cu aer

Schimbarea turnului de răcire cu un răcitor cu lichid uscat sau un răcitor adiabatic este o modalitate excelentă de a eradica riscul de creștere a bacteriilor în apă. De fapt, mai multe țări fac ca schimbarea către un sistem mai igienic să fie o cerință legală în fiecare an.

Când un condensator răcit cu lichid uscat este departe de răcitor, se adaugă un nivel ridicat de glicol în sistem pentru ca acesta să funcționeze corect. Pentru a rezolva acest lucru, putem instala un schimbător de căldură cu plăci intermediare și putem minimiza acest circuit. Deci, puteți economisi glicol și alte costuri inutile!


Aflați mai multe detalii! Contactați-ne astăzi!

Free cooling with air.jpg

Răcire cu schimbător de căldură

hvac_data_center_cooling_cooling_tower_chiller.jpg

Atunci când condensatorul dumneavoastră răcit cu lichid uscat este departe de răcitor, se folosește glicol suplimentar pentru a vă asigura că totul funcționează corect. Volumul de glicol necesar în acest caz este foarte mare, la fel și costurile. Instalarea unui schimbător de căldură cu plăci va reduce substanțial circuitul de glicol, reducând volumul și costul sistemului de răcire. În plus, un schimbător de căldură cu plăci vă va permite să controlați temperatura buclei protejate pentru a se potrivi capacității și a ajuta la evitarea condensului pe conductele exterioare.

Fiecare buclă din sistemul dumneavoastră are un risc natural de condens în afara mediului atunci când contrastul de temperatură atinge punctul de rouă. Acest condens poate cauza deteriorarea zonei sensibile din interiorul centrului de date, astfel încât, cu cât sunt mai multe bucle în sistemul dvs., cu atât este mai probabil să aveți probleme.

Răcire fără schimbător de căldură

hvac_data_center_cooling_cooling_tower_chiller.jpg

Glicolul este utilizat în sistemele în care conductele exterioare sunt expuse riscului ca temperatura mediului să scadă sub 0°C/32°F. Acestea fiind spuse, există încă multe beneficii pentru reducerea volumului buclei, chiar dacă înghețarea mediului de răcire nu reprezintă un risc pentru sistemul dumneavoastră.

Protejați-vă centrul de date cu schimbătoare de căldură

Există multe riscuri legate de utilizarea lichidului în sistemul de răcire. Prin urmare, este important să protejați spațiul alb din buclele de răcire împotriva contaminării și să minimizați riscul de scurgeri în jurul serverelor electrice.

La Alfa Laval, îmbunătățim constant designul schimbătoarelor noastre de căldură pentru a ajuta la atenuarea acestor provocări. Pentru ca acest vis să devină realitate, am combinat experiența noastră de lider mondial în răcirea centrelor de date cu soluții dovedite de schimbător de căldură. Acest lucru este garantat pentru a crește fiabilitatea fără a compromite nivelurile ridicate de eficiență de care aveți nevoie.

Urmăriți acest videoclip împreună cu expertul nostru Cosimo Pecchioli pentru a afla mai multe despre provocările legate de utilizarea lichidelor în sistemele de răcire și despre cum să le rezolvați.

Beneficiile unui schimbător de căldură cu plăci și cadru cu garnitură

  • Izolarea volumului
  • Minimizează volumul de glicol din circuitul de răcire
  • Reduce riscul de condens și deteriorare în centrul de date
  • Reduce costul răcirii producției
  • Performanță certificată în conformitate cu reglementările AHRI

gphe_ahri.jpg

Economii în mai multe dimensiuni

Combinarea unui răcitor de aer uscat sau adiabatic cu un schimbător de căldură cu plăci cu garnituri bine proiectat este o modalitate excelentă de a proteja și de a îmbunătăți eficiența costurilor și sustenabilitatea centrului de date. De exemplu, utilizarea schimbătoarelor de căldură cu certificare de performanță AHRI poate reduce eficiența utilizării energiei (PUE) cu 1%. Va scădea chiar și eficiența utilizării carbonului (CUE) a unității dumneavoastră cu aceeași cantitate. În plus, un schimbător de căldură va permite recuperarea căldurii, ceea ce înseamnă inevitabil OPEX mai mic.


Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe detalii

Descoperiți viitorul IT-ului ecologic cu Alfa Laval

Alfa Laval a furnizat soluții pentru camerele de răcire a serverelor încă din primele zile ale internetului. Astăzi, oferim o gamă largă de soluții pentru răcirea centrelor de date, toate susținute de o rețea de service la nivel mondial de experți care vă înțeleg activitatea. Dacă deveniți partener cu noi pe măsură ce începeți să vă planificați proiectul centrului de date, vă putem ajuta să proiectați un sistem care vă asigură că obțineți eficiență și fiabilitate maxime de răcire.


Vedeți soluțiile noastre complete pentru centrele de date

Contactaţi-ne

Completați formularul, iar unul dintre experții noștri va contacta cu mai multe informații.

Aceste informații sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.