Cogenerare

Soluțiile de cogenerare (CHP) reprezintă una dintre cele mai eficiente metode de utilizare a energiei. Peste 90% din energie poate fi canalizată către utilizare eficientă. Este o soluție foarte eficientă din punctul de vedere al costurilor care oferă multe beneficii.

combined-heat-power 640x360

De la căldură reziduală la încălzire eficientă

În ceea ce privește aplicațiile de cogenerare, Alfa Laval dezvoltă o gamă completă de schimbătoare de căldură, precum schimbătoarele de căldură cu aer (AHE), schimbătoarele de căldură cu plăci și garnituri (PHE) și schimbătoarele de căldură cu plăci lipite cu cupru (BHE) care oferă cele mai eficiente soluții din punct de vedere energetic. Oferim un parteneriat care include toate cunoștințele, resursele și competențele noastre în inginerie, prin soluții fiabile, pe termen lung, pe care vă puteți baza oriunde sunteți în lume.

Alfa Laval în sisteme de cogenerare

Alfa Laval furnizează componente pentru răcire eficientă într-un sistem tipic CHP de motoare cu gaz cu aprindere prin scânteie.

 

Radiator la distanță/Răcitor uscat cu circuit dublu

Alfa Laval furnizează o gamă completă de schimbătoare de căldură cu aer (AHE) ideale ca radiatoare la distanță într-un sistem genset/cogenerare. Produsele alese pentru această sarcină includ sisteme AHE fie de tip tabel, fie de tip V.  

Sistem de răcire a carcasei motorului cu apă

Pentru răcirea carcasei motorului cu apă în circuitul de înaltă temperatură (HT) Alfa Laval oferă schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri (PHE), schimbătoare de căldură cu plăci lipite (BHE) și schimbătoare de căldură legate prin fuziune (FHE). Aceste schimbătoare de căldură recuperează în mod eficace căldura generată în circuitul HT și, în același timp, răcesc temperatura circuitului. 

Răcirea uleiului de lubrifiere

Circuitul de temperatură scăzută (LT), denumit și circuit cu ulei de lubrifiere, este răcit eficient cu gama completă a schimbătoarelor de căldură cu plăci Alfa Laval, inclusiv, fără limitare, schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri (PHE), schimbătoare de căldură brazate (BHE) și schimbătoare de căldură în plăcilipite prin fuziune (FHE). Aceste schimbătoare de căldură recuperează în mod eficient căldura generată în circuitul LT și, în același timp, răcesc temperatura circuitului.