2022-02-24 Știri

Iată câștigătorul! Alfa Laval a luat parte la realizarea transformării Capital Gymnasium din Beijing

Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 s-au încheiat, iar sportivi de pe tot globul s-au adunat la Beijing pentru „a lupta pentru aur”. Pe lângă urmărirea ambițioasă a medaliilor, Comitetul Olimpic de Organizare de la Beijing și-a stabilit și obiectivul ambițios de a găzdui cele mai ecologice Jocuri Olimpice de Iarnă din istorie, cu cea mai mică amprentă de carbon. Alfa Laval a fost prezentă la locul de desfășurare pentru a veni în ajutor.

Clădirea istorică a Capital Gymnasium din Beijing, construită inițial în 1968, este acum una dintre cele mai verzi bijuterii din coroana cu emisii scăzute de carbon a Chinei. Folosind pe deplin facilitățile existente, stadionul a fost transformat într-un patinoar multifuncțional care utilizează răcirea directă transcritică cu dioxid de carbon, cea mai ecologică tehnologie de fabricare a gheții disponibilă în prezent oriunde în lume. Acest tip de sistem de răcire oferă o eficiență excepțională a schimbului de căldură, care îndeplinește cerințele stricte stabilite de Comitetul Olimpic de Organizare din China.

Alfa Laval a furnizat mai mult de 50 de schimbătoare de căldură cu plăci brazate de ultra-înaltă presiune din seria AXP pentru sistemul de fabricare a gheții din Capital Gymnasium Park. Aceste schimbătoare de căldură cu plăci brazate sunt optimizate pentru a funcționa cu agenți frigorifici CO 2 și oferă o structură compactă, o instalare ușoară și cele mai înalte standarde de siguranță posibile. În plus, nu necesită întreținere.

Schimbătoarele de căldură cu plăci brazate AXP fac posibil controlul diferenței de temperatură dintre suprafețele de gheață de 0,5 grade. Un bonus suplimentar, procesul de răcire generează o cantitate mare de căldură reziduală de înaltă calitate, care este apoi recuperată printr-un sistem de recuperare în mai multe etape și utilizată pentru a genera căldură ambientală și apă caldă la locație, economisind și mai multă energie. Acest sistem poate fi completat cu regeneratoarele corespunzătoare pentru a îmbunătăți și mai mult eficiența.

Jocurile Olimpice de la Beijing sunt primele din istorie care folosesc refrigeranți cu dioxid de carbon pe scară largă. Șapte dintre cele 15 suprafețe de gheață din locațiile competiției au adoptat această tehnologie de fabricare a gheții de ultimă oră, dintre care 5 sunt situate în Capital Gymnasium.

Pe parcursul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022, Capital Gymnasium din Beijing a găzduit competiții de patinaj viteză pe pistă scurtă și patinaj artistic timp de 17 zile, unde sportivii au concurat pentru 14 medalii de aur. Renovarea ecologică a locației a oferit tuturor celor din China avantajul terenului propriu.

Citiți mai multe detalii despre linia de produse Alfa Laval AXP de la Alfa Laval


Alfa Laval - AXP

 

It’s a winner! Alfa Laval helps create a clean, green makeover for Beijing’s Capital Gymnasium
.
AXP82 vignette

Conţinut: