2019-11-27 Știri

Cinci motive pentru achiziționarea unei centrifuge pentru fabricile de bere

Centrifugele sau separatoarele de mare viteză au fost avantajul fabricilor de bere industriale pe parcursul mai multor decenii, în timp ce majoritatea fabricilor de bere de dimensiuni mici s-au bazat în întregime pe timpul natural de sedimentare și pe diverse filtre la prețuri accesibile. Însă lucrurile se schimbă acum, deoarece tot mai mulți producători de de bere artizanală își îndreaptă privirea către tehnologia de separare. Am întrebat experții noștri care ne explică de ce se întâmplă acest lucru.

Randament sporit

man_with beer_bottles_640x360.jpg

Filtrele de bere au mai multe avantaje pentru fabricile de bere, pe lângă faptul că acestea sunt relativ accesibile. Însă, sunt lente și sunt cauza unor pierderi considerabile de produs, deoarece nu pot filtra ceea ce se află în partea inferioară a rezervoarelor de fermentare fără a se înfunda. Cu o centrifugă obțineți mai multă bere din fiecare rezervor.

"Separatorul este cel mai bun echipament conceput vreodată pentru creșterea randamentului", explică Fernando Jimenez, manager de vânzări global pentru piața de bere al Alfa Laval. - Cu același număr de rezervoare puteți spori capacitatea de producție între 15-20%. Fiecare halbă de bere pe care o vindeți reprezintă bani la sfârșitul zilei. Iar aceasta ajută la plata investiției în echipament."

"Dacă sunteți o mică fabrică de bere, orice economie, oricât de mică, este benefică, berea este aur lichid. Fiecare extra galon sau butoi pe care îl economisiți vă ajută să oferiți mai multă băutură pentru clienții voștri. - adaugă Fernando.

Utilizare mai scurtă a rezervorului

O centrifugă face posibilă obținerea unei consistențe dorite a produsului în doar câteva ore, în timp ce decantarea și filtrarea vor avea nevoie de mai multe zile pentru aceeași sarcină. Cum funcționează? Procesul dintr-un separator arată astfel: berea proaspăt fermentată este introdusă în centrifugă, unde are loc un număr de centrifugări rapide (câteva mii de rpm). Substanțele solide (de exemplu, drojdia, substanțele solide de hamei și proteinele pentru prepararea berii) se rotesc spre margini și sunt evacuate; berea limpede rămâne în centru, urcă prin partea superioară, iar toate acestea se întâmplă fără expunere la oxigen. În plus, nu trebuie să așteptați ca materiile solide să se depună complet înainte de a introduce berea nefiltrată în centrifugă.

"Asta înseamnă că schimbarea rezervorului este mult mai rapidă cu un separator, deoarece nu veți avea bere în vasele de fermentare cum s-ar întâmpla în mod normal - afirmă Joakim Gustafsson, manager de vânzări global pentru piața de fabricare a berii al Alfa Laval.

Termen mai mare de valabilitate

Absorbția oxigenului - se numără printre preocupările tuturor fabricilor de bere, dar mai ales a fabricilor de bere artizanală care produc beri tip IPA sensibile la oxigen, afectând în mod negativ stabilitatea produsului în timpul depozitării. De acest lucru nu trebuie să își facă griji un producător de bere atunci când își filtrează berea printr-o centrifugă ermetică etanșă ca, de exemplu, cea mai mică centrifugă de bere a Alfa Laval pentru fabrici de bere, Brew 20.

"De fiecare dată când adăugați un nou echipament în procesul dumneavoastră, absorbția oxigenului dizolvat este o preocupare de bază. Alfa Laval este cunoscut pentru tehnologia inovatoare și înțelegem cât de important este un nivel scăzut de dizolvare a oxigenului, - spune Vince Polino, manager de vânzări al Alfa Laval, SUA. - Alfa Laval este pionierul Etanșării Ermetice Axiale, ce reprezintă o îmbunătățire a etanșatoarelor hidro-ermetice. Disponibil în modelele noastre Brew 20 și Brew 80, nu necesită CO2 sau apă degajată pentru a atinge un nivel cât mai aproape de zero ppb pentru absorbția de oxigen dizolvat, - a adăugat acesta.

Alfa Laval a avansat și mai mult în inovațiile sale cu centrifugele complet ermetice, centre-to-centre, cu alimentare la bază, așa cum este Brew 250 și modele mai mari pentru fabricile de bere. Acestea oferă cel mai delicat tratament, absorbție zero a oxigenului dizolvat, tensiune de forfecare mai mică și temperatură mai scăzută la absorbție decât celelalte centrifuge cu alimentare în partea superioară. Toate acestea sunt foarte importante în procesul de fabricare a berii și ajută la extinderea considerabilă a termenului de valabilitate.

Arome și gusturi mai placute

beer-glasses_craftbrewing_640x360_.jpg

Crearea unei beri deosebite se datorează ingredientelor excelente. Din păcate, o mulțime de alternative de filtrare și limpezire vor elimina aroma volatilă și gusturile pe care trebuie să le captați în bere. Separatoarele sunt cel mai inteligent mod de a elimina solidele din bere, păstrând în același timp valoarea ingredientelor unice.

"Separatoarele sau centrifugele, în comparație cu alte tehnologii de filtrare, rețin mai bine aroma volatilă și gustul caracteristic al berii. Ele elimină numai particule mai mari, în timp ce tipurile de tehnologii de filtrare în aval elimină și materiale mai fine, - susține Vince Polino.

"Chiar dacă sunteți producător de bere nefiltrată sau neagră, separatorul asigură eliminarea materialelor solide de bază și păstrarea uleiurilor volatile și aromatice. Pentru o bere care este deja neagră, veți obține o calitate mai bună și o îmbunătățire a duratei de conservare” - explică Joakim Gustafsson.

Loturi mai profitabile

Investiția într-un separator este cel mai inteligent mod de a obține mai mult din timpul de fermentație fără a achiziționa rezervoare suplimentare. Puteți crește foarte mult randamentul, economisind din berea pe care o preparați și sporind capacitatea cu un rulaj mai rapid al rezervorului. La sfârșitul zilei, asta înseamnă mai multe halbe de bere în mâna clientului - și mai mult profit pentru voi.

"Când vine vorba de avantajele financiare ale unui separator, în funcție de procesele curente și stilurile de bere pe care le produceți, mulți dintre clienți întrevăd o recuperare a investiției în decurs de doi sau trei ani, alții - în mai puțin de an. Depinde într-adevăr de situația dumneavoastră, iar noi putem să vă ajutăm făcând parte din acest proces - sugerează Vince Polino.

Astfel, instalarea unei centrifuge în fabricile de bere reprezintă o investiție reală în rentabilitatea pe termen lung. Între creșterea randamentului și producerea unei beri de înaltă calitate, premium, pe care o vor iubi clienții dumneavoastră, achiziționând un separator, vă veți asigura de o rentabilizare rapidă a investiției ce va plăti dividende pentru anii următori.

 

man with beer bottles 640x360

Ce spun experții noștri

Fernando Jimenez_640x360.png

"Separatorul este cel mai bun instrument produs vreodată pentru sporirea randamentului", explică Fernando Jimenez, manager de vânzări global pentru piața de bere al Alfa Laval. - Cu același număr de rezervoare puteți crește capacitatea de producție între 15-20%. Fiecare halbă de bere pe care o vindeți reprezintă bani la sfârșitul zilei. Asta ajută la recuperarea investiției în acest echipament."

Joakim Gustavsson quotation 640x360_.png

"Chiar dacă sunteți producător de bere nefiltrată sau neagră, separatorul asigură eliminarea materialelor solide și păstrarea uleiurilor volatile și aromatice. Pentru o bere care este deja negră, veți obține o calitate mai bună și o îmbunătățire a duratei de conservare - explică Joakim Gustafsson, manager de vânzări global pentru piața de bere al Alfa Laval.

Vince Polino comments_640x360.png

Mulți dintre clienții noștri întrevăd o recuperare a investiției lor în decurs de doi sau trei ani, alții - în mai puțin de un an - spune Vince Polino, manager de vânzări al Alfa Laval, SUA. 

Conţinut: