Industria petrochimică

Produsele petrochimice nu se regăsesc doar în majoritatea produselor pe care le folosim zilnic, ci sunt vitale dacă dorim să creștem standardele de trai în țările în curs de dezvoltare și sustenabilitatea în cele dezvoltate. Prezente în panouri solare, turbine eoliene, baterii, izolații și vehicule electrice, produsele petrochimice pot fi chiar fabricate din materii prime regenerabile și materiale reciclate.

petrochemical plant orange purple sky

Structura de bază a unei instalații petrochimice

Știm că fiecare instalație este unică și vine cu propriul set de cerințe specifice de transfer de căldură. De aceea, Alfa Laval vă poate ajuta să găsiți schimbătoarele de căldură care se potrivesc cel mai bine procesului dumneavoastră. Cu cea mai largă gamă de soluții pentru etapele procesului dumneavoastră, vă putem configura cel mai bun produs, toate piesele de schimb relevante și un plan de service regulat pentru a vă ajuta să optimizați performanța.

1. Reacția

Compușii din amestec suferă o reacție chimică în care sunt create atât produsul dorit, cât și o varietate de produse secundare. În funcție de structura chimică, amestecul trebuie să fie încălzit sau răcit pentru ca reacția să progreseze într-un ritm optim.

2. Separarea

Produsele sunt apoi separate de produsele secundare nedorite și de materiile prime neconvertite folosind metode de separare termică precum distilare, absorbție-separare și evaporare. Aceste produse secundare pot fi apoi prelucrate în continuare, iar materiile prime vor fi reciclate ca materie primă.

3. Răcire

Separarea are loc de obicei la temperaturi ridicate. Produsele sunt adesea răcite după etapa de separare pentru a facilita depozitarea și transportul.

Petrochemical plant process flow chart

Provocările transferului de căldură în procesarea petrochimică

Acestea includ, dar nu se limitează la:

 • Limitări de ieșire de la strangulări în aplicațiile de încălzire și răcire
 • Rate de producție mai mici cu o capacitate de răcire insuficientă
 • Consum inutil de combustibil și emisii în exces
 • Oprirea frecventă a producției pentru a vă curăța schimbătoarele de căldură și pentru a îndepărta murdăria
 • Bucle de control lente în aplicațiile dvs. de încălzire și răcire

How Alfa Laval can help

Dacă migrați către cea mai recentă tehnologie Alfa Laval, puteți să:

 • Utilizați un abur de calitate inferioară pentru încălzire
 • Reduceți nevoia de abur
 • Limitați strangulările cu o abordare mai apropiată a temperaturii
 • Consum redus de apă în procesele dumneavoastră de răcire
 • Folosiți apă de răcire mai caldă
 • Reduceți murdăria printr-o turbulență ridicată a debitului
 • Și accelerați buclele de control

        

Producție petrochimică eficientă energetic

Tehnologia noastră extrem de eficientă de transfer de căldură reduce consumul de energie, apă și materiale, sporind totodată timpul de funcționare general al producției chiar și în cazul celor mai grele sarcini.

Petrochemicals 640x360

Echipamente industriale

Cu cea mai largă gamă de soluții pentru industrie, putem susține pozițiile de proces și lucru cu cel mai mare schimbător de căldură cu plăci din lume, schimbătoare de căldură Hastelloy rezistente la coroziune, precum și separatoare.

petrochemical main products image 640x360

Aplicații petrochimice

Indiferent dacă lucrați în producția chimică de bază, fină sau intermediară, Alfa Laval are o gamă de soluții pentru a vă ajuta.

column tower petrochemical 640x360

Povești de succes ale clienților

Aflați câtă energie au economisit acești clienți în fabricile lor petrochimice cu sprijinul experienței în transferul de căldură al Alfa Laval.

Intermediate chemicals production 640x360

Găsiți serviciul de care aveți nevoie pentru instalația dumneavoastră petrochimică

Când apelați la Alfa Laval pentru servicii și piese de schimb, veți experimenta o disponibilitate și fiabilitate care sunt garantate pentru a vă economisi timp, bani și amprenta de carbon. Într-adevăr, este extrem de simplu.

Service 640x360

Energie verde

Sunteți gata să descoperiți soluțiile de mâine pentru producția de hidrogen verde, pile de combustie, captarea carbonului și stocarea energiei? Faceți clic aici pentru a afla despre soluțiile Alfa Laval pentru a accelera tranziția către energie curată.

cleantech clean energy spotv2

        

HEXpert

Găsiți cel mai eficient schimbător de căldură pentru procesul dumneavoastră cu instrumentul de selecție HEXpert de la Alfa Laval. Economisirea energiei este la doar un clic distanță.

engineers discussing industrial plant blue sky green grass

Știri despre energia Alfa Laval pe LinkedIn

Pagina noastră de prezentare cu soluțiile de care aveți nevoie pentru a rămâne în frunte.

Blue sky white cloulds Linkedin logo