Îmbunătățiți eficiența și durabilitatea la un cost minim

Încălzirea și răcirea sunt funcții esențiale într-o rafinărie și au un efect profund asupra eficienței și rentabilității generale a instalației. Soluțiile de transfer de căldură Alfa Laval nu numai că vă permit să maximizați eficiența energetică a instalației dvs., ci și să vă îmbunătățiți procesele în ceea ce privește capacitatea instalației, randamentul și calitatea produselor, durata ciclului, consumul de utilități și durabilitatea mediului - toate la un cost minim al investițiilor.

oil refinery green grass plants sunset

Un nou nivel de performanță

Schimbătoarele noastre de căldură compacte sunt componente cheie în majoritatea soluțiilor noastre. Acestea oferă o combinație unică de eficiență excepțională a transferului de căldură, cădere de presiune scăzută și rezistență ridicată la ancrasare.

Un singur schimbător de căldură Compabloc poate înlocui până la opt din cele multitubulare conectate în serie. Acest lucru înseamnă că o suprafață de transfer de căldură echivalentă cu 4.000 m2 într-o soluție de tip carcasă și tuburi poate fi instalată într-un spațiu de doar 3 m2, cu un impact major asupra performanței proceselor dvs.

Mai mult decât economii cu schimbătorul de căldură

Performanța schimbătoarelor noastre de căldură creează posibilități de regândire și optimizare completă a tuturor tipurilor de procese de rafinărie. Vechile reguli generale nu se mai aplică și puteți implementa modificări fundamentale de proiectare a proceselor care au un efect radical asupra eficienței generale a procesului, a rentabilității investiției proiectului și a durabilității mediului.

Cele mai mari avantaje se obțin atunci când sunt optimizate procesele în ansamblu, și nu doar serviciile individuale de schimb de căldură. Prin combinarea know-how-ului și experienței Alfa Laval cu avantajul capacităților schimbătorului de căldură, creați sinergii cu efecte pozitive substanțiale.

female asian engineer infront of refinery banner

Creșteți capacitatea

Blocajele din echipamente, cum ar fi pompele de alimentare, încălzitoarele cu ardere sau răcitoarele finale pot fi adesea rezolvate prin maximizarea preîncălzirii alimentării, utilizând energia recuperată din fracțiile fierbinți, cu o cădere de presiune minimă a schimbătorului de căldură.

Limitările din sistemele de compresoare sau de vid pot fi adesea depășite prin creșterea capacității de răcire/condensare a vaporilor cu schimbătoare de căldură mai eficiente.

Timpii de recuperare a investiției pentru proiectele de îmbunătățire a capacității sunt în mod normal mai mici de 12 luni, datorită valorilor ridicate generate.

 

Îmbunătățiți randamentul și calitatea produselor

Separarea mai eficientă a coloanelor de fracționare și de separare sporește producția și calitatea produsului. Cu soluțiile noastre de condensare, vaporii de deasupra pot fi condensați la o presiune minimă de saturație și cu cea mai mică cădere a presiunii. Acest lucru permite o reducere a presiunii în zona de aprindere a coloanei, rezultând o mai bună separare între produsele cu temperaturi de fierbere similare.

Pentru a crește și mai mult randamentul produselor ușoare, condensatorul poate fi proiectat cu o capacitate suplimentară de răcire pentru a minimiza cantitatea de hidrocarburi grele pierdute ca gaz rezidual.

Timpii de recuperare a investiției pentru aceste tipuri de investiții sunt de obicei mai mici de 12 luni.

Sporiți eficiența energetică

Până la 50% din costul de funcționare al unei rafinării este cheltuit pe energie. Acest lucru poate fi redus cu până la 23% la implementarea soluțiilor Alfa Laval care maximizează recuperarea energiei și transformarea căldurii de calitate inferioară. Un exemplu este atunci când energia din vaporii de deasupra este utilizată pentru producerea aburului sau a apei de proces, pentru preîncălzirea apei de alimentare sau pentru încălzirea urbană.

Recuperarea mai mare a energiei din fracțiunile fierbinți reduce, de asemenea, sarcina asupra sarcinilor de răcire, generând economii în consumul de utilități al răcitorului de aer sau al răcitorului de apă.

Proiectele de eficiență energetică duc adesea la îmbunătățiri ale capacității, randamentului și calității produselor, reducând timpii de recuperare a investiției la mai puțin de 12 luni.

 

Îmbunătățiți fiabilitatea și costul ciclului de viață

Când Alfa Laval implementează soluții în procesele dvs., puteți fi siguri că acestea sunt deja dovedite tehnic și proiectate pe baza experienței noastre vaste de optimizare a rafinăriilor din întreaga lume. Oferim soluții în care riscul tehnic este inexistent sau este bine calculat și la un nivel acceptabil. Acest lucru împiedică periclitarea fiabilității instalației dvs. la îmbunătățirea eficienței proceselor dumneavoastră.

Pe baza recomandărilor Alfa Laval și a angajamentului nostru deplin de a sprijini și urmări instalarea, funcționarea și întreținerea soluțiilor noastre, ne asigurăm, de asemenea, că veți obține cea mai mare disponibilitate și cel mai mic cost al ciclului de viață al noilor investiții.

Minimizați CAPEX

Implementarea soluțiilor Alfa Laval, optimizând în același timp proiectarea procesului, reduce, de asemenea, cerințele pentru o gamă largă de echipamente de proces scumpe, cum ar fi cuptoare, reboilere, răcitoare finale, răcitoare, sisteme de apă de răcire, compresoare, sisteme de vid și pompe, ceea ce conduce la economii.

Noile investiții care utilizează un design modularizat vor reduce semnificativ costurile pentru instalare și transport, datorită amprentei minime și a greutății inundate.

Îmbunătățiți durabilitatea mediului

Eficiența energetică mai ridicată în procesele dvs. reduce consumul de combustibil și abur în instalația dvs., ceea ce duce la scăderea emisiilor de CO2. În plus față de efectul pozitiv asupra mediului, acest lucru vă poate îmbunătăți rezultatele dacă instalația dvs. funcționează în cadrul unui sistem de tranzationare a emisiilor. Poate oferi în continuare o soluție pentru permisul dvs. de operare. Dacă sunteți eligibil pentru finanțare guvernamentală pentru proiecte de reducere a CO2, acest lucru vă poate ajuta să îmbunătățiți rentabilitatea investiției proiectului dvs.

Soluțiile Alfa Laval sunt, de asemenea, utilizate pentru a maximiza performanțele unităților de recuperare a sulfului și de captare a carbonului. În plus, optimizările noastre de proces vor reduce la minimum hidrocarburile grele din gazele reziduale și vor reduce consumul de apă de răcire.

Schimbătoare de căldură compacte vs. multitubulare

  • Eficiență de transfer de căldură de 3-5 ori mai mare
  • Temperatura de acces la cald sau rece la 3°C (5.4°F)
  • Până la opt schimbătoare de căldură multitubulare pot fi înlocuite cu un singur schimbător de căldură Alfa Laval
  • Greutate inundată cu 80-90% mai mică
  • Căderi de presiune mult mai mici în serviciile de recuperare a căldurii și condensare
  • Funcționare de până la trei ori mai îndelungată între curățări pentru servicii de ancrasare

compabloc-plate-heat-exchanger-installation.png

Capacitate cu 20% mai mare

O rafinărie canadiană a instalat un Alfa Laval Compabloc ca schimbător de căldură pentru efluenții de alimentare combinați, în unitatea sa de hidrotratare cu 22 kbbl/zi. Aceasta a mărit preîncălzirea alimentării reactorului și a redus sarcina pompei de alimentare, rezultând o capacitate mai mare cu peste 20%. Investiția a fost recuperată în mai puțin de 12 luni.

compabloc-installed-at-crude-oil-refinery

2.200.000 USD în economii anuale de energie

Compania suedeză de rafinare Preem a înlocuit patru unități multitubulare în sistemul de preîncălzire CDU 220 kbbl/zi din rafinăria sa din Lysekil cu un Alfa Laval Compabloc. Acesta a crescut recuperarea energiei de la 15,6 la 22,6 MW, a redus costul combustibilului cu 2,2 MUSD/an și a redus emisiile de CO2 cu 14 600 tone/an.

compact-plate-heat-exchanger-next-to-shell-and-tubes

1.150.000 USD în economii de proiect

O rafinărie din SUA a proiectat bucla de refrigerare a unei noi unități de alchilare de 12 kbbl/zi în jurul unui Alfa Laval Compabloc. Acest lucru a făcut posibilă reducerea presiunii de condensare cu mai mult de 1 bar, în comparație cu o soluție multitubulare, care, la rândul său, a redus costul compresorului cu 1.500.000 USD. Chiar dacă costul pentru schimbătorul de căldură a devenit mai mare cu acest design, economia netă a fost de 1.150.000 USD.

compabloc-installation-US-refinery

Productivitate și calitate îmbunătățite ale produsului

O rafinărie europeană a înlocuit patru condensatoare OVHD multitubulare într-un CDU de 120 kbbl/zi cu două Alfa Laval Compabloc cu o cădere a presiunii mai mică. Acest lucru a făcut posibilă reducerea presiunii în zona de aprindere cu 0.3 bari, reducând temperatura nafta de 95% cu 10°C (18°F) și mărind fracția nafta/kerosen împărțită la 5°C (9°F).

Image for Light Naphta Izomerization 640x360 large