AS-H Belt Thickener crește eficiența manipulării nămolului la uzina Ruhrverband

Soluția impresionant de simplă oferă un nou nivel de fiabilitate și flexibilitate a performanței

DATA 2024-04-18

 

Stația de tratare a apelor uzate Arnsberg-Wildshausen a înlocuit recent un dispozitiv de îngroșare a namolului învechit cu un dispozitiv AS-H Belt Thickener containerizat de la Alfa Laval. Această soluție avansată de deshidratare a nămolului îndeplinește toate cerințele instalației în ceea ce privește capacitatea, fiabilitatea și performanța. De asemenea, este simplu de operat, necesită întreținere minimă, iar consumul de polimeri este scăzut.

Ruhrverbund este una dintre cele mai mari companii de management al apei din Germania, care operează 67 de stații de epurare. Stația lor de tratare a apelor uzate Arnsberg-Wildshausen a înlocuit recent un dispozitiv de îngroșare a namolului învechit cu un dispozitiv AS-H Belt Thickener containerizat de la Alfa Laval. Unitatea conține tot ce este necesar pentru o îngroșare eficientă a nămolului, inclusiv panou de control, sistem polimeric și alte auxiliare.

Container with Alfa Laval AS-H Belt thickener at Ruhrverbands Arnsberg wastewater plant

Reprezentanții Ruhrverband care au vizitat standul Alfa Laval la târgul comercial IFAT din 2014 au văzut un dispozitiv AS-H Belt Thickener și au fost impresionați de simplitatea acestuia. După un proces de licitație competitivă, care a implicat alți producători, Ruhrverband a ales să instaleze o versiune containerizată a acestei soluții Alfa Laval.

Alfa Laval AS-H Belt Thickener in container at Ruhrverbands Arnsberg wastewater plantAS-H Belt Thickener containerizat de la Alfa Laval la stația de ape uzate Ruhrverbands Arnsberg Noul AS-H Belt Thickener de la Alfa Laval funcționează acum de mai bine de șase luni. Domnul Kemper, maistru de fabrică, remarcă simplitatea echipamentului. „Dispozitivul AS-H Belt Thickener de la Alfa Laval necesită o intervenție minimă a operatorului, iar consumul de energie și polimer este scăzut. Nu există prea multă automatizare, iar sistemele precum sistemul hidraulic care necesită întreținere au fost reduse la minimum. Cu toate acestea, rampa patentată a echipamentului permite ajustarea precisă și reglarea fină a solidelor de nămol îngroșat în timpul funcționării. Sistemul ne oferă un nou nivel de fiabilitate și flexibilitate de performanță, permițându-ne să gestionăm nivelurile de încărcare fluctuante.”

Livrare fără probleme, inclusiv soluție provizorie

De asemenea, instalarea și punerea în funcțiune a întregii instalatii au fost incluse în domeniul de furnizare al Alfa Laval, iar tehnicienii Alfa Laval Mid Europe Service au oferit asistență în timpul procesului de pornire. Pentru a reduce decalajul dintre comanda și livrarea dispozitivului AS-H Belt Thickener containerizat, uzina Arnsberg-Wildshausen avea nevoie de o soluție intermediară pentru îngroșarea nămolului. Prin urmare, Alfa Laval a furnizat o unitate de testare ALDRUM G3 Drum Thickener pentru aceasta.

  

Vocea clientului

„Dispozitivul AS-H Belt Thickener de la Alfa Laval necesită o intervenție minimă a operatorului, iar consumul de energie și polimer este scăzut. Sistemul ne oferă un nou nivel de fiabilitate și flexibilitate a performanței, permițându-ne să gestionăm nivelurile de încărcare fluctuante.”

Domnul Kemper, maistru de uzină la stația de tratare a apelor uzate a Ruhrverband din Arnsberg-Wildshausen

Produs

Pentru îngroșarea nămolului secundar biologic:

AS-H Belt Thickener

Reduceți amprenta asupra mediului cu spectrul complet Alfa Laval

Alfa Laval ajută la reducerea amprentei de mediu a apei și a fluxurilor de deșeuri, prin maximizarea reutilizării apei, prin valorificarea deșeurilor și prin reducerea la minimum a consumului de energie și a deșeurilor. Oferim o gamă completă de echipamente pentru tratarea apelor uzate, filtrarea și tratarea nămolului care ajută la producerea de efluent curat pentru evacuare sau reutilizare a apei, recuperarea căldurii și reducerea cantității de nămol pentru eliminare.

Tratarea biologică a apelor uzate

Tratarea nămolului