Sisteme de utilități de petrol și gaze

Producția de petrol și gaze necesită diverse sisteme care oferă utilități pentru a susține procesul principal. De la răcirea utilităților, ridicarea apei de mare și pomparea apei de incendiu până la recuperarea căldurii reziduale, generarea de energie și pomparea apei de balast, Alfa Laval are o gamă largă de sisteme de utilități compacte, de încredere și rentabile, care duc la bun sfârșit treaba.

oil and gas utility systems main image 640x360px

Soluții pentru sistemele de utilități de petrol și gaze

Sistemele de utilități de petrol și gaze Alfa Laval sunt vitale pentru succesul principalelor procese de petrol și gaze pe care le susțin. Iată o scurtă prezentare a gamei largi de sisteme de utilități pe care Alfa Laval le-a dezvoltat pentru industria petrolului și gazelor, pentru a crește performanța generală a proceselor de petrol și gaze.

Răcire utilitară

Alfa Laval are o lungă istorie de mediere a schimbului între căldură și frig. În foraj, experiența noastră este pusă în aplicare în schimbătoare de căldură cu plăci cu garnituri și schimbătoare de căldură cu aer pentru o serie de funcții de utilitate.

Soluțiile noastre de transfer de căldură sunt deja compacte și eficiente din punct de vedere energetic. Cu toate acestea, continuăm să depășim limitele, introducând noi modele de plăci și alte inovații care optimizează și mai mult transferul de căldură și minimizează murdărirea. Soluțiile rezultate sunt la fel de ușor de întreținut pe cât sunt de eficiente din punct de vedere al costurilor.

Ridicarea apei de mare

Ridicarea apei de mare este comună în aplicațiile maritime. Acesta poate fi utilizat continuu pentru alimentarea cu apă de răcire, dar și intermitent, de exemplu în timpul balastării. Instalarea chesoanelor și utilizarea pompelor Framo în acest scop elimină riscul de inundații, reducând în același timp CAPEX și OPEX.

Pompele folosesc un concept fără cablu care elimină manipularea cablurilor și penetrările submersibile ale cablurilor. Proiectate cu protecție la suprapresiune a motorului și a tuturor componentelor electrice și rotative, acestea asigură o funcționare sigură și fiabilă în zone periculoase. Toate sistemele de ridicare a apei de mare Framo sunt supuse testelor la scară completă înainte de livrare pentru a asigura instalarea ușoară în timpul punerii în funcțiune.

Pomparea apei de incendiu

Apa pompată este prima linie de apărare în prevenirea catastrofelor legate de incendii. Pompele de apă de incendiu Framo au fost utilizate în aplicații maritime încă din anii 1970, devenind sistemul de stingere a incendiilor preferat datorită capacității lor de reacție și a fiabilității.

Alimentat de generatoare diesel. Pompele de apă de incendiu Framo sunt disponibile în versiuni hidraulice și electrice, selectate în principal pe baza volumului de apă care urmează să fie evacuat. Toate sistemele de pompare a apei de incendiu Framo sunt supuse testelor la scară completă înainte de livrare pentru a asigura instalarea ușoară în timpul punerii în funcțiune.

Generare de apă proaspătă

Generatoarele de apă proaspătă Alfa Laval permit instalațiilor și navelor maritime să utilizeze economic apa de mare abundentă. Am fost pionieri în producția compactă de apă dulce prin distilare în vid, îndepărtând apa din buncăr pentru nevoile echipajului și tehnice.

Introdusă în urmă cu peste 50 de ani, tehnologia noastră cu motor termic s-a dezvoltat de atunci într-o gamă de sisteme compacte, eficiente din punct de vedere energetic. Pe baza motorului și a căldurii pe care o produce folosind energie electrică, putem configura o soluție eficientă din seriile noastre Alfa Laval ORCA, AQUA sau DOLPHIN.

Curățarea combustibilului și a uleiului de lubrifiere

Alfa Laval ajută la obținerea unei valori de top din toate tipurile de uleiuri. Indiferent dacă maximizăm combustibilul extras din uleiurile reziduale sau prelungim durata de viață a lubrifianților circulați, soluțiile noastre aduc economie pe termen lung, protejând în același timp motorul sau turbina cu gaz și alte echipamente sensibile. Tehnologia noastră de separare centrifugală a stabilit mult timp standardul pentru performanța de separare. La fel de pionieri în prezent, separatoarele noastre au devenit mai modulare și mai puțin complexe, în timp ce eficiența și protecția pe care le oferă au crescut.

Răcire în buclă închisă

În special într-un proces maritim, capacitatea de răcire și de producție sunt strâns legate.
Sistemele cu buclă închisă trebuie să fie proiectate corespunzător pentru a maximiza răcirea și pentru a preveni problemele de întreținere.

Cu decenii de experiență în domeniul răcirii, Alfa Laval deține cunoștințele și echipamentele necesare pentru a asigura o răcire eficientă. Schimbătoarele de căldură cu plăci cu garnituri Alfa Laval, completate de filtrele noastre fiabile, optimizează transferul de căldură și minimizează murdărirea. Pe uscat, răcitoarele noastre de aer cu suprafață umedă Alfa Laval Niagara reprezintă o oportunitate rentabilă de a reduce apa și amprenta chimică.

Sistem de răcire cu buclă închisă (integrat)

În aplicațiile FLNG, unde răcirea este deosebit de critică, un sistem închis integrat de apă de răcire este ideal. Combină răcirea în buclă închisă cu o buclă de răcire deschisă, permițând optimizarea și raționalizarea ambelor părți. Sistemul înlocuiește modulele tradiționale de pompă superioară cu pompe compacte Framo de ridicare a apei de mare, care reduc atât amprenta la sol, cât și greutatea. În bucla deschisă de apă de mare, performanța de răcire este complet optimizată pentru a minimiza echipamentul necesar. Rezultatul total este CAPEX mai mic, împreună cu o amprentă mai compactă.

Generarea de abur și căldură

Multe procese de producție necesită cantități mari de abur, apă fierbinte sau ulei fierbinte. Alfa Laval are atât decenii de expertiză termică, cât și o experiență dovedită în furnizarea de cazane inovatoare și sisteme de ardere. Sistemele noastre de înaltă eficiență Alfa Laval Aalborg – disponibile cu tehnologie de ardere multi-combustibil – pot fi furnizate ca module personalizate pentru orice cerință. Complet integrate și gata de instalare, acestea asigură o funcționare sigură, fără probleme, cu impact redus asupra mediului și costuri reduse de proprietate.

Recuperarea căldurii reziduale

Motoarele diesel de astăzi și motoarele cu turbină cu gaz sunt mult mai eficiente decât predecesorii lor. Cu toate acestea, o cantitate mare de energie din combustibil este încă eliberată sub formă de căldură. Prin utilizarea energiei termice din diferite surse pentru a produce abur și apă caldă, sistemele de recuperare a căldurii reziduale Alfa Laval Aalborg îmbunătățesc eficiența generală a instalației.

Dovedit eficiente, sistemele noastre de recuperare a căldurii reziduale oferă economii documentate de combustibil și reduceri ale emisiilor de CO2. Compacte și flexibile, pot fi instalate și întreținute cu ușurință – chiar și în cadrul unei instalații existente.

Producția de gaze inerte

Amestecurile de gaze combustibile reprezintă o preocupare principală, în special în timpul descărcării. Alfa Laval are cunoștințele și instrumentele necesare pentru a asigura un mediu stabil al rezervorului, atât în zone sigure, cât și în zone periculoase. Sistemele modulare Alfa Laval Smit, care produc gaz inert printr-o serie de metode, sunt soluțiile de vârf pentru degradarea nivelului de oxigen din rezervor. Cele mai multe se bazează pe principiul unic Ultramizing®, care atomizează combustibilul pentru gaze fără funingine, chiar și la sarcini parțiale.

Generarea de energie electrică

Indiferent dacă este maritimă sau pe uscat, pierderea de energie în procesele de producție înseamnă pierderea de venituri. Sistemele generatoare diesel Framo containerizate sau montate pe șine oferă o securitate valoroasă, asigurând disponibilitatea permanentă a energiei electrice esențiale sau de urgență.

Sistemele generatoare Framo sunt proiectate pentru o pornire sigură, chiar și în timpul unei secvențe de pornire la rece. Aranjate ca unități autonome care includ toate sistemele auxiliare necesare, acestea permit funcționarea continuă pentru un timp specificat la puterea nominală. Toate sistemele de generare a energiei electrice Framo sunt supuse testelor la scară completă înainte de livrare pentru a asigura instalarea ușoară în timpul punerii în funcțiune.

Pomparea apei de balast

Un sistem de balast proiectat inteligent oferă o siguranță mai mare, eliberând în același timp mai mult spațiu pentru încărcătură, făcând pompele de balast scufundate Framo pompele alese pe cisternele moderne. Pompele sunt instalate în interiorul rezervoarelor de balast. În combinație cu o pompă de marfă Framo scufundată în fiecare rezervor de marfă, acest aranjament face să fie de prisos camera pompelor, iar instalarea foarte ușoară. Ejectorul de aer conectat la partea de aspirație a pompelor pornește și se oprește automat, ceea ce face ca pompele de balast să se auto-amorseze.

Manipularea condensului

După tratare, hidrocarburile grele condensate din gaz sunt o marfă valoroasă pentru comerț. Pompele de marfă Framo, cu capacitatea lor de a gestiona chiar și cele mai vâscoase materiale, sunt o soluție excelentă pentru gestionarea stocării condensului și descărcarea condensului pentru vânzarea ulterioară. Pompele de marfă scufundate, care sunt acționate hidraulic, economisesc spațiu și greutate în partea superioară. Sistemul de descărcare poate fi combinat cu un sistem de pompare chimică Framo sau instalat cu propriul sistem hidraulic separat. Toate sistemele de pompare a încărcăturii Framo sunt supuse testării la scară completă înainte de livrare, pentru a asigura o instalare ușoară în timpul punerii în funcțiune.

Curățarea gazelor de evacuare

Limitele de sulf se aplică acum pentru unitățile care funcționează în zonele de control al emisiilor (ECA).
Prin instalarea unui scruber pentru a respecta reglementările ECA, producătorii de petrol și gaze pot continua să utilizeze HFO sau țiței pentru operațiunile de foraj.

Alfa Laval PureSOx este singura platformă completă de epurare SOx, care oferă scrubere cu design U sau I, în aranjamente cu buclă deschisă, buclă închisă sau hibrid. Construit cu tehnologia de bază Alfa Laval și peste 40 de ani de experiență în scruber, PureSOx asigură respectarea fiabilă a mediului.

Explorați echipamentele Aalborg pentru FPSO

Întoarcerea valului - cum să obțineți o reducere de 90% a costurilor pentru generarea de apă dulce în larg

Prezentare: apă dulce pentru viață

Citiți mai multe despre Framo

Soluții de sisteme utilitare pentru foraj

 • Pomparea apei de incendiu
 • Generare de apă proaspătă
 • Curățarea combustibilului și a uleiului de lubrifiere
 • Ridicarea apei de mare
 • Răcire utilitară

Soluții de sisteme utilitare pentru producția de petrol

 • Pomparea apei de balast
 • Răcire în buclă închisă
 • Pomparea apei de incendiu
 • Generare de apă proaspătă
 • Curățarea combustibilului și a uleiului de lubrifiere
 • Producția de gaz inert
 • Ridicarea apei de mare
 • Generare de abur și căldură
 • Generarea de energie electrică
 • Recuperarea căldurii reziduale

Soluții de sisteme utilitare pentru producția de gaze

 • Pomparea apei de balast
 • Răcire în buclă închisă
 • Sistem de răcire cu buclă închisă (integrat)
 • Manipularea condensului
 • Pomparea apei de incendiu
 • Generare de apă proaspătă
 • Curățarea combustibilului și a uleiului de lubrifiere
 • Producția de gaz inert
 • Ridicarea apei de mare
 • Generare de abur și căldură
 • Generarea de energie electrică
 • Recuperarea căldurii reziduale