Răcire cu lichid

Provocările de răcire în spațiile albe ale centrelor de date continuă să devină mai complexe. Nevoia explozivă a societății pentru cantități mai mari de date, livrate la viteze mai mari, conduce la o creștere exponențială a consumului de energie și o cerere ulterioară pentru o răcire mai eficientă. În același timp, societățile IT se confruntă cu o presiune din ce în ce mai mare de a îmbunătăți eficiența energetică și de a funcționa mai sustenabil.

Pentru a satisface aceste cerințe, sistemele de răcire cu lichid înlocuiesc deja tehnologiile tradiționale de răcire în spațiu alb în multe centre de date din întreaga lume, tendință care se așteaptă să continue. Alfa Laval are o vastă experiență în furnizarea de soluții care economisesc spațiu, extrem de eficiente și inovatoare pentru răcirea cu lichid, inclusiv un portofoliu cuprinzător de schimbătoare de căldură compacte cu plăci brazate și lipite prin fuziune. Contactați-ne astăzi pentru a afla cum putem sprijini centre de date de toate dimensiunile, într-o gamă largă de climate, pentru a vă satisface nevoile de răcire cu lichid!


Contactați-ne astăzi!

Alfa Laval data center liquid cooling

Accelerarea sustenabilității în centrele de date cu răcire lichidă

Răcirea eficientă din punct de vedere energetic este esențială pentru construirea unor operațiuni mai sustenabile ale centrelor de date. Urmăriți acest videoclip pentru a afla despre avantajele răcirii cu lichid. Tommaso Ferrarese, specialistul nostru global în produse și aplicații, vă ghidează și vă explică modul în care Alfa Laval vă poate ajuta centrul de date pentru a deveni mai eficient din punct de vedere energetic și mai sustenabil.

Răcire cu lichid monofazată direct-to-chip

Single-phase direct-to-chip liquid cooling

Într-un sistem direct-to-chip, lichidul de răcire răcește direct componentele fierbinți, printr-o placă rece de pe chip. Schimbătorul de căldură cu plăci, plasat în afara rack-ului serverului, răcește mediul lichid care este încălzit de unitatea de distribuție a lichidului de răcire (CDU) în timpul funcționării. Schimbătorul de căldură funcționează ca un întrerupător între mediile din sisteme, reducând la minimum volumul de lichid de răcire necesar și oferind astfel o eficiență îmbunătățită a costurilor.

Șasiu IT imersiv monofazat

Single-phase immersive IT chassi

În șasiul IT imersiv monofazat, lichidul dielectric răcește echipamentul. Acest lucru poate avea loc pasiv, prin conducție și convecție naturală, sau prin pomparea activă a lichidului din servere. Aici, lichidul încălzit curge prin schimbătorul de căldură într-o buclă de apă unde este răcit din nou. Schimbătorul de căldură și pompele pot fi instalate fie în interiorul serverului, fie în exterior într-un aranjament lateral.

Cadă imersivă monofazată

Single-phase immersive tub/open bath

Cada imersivă monofazată, numită și răcire cu baie deschisă, presupune imersarea completă a componentelor IT în interiorul rackului, unde un lichid dielectric, sau lichid de răcire, absoarbe căldura. Căldura este apoi transferată într-un fluid monofazat sau bifazat printr-un șasiu IT sau o baie deschisă. Există două categorii principale de lichide de răcire: hidrocarburi și fluorocarburi.

Cadă imersivă cu două faze

Two-phase immersive cooling

Cada imersivă cu două faze folosește căldura de la componente pentru a încălzi un lichid cu punct de fierbere scăzut. Lichidul devine vapori, ridicându-se până când intră în contact cu un condensator din partea superioară a rezervorului. Vaporii se răcesc, schimbând din nou faza în lichid, apoi cad sub formă de ploaie înapoi pe componentă, iar procesul se reia. În acest tip de sistem, schimbătoarele de căldură cu plăci pot fi utilizate fie drept evaporatoare, fie drept condensatoare.liquid-to-liquid-bhe-featured-brands.jpg

Beneficiile schimbătoarelor de căldură cu plăci brazate în răcirea cu lichid în spațiu alb:

  • Oferă o soluție extrem de eficientă din punct de vedere energetic pentru asigurarea sustenabilității maxime
  • O soluție ideală pentru utilizare cu agenți frigorifici naturali cu GWP scăzut, datorită amprentei compacte, designului optimizat al plăcilor și presiunii ridicate de proiectare
  • Sistemul de distribuție DynaStatic patentat și flexibil de la Alfa Laval permite o eficiență mai mare cu orice agent frigorific
  • Designul plăcii FlexFlow de la Alfa Laval oferă o asimetrie a canalului care poate fi adaptată pentru a se potrivi aplicației
  • Echipamentele complet reciclabile asigură o circularitate puternică a lanțului de aprovizionare
  • Toate fitingurile pot fi personalizate, pentru a asigura o interfață fiabilă cu omologul lor


Aflați mai multe despre portofoliul de schimbătoare de căldură brazate Alfa Laval

Descoperiți viitorul IT-ului ecologic cu Alfa Laval

Alfa Laval a furnizat soluții pentru camerele de răcire a serverelor încă din primele zile ale internetului. Astăzi, oferim o gamă largă de soluții pentru răcirea centrelor de date, toate susținute de o rețea de service la nivel mondial de experți care vă înțeleg activitatea. Dacă deveniți partener cu noi pe măsură ce începeți să vă planificați proiectul centrului de date, vă putem ajuta să proiectați un sistem care vă asigură că obțineți eficiență și fiabilitate maxime de răcire.


Vedeți soluțiile noastre complete pentru centrele de date

Contactaţi-ne

Completați formularul, iar unul dintre experții noștri va contacta cu mai multe informații.

Aceste informații sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.