Împărtășirea experienței noastre

 

 

 

 

 

 

Procese generale de rafinărie

happy asian female oil worker

Rafinăria din Arabia Saudită a rezolvat o problemă dificilă de răcire prin utilizarea răcitoarelor Alfa Laval Wet Surface Air pentru apa de răcire în buclă închisă.

Deschis pentru răcirea în buclă închisă - soluții complete de la Alfa Laval.

Cum se îmbunătățește fiabilitatea, disponibilitatea și întreținerea rafinăriilor prin utilizarea schimbătoarelor Alfa Laval Compabloc.

Cum se maximizează eficiența energetică a rafinăriilor și se reduc emisiile folosind schimbătoarele Alfa Laval Compabloc.

Distilarea titeiului

oil refinery workers discussing outside

Rafinăria rusă a îmbunătățit fiabilitatea în CDU PHT prin înlocuirea schimbătoarelor de căldură cu plăci sudate cu schimbătoarele Alfa Laval Compabloc.

Petronas a crescut timpul de funcționare și a maximizat eficiența energetică în CDU PHT prin înlocuirea majorității schimbătoarelor cu schimbătoarele Alfa Laval Compabloc.

Preem a crescut randamentul motorinei și eficiența energetică în CDU prin instalarea unui schimbător Alfa Laval Compabloc în PHT.

API Falconara a îmbunătățit eficiența energetică și a redus emisiile prin recuperarea energiei din vaporii de OVHD CDU în preîncălzirea țițeiului.

Tamoil a maximizat recuperarea energiei din vaporii CDU OVHD, la CAPEX minim și disponibilitate a spațiului de parcelă.

Preem a redus costul combustibilului și emisiile de la rafinăria Lysekil folosind Alfa Laval Compabloc în CDU PHT.

Hengli a redus consumul de energie în CDU de bază cu 30% utilizând schimbătoare Alfa Laval Compabloc în PHT.

Desalinizarea țițeiului

Female oil refinery worker gazing

Rafinăria SUA a eliminat problemele de ancrasare la răcirea efluenților de desalinizare prin instalarea schimbătorului Alfa Laval Spiral.

Rafinăria texană a maximizat răcirea apei efluente utilizând Alfa Laval Wet Surface Air Cooler.

Cum se utilizează schimbătoarele de căldură Alfa Laval Spiral în desalinizarea efluenților pentru a reduce problemele de ancrasare.

Reformarea catalitică

workers discussing at oil refinery


Rafinăria SUA a crescut capacitatea reformatorului său catalitic printr-un upgrade rapid a schimbătorului Alfa Laval Packinox.

Rafinăria europeană a optimizat fluxul de gaz de reciclare în reformatorul său catalitic cu instrumentul Alfa Laval Lifting Controller.

Unipetrol a îmbunătățit eficiența energetică și fiabilitatea pe termen lung în reformatorul său catalitic care utilizează schimbătorul Alfa Laval Packinox.

Rafinăria japoneză a maximizat eficiența unității sale de reformare catalitică utilizând schimbătorul Alfa Laval Packinox timp de 27 de ani până în prezent.

Valero a redus costurile energiei și emisiile din rafinăria sa folosind soluții de schimb de căldură Alfa Laval.

Aromatice

happy oil worker wearing orange

Uzina asiatică a crescut capacitatea în uzina sa Sulfolane prin utilizarea Alfa Laval Compabloc ca interchangere și reboilere.

Producătorul asiatic de paraxilenă a maximizat recuperarea căldurii reziduale în unitatea Axens prin înlocuirea condensatoarelor răcite cu aer.

Producătorul asiatic de paraxilenă a maximizat recuperarea căldurii reziduale în unitatea sa UOP prin înlocuirea condensatoarelor răcite cu aer.

PTTGC a redus consumul de energie în unitatea de fracționare a alimentării din complexul său aromatic.

Cum utilizează IRPC căldura reziduală de la vaporii de xilen OVHD pentru a rula reboilerul de decapare Sulfolane reducând consumul de abur.

Unipetrol a redus proiectul CAPEX în noua sa unitate de producție Toluen.

Producția de combustibili regenerabili

two oil refinery workers seen from back

SunPine a crescut capacitatea și a redus problemele de ancrasare în instalația sa de biocombustibili petrolieri pentru ulei de tal.

Hidrotratarea catalitică

oil refinery worker looking down

Cum să maximizați eficiența în hidrotratare folosind schimbătoarele Alfa Laval Compabloc.

Rafinăria americană a maximizat eficiența energetică în noul său Naphtha HDT utilizând schimbătoare Alfa Laval Compabloc ca CFE.

Cracarea catalitică

oil refinery workers walking up stairs outside

Petrobras a rezolvat problemele de coroziune în SWS și a de-obstrucționat sistemul FCC OVHD pentru a crește capacitatea.

Shell a maximizat recuperarea căldurii reziduale din vaporii FCC OVHD pentru a minimiza amprenta de CO2 a noii unități de bază.

Rafinăria americană a redus emisiile de la unitatea sa FCC, utilizând Alfa Laval Compabloc în epuratorul BELCO și ca reboiler în unitatea CANSOLV.

Total a eliminat nevoile de curățare în răcitorul de lichid FCC prin instalarea schimbătorului Alfa Laval Spiral.

Procesorul de gaz texan a îmbunătățit producția de NGL și a redus costurile de funcționare utilizând Alfa Laval Wet Surface Air Coolers în procesul de fracționare.

Rafinăria USA a redus emisiile de la unitatea sa FCC, utilizând Alfa Laval Compabloc în epuratorul BELCO și ca reboiler în unitatea CANSOLV.

Shell a maximizat recuperarea căldurii reziduale din vaporii FCC OVHD pentru a minimiza amprenta de CO2 a noii unități de bază.

Extracția uleiului lubrifiant

female engineer outside profile closeup

MRD a maximizat eficiența procesului său de extracție a uleiului de lubrifiere uzat prin utilizarea soluțiilor de schimb de căldură Alfa Laval în întreaga fabrică.

Procese termice

oil refinery worker seen from back

Cum se reduc costurile rafinăriei folosind schimbătoarele de căldură Alfa Laval Spiral

Visbreaking
Rafinăria est-europeană a crescut timpul de funcționare și a redus costurile de întreținere prin minimizarea problemelor de ancrasare în răcitoarele de reziduuri VBU.

Oxidarea bitumului
Rafinăria de bitum scandinavă a redus nevoile de întreținere și inspecție prin instalarea a unsprezece Alfa Laval Compabloc în fabrica sa.

Procese de recuperare a sulfului

oil refinery worker outside looking up

Tratamentul aminelor
Rosneft a minimizat proiectul CAPEX în unitatea sa Syzran Adip utilizând Alfa Laval Compabloc drept condensator și reboiler.

Rafinăria USA a crescut capacitatea și a redus problemele de ancrasare în fabrica sa Selexol folosită pentru curățarea cocsului gazificat.

Cum să vă optimizați soluția de reboiler folosind schimbătoarele Alfa Laval Compabloc.

Îndepărtarea apei acide
ENI a redus consumul de energie și emisiile provenite de la rafinăria sa GELA, utilizând soluții de schimb de căldură Alfa Laval.