construction 1920x480

Tratarea apelor uzate pe șantierul dumneavoastră

Gestionarea adecvată a apei pe șantierele de construcții și tuneluri oferă multe avantaje. Chiar și apa de ploaie și subterană poate fi gestionată pentru a crește eficiența procesului. Decantorul centrifugal Alfa Laval este tehnologia în care puteți avea încredere pentru a vă ajuta să gestionați apa prin intermediul uneia dintre cele mai eficiente tehnologii de separare existente. Acest proces economisește timp, bani, resurse și vă poate ajuta să faceți față cerințelor de reglementare tot mai mari cu care se confruntă industria.

  • Echipamente cu amprentă mică, care oferă rezultate foarte bune
  • Separarea particulelor fine, spre deosebire de rezervoarele de sedimentare
  • Produce un solid mai uscat, care este mai puțin costisitor și mai ușor de eliminat
  • Îndeplinește cerințele pentru eliminarea sau reutilizarea apei, cum ar fi solidele în suspensie, aciditatea (pH) și necesarul biologic și chimic de oxigen
  • Costurile reduse de operare și capacitatea mare de separare ajută antreprenorii să concureze eficient
.

Importanța curățării apei uzate pe șantierul dumneavoastră

Industriile de construcții și inginerie joacă un rol crucial în dezvoltarea socială și economică continuă a lumii noastre. Orice proiect serios (public sau privat) este acum supus unor cerințe de minimizare a impactului asupra oamenilor și asupra mediului. Evaluările de impact asupra mediului (EIA) și planurile de management de mediu (EMP) ale unui antreprenor stabilesc nivelurile minime pentru utilizarea eficientă a resurselor, protecția biodiversității, schimbările climatice și, nu în ultimul rând, riscul de accidente și protecția sănătății noastre în general.

O parte importantă a EIA ale unui proiect de construcții este gestionarea apei, în special în ingineria civilă. Apa joacă un rol esențial, indiferent dacă este folosită în excavații și fundații, pentru răcirea mașinilor, menținerea presiunii, mutarea solidelor (de exemplu mașini de forat tuneluri, instalații de foraj și mașini de tăiat) sau ca mijloc de curățare. De asemenea, trebuie gestionate apa de ploaie și infiltrațiile efluenților. Companiile care pot optimiza consumul și se asigură că apa respectă reglementările naționale și locale privind curățenia vor fi întotdeauna în avantaj.

Gama de decantoare centrifugale Alfa Laval este construită pentru a satisface cerințele ridicate ale mediului pentru separarea solid-lichid în construcția de tuneluri și aplicații similare. Tehnologia de separare dovedită îndepărtează cele mai fine particule (spre deosebire de rezervoarele de sedimentare), facilitând îndeplinirea cerințelor pentru eliminarea sau reutilizarea apei, cum ar fi solidele în suspensie, aciditatea (pH) și necesarul biologic și chimic de oxigen. Costurile scăzute de operare și capacitatea mare de separare îi ajută pe antreprenori să concureze eficient și să îndeplinească aceste cerințe de mediu tot mai stricte.

 

.

Producția de apă uzată on-site

Deși volumul de apă care trebuie tratat pentru funcționarea procesului de foraj în construcție poate varia de la un loc la altul, cerința de curățare totuși rămâne. Implementarea unui decantor LYNX de la Alfa Laval va reduce semnificativ costurile de transport a apei netratate departe de amplasament, reducând în același timp și costurile de tratare. Acest proces face posibilă reutilizarea apei, reducând astfel nevoia de a cumpăra și de a livra apă. Cu toate acestea, reutilizarea apei care nu este curățată corespunzător poate duce la deteriorarea altor echipamente. Alfa Laval se ocupă de aceste cerințe cu echipamente care au o amprentă suficient de mică pentru a se potrivi în locația dvs., producând în același timp rezultate suficient de importante pentru a vă ajuta să respectați reglementările cu care vă confruntați.

circle of water
.

Ploaie și apă subterană on-site

Decantoarele LYNX de la Alfa Laval oferă un tratament eficient și rentabil al apelor subterane și pluviale. Apa poate deveni contaminată cu elemente folosite pe amplasament. Indiferent de modul în care apa ajunge la locația dvs., responsabilitatea tratării acesteia nu ar trebui să fie o problemă majoră. Lăsați Alfa Laval, cu experiența vastă în industria de foraj în construcții, să vă ajute să îndepliniți aceste cerințe de reglementare într-un mod cât mai simplu posibil.

 

 

Cum funcționează - decantor

Ansamblul rotativ este sprijinit pe un cadru compact sudat cu grinzi cu rulmenți principali la ambele capete. Motorul principal în linie este montat pe flanșă sau pe picior pe unitate cu suporturi reglabile pentru reglarea tensiunii curelei. Bolul este antrenat la capătul conic de un motor electric cu transmisie cu curea trapezoidală. Bolul, transportorul, carcasa, tubul de admisie, evacuările și alte părți în contact cu mediul de proces sunt realizate din oțel inoxidabil AISI 316 sau duplex cu inserții din carbură de tungsten în zonele cele mai sensibile la uzură.

Separarea are loc într-un bol cilindric orizontal echipat cu un transportor. Alimentarea intră în bol printr-un tub de admisie staționar și este accelerată lin de un rotor de admisie. Forțele centrifuge provoacă sedimentarea solidelor pe peretele bolului. Transportorul se rotește în aceeași direcție ca bolul, dar cu o viteză diferită, deplasând astfel solidele spre capătul conic al bolului. Designul permite decantorului să deruleze încărcături mari de solide fără blocaje cauzate de un nivel ridicat de uscăciune. Doar cea mai uscată parte a turtei de nămol părăsește bolul prin orificiile de evacuare a solidelor în carcasă.

 

Decantorul centrifugal poate fi ajustat pentru a se potrivi cerințelor specifice, variind viteza bolului, viteza de transport, adâncimea bazinului și viteza de alimentare.

Portofoliu de produse

Decantor de foraj pentru construcții LYNX

Sistemele de decantoare centrifugale LYNX de la Alfa Laval sunt realizate pentru manipularea gunoiului. Acestea elimină eficient particulele solide din nămolurile pe bază apă și ulei, ceea ce conduce la rate de penetrare mai bune, timpi de foraj mai scurți, uzură mai mică a componentelor cheie și o durată de viață mai lungă a nămolului. De asemenea, reduce utilizarea de substanțe chimice, precum și deșeurile de foraj, ceea ce contribuie la reducerea costurilor de eliminare și tratare a apelor uzate.

decanter aldec

Instalate în mod normal într-un sistem bypass, decantoarele centrifugale LYNX funcționează continuu fără întreruperea operațiunilor de foraj. Gama poate gestiona debite de gunoi de la 5 m3/oră până la 100 m3/oră. Viteza variabilă a bolului asigură forța G necesară pentru cea mai eficientă separare, în timp ce viteza de transport poate fi reglată pentru un echilibru optim între claritatea lichidului și uscarea solidelor. De asemenea, adâncimea reglabilă a bazinului contribuie la cel mai bun echilibru între claritate și uscăciune.

Ușurință în operare și durată de funcționare ridicată

  • Dezvoltat special pentru industria de forare a tunelurilor și industiria construcțiilor
  • Amprentă mică – instalare și mobilizare ușoare
  • Funcționare continuă și automată cu opțiune de supraveghere la distanță
  • Eficiență ridicată de separare – nămolul curat îmbunătățește rata de penetrare a forajului
  • Capacitate de curățare extrem de sustenabilă – mai puține deșeuri din cauza turtei uscate și a nămolului reutilizat
.

Contactați-ne

Aceste informații sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.