2021-03-24 Știri

Schimbătoarele de căldură Alfa Laval contribuie la creșterea capacității în bio-rafinărie

#SunPine AB a crescut capacitatea și a redus nevoile de întreținere în bio-rafinăria sa din Piteå, Suedia, prin instalarea Alfa Laval Compabloc și a schimbătoarelor de căldură spirale.
Cooperarea strânsă dintre echipele de la SunPine și Alfa Laval a fost o parte importantă a realizării cu succes a proiectului.

Cerere puternică de combustibil și substanțe chimice pe bază de substanțe biologice

SunPine este unul dintre cei mai importanți producători de biocombustibili pe bază de lemn din lume.
Compania rafinează terebentină brută, un produs secundar din industria celulozei și hârtiei, în combustibili și produse chimice de bază în bio-rafinăria sa din Piteå, Suedia.

Principalul produs SunPine este "tall diesel". Acesta este un ingredient cheie în producția de motorină Evolution, o motorină cu etichetă ecologică vândută în Suedia și Norvegia. În total se produc 100 de milioane de litri de "tall diesel" pe an, ceea ce ajută la reducerea emisiilor de CO2 cu 250.000 de tone pe an. Pentru a satisface cererea în creștere, SunPine investește pentru a extinde capacitatea, și construiește în prezent o a doua fabrică care va crește producția totală a companiei cu 50%.

Extinderea producției de motorină

În 2018 SunPine a decis să-și extindă producția de motorină pentru a satisface cererea tot mai mare de pe piață.

Upgrade-ul a solicitat creșterea încălzirii în anumite poziții. Provocări multiple au trebuit depășite.
Produsul este o substanță foarte lipicioasă și vâscoasă care înfundă rapid schimbătoarele de căldură care nu sunt concepute pentru manipularea mediilor dificile. Au existat, de asemenea, cerințe pentru căderi de presiune scăzute, iar schimbătoarele de căldură trebuiau să se poată încadra în spațiul oarecum limitat al parcelei disponibile în uzină. Acest lucru a însemnat că eficiența ridicată a transferului de căldură a fost crucială pentru a îndeplini cerințele crescute de încălzire.

Performanță ridicată și necesități de întreținere reduse

Soluția a fost compusă din Alfa Laval Compabloc și schimbătoare de căldură spirale.
Schimbătoarele de căldură spirale sunt proiectate pentru manipularea produselor vâscoase, ancrasante, iar designul cu un singur canal are ca rezultat un efect de auto-curățare.

Unitățile au fost instalate și puse în funcțiune în 2019, iar echipa SunPine este foarte mulțumită de rezultat, și nu în ultimul rând de ciclurile lungi de curățare care durează câteva luni.

 

Suntem foarte mulțumiți de colaborarea noastră cu Alfa Laval. După acest proiect, am continuat să lucrăm cu Alfa Laval la soluții pentru noua noastră fabrică de motorină.
Observăm că dialogul strâns pe care îl avem conduce la rezultate foarte bune, atât în ceea ce privește performanța procesului, cât și în ceea ce privește execuția proiectului.

Andreas Bäckström, Tehnician de Producție la SunPine AB

SHE Type1 640x360

 


Schimbătoarele de căldură în spirală Alfa Laval sunt proiectate pentru a face față celor mai dificile provocări legate de transferul de căldură, cum ar fi depunerile frecvente ale produselor ancrasante sau limitările cauzate de căderea de presiune și spațiul de amplasare.

Mai multe despre schimbătoarele de căldură spirale

Beneficii

  • Eficiență ridicată a transferului de căldură, rezultând instalații compacte care se încadrează în
    spațiile existente.
  • Cicluri lungi de curățare, în ciuda mediilor dificile.
  • Cădere de presiune scăzută.

        

Alfa Laval Compabloc heat exchangerSchimbătorul de căldură compact, complet sudat Compabloc este proiectat să funcționeze cu o gamă largă de medii agresive și la temperaturi și presiuni ridicate. 

Mai multe despre Compabloc

Conţinut: