Tratarea namolului

Alfa Laval furnizează echipamente de tratare a apelor uzate care acoperă întregul proces de tratare a nămolului, inclusiv deshidratarea nămolului, îngroșarea nămolului, încălzirea, răcirea, recuperarea căldurii, digestia și pasteurizarea, pe lângă sistemele avansate de control pentru optimizarea deshidratării și reducerea cerințelor privind forța de muncă, reducând în același timp costurile de eliminare a apelor uzate prin scăderea eficientă a conținutului de lichid al nămolului.

Sludge treatment 640x360

Beneficiile soluțiilor noastre de economie circulară pentru tratarea nămolului

  • Reduceți cantitatea de deșeuri eliminată cu până la 90%, economisind costurile de transport, eliminarea efluenților, depozitare și uscare
  • Noi fluxuri de venit din resursele recuperate
  • Reduce impactul asupra mediului

Îngroșarea și deshidratarea nămolului la fața locului este o parte fundamentală a tuturor proceselor actuale de tratare a apelor uzate pentru a reduce volumul nămolului, costurile de eliminare a deșeurilor și pentru a îndeplini cerințele de sustenabilitate. De asemenea, este foarte relevant ca nămolul să fie utilizat ca hrană pentru digestor pentru producția de biogaz, procesele termice și compostare. Pentru a satisface orice nevoie, Alfa Laval oferă tehnologii robuste, bine dovedite, care separă eficient fazele lichide și ating un nivel ridicat de conținut de solide uscate.

Metode de îngroșare a nămolului

În tratarea primară sau secundară a apelor uzate, îngroșarea mecanică a nămolului de la clarificatoare a devenit norma industriei înainte de digestie sau deshidratare.

Mașinile de îngroșare a nămolului de la Alfa Laval au design închis plus cerințe foarte scăzute de întreținere și control al mirosurilor:

Drum thickeners

Filtrele cu tambur rotativ ALDRUM sau ALDRUM G3 pentru îngroșarea foarte delicată a nămolurilor, de capacitate mică și medie.

Decantoare centrifugale

Decantoare de nămo ALDEC, ALDEC G3 sau ALDEC G3 VecFlow pentru separarea centrifugală de înaltă performanță și îngroșarea și deshidratarea nămolului cu grad ridicat de uscare a turtei.

Metode de deshidratare a nămolului

Pentru deshidratarea eficientă a nămolului și separarea lichidelor și a produselor din alte fluxuri de deșeuri, puteți alege între mai multe tehnologii Alfa Laval, în funcție de nivelul de de solide uscate dorit, spațiul disponibil și alte cerințe:

Decantoare centrifugale

ALDEC G3 și ALDEC G3 VecFlow pentru capacități foarte mari, cu o amprentă foarte mică și un consum redus de energie. Are o capacitate de până la 5 ori mai mare decât o presă cu bandă convențională, pe aceeași suprafață ocupată. Acestea reprezintă cea mai recentă generație de echipamente de deshidratare a nămolului de la Alfa Laval pentru tratarea apelor uzate municipale și industriale.

Unele dintre acestea pot fi, de asemenea, utilizate pentru deshidratarea noroiului, decantarea minelor, curățarea iazului și dragarea.

Vă prezentăm noul Alfa Laval ALDEC G3 VecFlow™

Obțineți o eficiență de neegalat pentru deshidratarea și îngroșarea nămolului de apă uzată.

Vecflow sludge decanter centrifuge

Tratarea termică a nămolului

O scurtătură către economisirea costurilor, recuperarea căldurii, compost de clasa A și biogaz

De asemenea, preîncălzirea nămolului de apă uzată folosind schimbătoare de căldură în spirală Alfa Laval înainte de deshidratarea nămolului poate să reducă costurile și să ofere o oportunitate de recuperare a căldurii.

Echipamentul nostru termic poate fi folosit și pentru digestia nămolului pentru a produce biogaz și pentru hidroliza și pasteurizarea nămolului pentru a respecta chiar și cele mai stricte legislații privind mediul și pentru a obține nămol de calitate A sau B potrivit pentru reutilizare drept compost sau îngrășământ.

Pentru unele tipuri de deșeuri industriale, de exemplu farmaceutice, pasteurizarea nămolului de apă uzată este o necesitate. Schimbătoarele de căldură în spirală pot fi folosite și pentru răcirea finală a efluentului pentru a recupera căldura și, dacă urmează să fie deversat în mare, râu sau pârâu, pentru a proteja biologia corpului de apă.

.

Soluții pentru economia circulară

Din ce în ce mai multe stații de tratare a apelor uzate descoperă beneficiile unei abordări circulare, holistice, a epurării apelor uzate. Economiile de costuri, impactul redus asupra mediului și noi fluxuri de venituri din resursele recuperate sunt doar câteva. Fiecare stație de tratare a apelor uzate este unică și are propriul său set de provocări și oportunități. Cu expertiza noastră în procesare și gama noastră largă de produse, vă putem sprijini trecerea la un flux circular de resurse. Indiferent dacă sunteți antreprenor, proiectant sau operator de instalație, vă putem ajuta să găsiți soluția optimă pentru proiectul dumneavoastră specific.

Key-visuals herobanner  outline waterwaste EN

Service

Extinderea performanței echipamentului dumneavoastră de tratare a apelor uzate

Rețeaua noastră globală de service dedicată vă sprijină cu piese și expertiză, oriunde v-ați afla, oricând aveți nevoie. Asigurând un timp de funcționare, disponibilitate și optimizare mai mari, vă ajutăm să vă oferim liniște și să vă maximizăm rentabilitatea investiției. Putem colabora cu dvs. pentru a integra serviciile noastre într-un Acord de Service Alfa Laval pentru operațiuni previzibile și fără griji.

Aflați mai multe despre oferta noastră de servicii

How can we help you?Vă rugăm să ne contactați pentru orice întrebări sau nelămuriri.

Contactați-ne

Audit de Performanță pentru Decantoare Centrifugale

Obțineți optimizarea decantoarelor centrifugale și economii de costuri pe parcursul procesului de îngroșare și deshidratare a nămolului cu Auditul de Performanță Alfa Laval, deoarece experții noștri de asistență și servicii globale vă ajută să profitați la maximum de echipamentul dumneavoastră.

Minimizați costurile de operare cu Serviciile IoT de la Alfa Laval

Serviciile IoT de la Alfa Laval sunt o gamă de servicii digitale care urmăresc reducerea costurilor de operare și maximizarea fiabilității operaționale în stațiile de apă uzată.

IoT Services
.

Contactați-ne

Produsele care vă interesează*

Aceste informații sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.