Construction Machinery herobanner 1920x480 2 (1)

Deshidratarea nămolurilor de foraj

Cu decantoarele centrifugale Alfa Laval ca parte a procesului de foraj în construcții, obțineți decenii de experiență și cunoștințe în spatele fiecărei unități compacte, ușoare și cu durată lungă de funcționare. Îndepărtarea solidelor și deshidratarea deșeurilor de proces pot îmbunătăți procesul și viteza cu care se realizează forajul. Designul nostru flexibil și oferta largă de produse ne permit să vă satisfacem nevoile în toate aplicațiile, de la mici Foraje Direcționale Orizontale (HDD) până la cele mai mari proiecte de Foraj de Tuneluri (TBM) și fiecare proiect intermediar. Mediul de lucru îmbunătățit cu procesul închis și nivelul de protecție împotriva eroziunii asigură o durată de viață eficientă în viitor.

 • Tratare complet personalizabilă și rentabilă a apelor uzate
 • Capacitate mare de volum și design compact al echipamentului
 • Proces controlat care conduce la condiții bune și sigure de lucru
 • Beneficii de sustenabilitate îmbunătățite – mai puține deșeuri, mai puțin transport, mai puține costuri
 • Nivel ridicat de automatizare – intervenție minimă a operatorului

Prezentare generală a aplicației

.

Tratarea apei pentru tuneluri de foraj și dinamitare

Alfa Laval are o gamă de decantoare centrifugale care îndeplinesc cerințele ridicate de mediu pentru separarea solid-lichid în foraj și tuneluri. Tehnologia de separare dovedită îndepărtează cele mai fine particule (spre deosebire de rezervoarele de sedimentare), facilitând satisfacerea cerințelor de nivel al pH-ului pentru eliminarea sau reutilizarea apei. Costurile reduse de operare și capacitatea mare de separare vă ajută să concurați eficient și să îndepliniți cerințele de mediu din ce în ce mai stricte

 

 • Apa eliminată direct în sistemul de deșeuri (sau reutilizată) ajută la reducerea costurilor
 • Funcționare fără probleme
 • Îmbunătățire a profilului de sustenabilitate al funcționării
 • Controlul automat al vitezei de transport echilibrează claritatea lichidului și uscarea solidelor
 • Flexibilitate pentru a gestiona o varietate de sarcini de separare solid-lichid într-un proces continuu

Tunnel drill 640x360.jpg

Decantoarele noastre centrifugale sunt concepute pentru a efectua tuneluri de foraj și dinamitare, asigurând curățenia efluentului de retur (centrat) și producând o fază de solide uscate, potrivită pentru eliminarea ușoară. Unitățile compacte ajută la minimizarea impactului asupra mediului în această industrie sensibilă și fac operațiunile mai sigure. Designul și performanța dovedite, consumul redus de energie și protecția ridicată la eroziune le fac o alternativă viabilă la alte tehnologii.

.

Foraj Direcțional Orizontal

Alfa Laval are o gamă de decantoare centrifugale care îndeplinesc cerințele stricte de control al solidelor în Forajul Direcțional Orizontal (HDD). Compacte, ușoare și fiabile, acestea ajută la creșterea productivității la locul de muncă și a capacității de a concura eficient. Procesul complet închis îmbunătățește mediul de lucru, în timp ce gradul ridicat de protecție împotriva eroziunii și construcția robustă asigură o durată lungă de funcționare.

 

 • Costuri totale de operare reduse
 • Capacitate mare și costuri reduse de manipulare a deșeurilor înseamnă costuri scăzute de proprietate
 • Sustenabilitate îmbunătățită – solidele pot fi trimise direct la groapa de gunoi
 • Recuperare eficientă a apelor uzate și a fluidelor de foraj
 • Suficient de flexibil pentru a gestiona o varietate de sarcini de separare solid-lichid (de la particule ultrafine la particule grosiere) în proces continuu

HDD 640x360.jpg

Decantoarele centrifugale Alfa Laval sunt proiectate pentru lucrări HDD și recuperare ridicată la debite mari de alimentare la fața locului. Designul testat, consumul redus de energie și protecția ridicată la eroziune le fac o alegere fiabilă. Amprenta redusă economisește spațiu, în timp ce funcționarea continuă ajută la creșterea capacității. Deoarece apele uzate pot fi eliminate direct în sistemul de deșeuri sau pot fi reutilizate, puteți controla costurile, puteți minimiza impactul asupra mediului și puteți asigura siguranța operațională.

.

Foraj de tuneluri

Alfa Laval are o gamă de decantoare centrifugale pentru controlul rentabil al volumelor mari de solide în aplicațiile de foraj de tuneluri (TBM). Separarea eficientă într-un proces continuu crește conținutul de solide uscate, economisind în același timp costurile de recuperare a apei. Capacitatea ridicată per amprentă și costurile de operare reduse ajută la creșterea productivității muncii și a capacității de a concura în domeniu.

 

 • Gradul ridicat de protecție împotriva eroziunii și capacitatea contribuie la un timp scurt de recuperare a investiției
 • Flexibilitate pentru a gestiona o varietate de sarcini de separare solid-lichid
 • Sistemul complet închis îmbunătățește mediul de lucru
 • Viteza de transport automată oferă uscarea optimă a solidelor
 • Beneficii de sustenabilitate îmbunătățite – solidele pot fi depozitate direct la groapa de gunoi, astfel încât este necesar mai puțin transport

Tunnel drilling banner 640x360.jpg

Decantoarele noastre centrifugale sunt concepute pentru a efectua lucrările de foraj în tuneluri, asigurând o recuperare ridicată la debite mari de alimentare într-o funcționare continuă. Acestea contribuie la minimizarea impactului asupra mediului și fac operarea implicit mai sigură. Designul testat, consumul redus de energie și protecția ridicată la eroziune le fac o alternativă viabilă la presele cu filtru cu bandă și filtru cu cadru. Amprenta instalației economisește spațiu, iar funcționarea continuă ajută la creșterea capacității și la sporirea randamentelor.

.

Foraj de explorare

Tehnologia eficientă a decantoarelor centrifugale Alfa Laval oferă forajului de explorare capacitatea mare de care are nevoie la o dimensiune care o face una dintre cele mai bune alegeri pentru această aplicație. Rezistența ridicată la abraziune și funcționarea continuă aduc o separare continuă cu timpi de nefuncționare și necesități de întreținere minime. Nivelul ridicat de separare permite reutilizarea apei și a altor resurse și, în cele din urmă, duce la economii semnificative de costuri pentru tratarea și transportul apei, al deșeurilor și al apelor uzate.

 

 • Supraveghere de la distanță și date care permit unui singur tehnician să lucreze cu mai multe unități
 • Soluția preproiectată reduce timpii de livrare și face întreținerea și înlocuirea pieselor mai eficiente
 • Dimensiunile mai mici permit un transport ușor și necesități energetice reduse
 • Separarea de înaltă calitate permite reutilizarea apei și eliminarea ușoară a substanțelor solide, economisind costuri și contribuind la îndeplinirea cerințelor de reglementare

mining_exploration_640x360.jpg

Decantoarele centrifugale fiabile și cu funcționare de lungă durată sunt proiectate robust pentru a eficientiza lucrările de foraj de explorare printr-un proces de separare până la nivelul particulelor. Rezultatul este apa care poate fi reutilizată sau eliminată cu ușurință și solide care pot fi fie lăsate, fie transportate, tratate și eliminate la costuri mai mici. Capacitatea noastră la distanță înseamnă că ajutorul de specialitate poate fi obținut cu ușurință și că o persoană poate avea grijă de mai multe mașini, reducând costurile cu forța de muncă.

Cum funcționează - decantor

Ansamblul rotativ este sprijinit pe un cadru compact sudat cu grinzi cu rulmenți principali la ambele capete. Motorul principal în linie este montat pe flanșă sau pe picior pe unitate cu suporturi reglabile pentru reglarea tensiunii curelei. Bolul este antrenat la capătul conic de un motor electric cu transmisie cu curea trapezoidală. Bolul, transportorul, carcasa, tubul de admisie, evacuările și alte părți în contact cu mediul de proces sunt realizate din oțel inoxidabil AISI 316 sau duplex cu inserții din carbură de tungsten în zonele cele mai sensibile la uzură.

Separarea are loc într-un bol cilindric orizontal echipat cu un transportor. Alimentarea intră în bol printr-un tub de admisie staționar și este accelerată lin de un rotor de admisie. Forțele centrifuge provoacă sedimentarea solidelor pe peretele bolului. Transportorul se rotește în aceeași direcție ca bolul, dar cu o viteză diferită, deplasând astfel solidele spre capătul conic al bolului. Designul permite decantorului să deruleze încărcături mari de solide fără blocaje cauzate de un nivel ridicat de uscăciune. Doar cea mai uscată parte a turtei de nămol părăsește bolul prin orificiile de evacuare a solidelor în carcasă.

 

Decantorul centrifugal poate fi ajustat pentru a se potrivi cerințelor specifice, variind viteza bolului, viteza de transport, adâncimea bazinului și viteza de alimentare.

Portofoliu de produse

Decantor de foraj pentru construcții LYNX

Sistemele de decantoare centrifugale LYNX de la Alfa Laval sunt realizate pentru manipularea gunoiului. Acestea elimină eficient particulele solide din nămolurile pe bază apă și ulei, ceea ce conduce la rate de penetrare mai bune, timpi de foraj mai scurți, uzură mai mică a componentelor cheie și o durată de viață mai lungă a nămolului. De asemenea, reduce utilizarea de substanțe chimice, precum și deșeurile de foraj, ceea ce contribuie la reducerea costurilor de eliminare și tratare a apelor uzate.

decanter aldec

Instalate în mod normal într-un sistem bypass, decantoarele centrifugale LYNX funcționează continuu fără întreruperea operațiunilor de foraj. Gama poate gestiona debite de gunoi de la 5 m3/oră până la 100 m3/oră. Viteza variabilă a bolului asigură forța G necesară pentru cea mai eficientă separare, în timp ce viteza de transport poate fi reglată pentru un echilibru optim între claritatea lichidului și uscarea solidelor. De asemenea, adâncimea reglabilă a bazinului contribuie la cel mai bun echilibru între claritate și uscăciune.

Ușurință în operare și durată de funcționare ridicată

 • Dezvoltat special pentru industria de forare a tunelurilor și industiria construcțiilor
 • Amprentă mică – instalare și mobilizare ușoare
 • Funcționare continuă și automată cu opțiune de supraveghere la distanță
 • Eficiență ridicată de separare – nămolul curat îmbunătățește rata de penetrare a forajului
 • Capacitate de curățare extrem de sustenabilă – mai puține deșeuri din cauza turtei uscate și a nămolului reutilizat
.

Contactați-ne

Aceste informații sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.