Răcire liberă cu apă

Răcirea liberă cu apă este o alternativă economică și ecologică la producerea frigului. De fapt, multe țări din întreaga lume au instalat răcirea liberă pentru a-și proteja centrele de date cu rezultate fantastice.

Când utilizați răcirea liberă ca sursă aleasă, este necesară mai puțină răcire mecanică. Aceasta înseamnă că sunt necesari mai puțini agenți frigorifici dăunători și combustibili fosili pentru a menține sistemele în funcțiune.

Datorită strategiei noastre continue de cercetare și dezvoltare, putem furniza produse pentru orice aplicație de răcire, indiferent de mediul sau sursa de răcire. Cu alte cuvinte, puteți folosi orice tip de mediu de răcire agresiv pe care doriți să îl utilizați. Aceasta acoperă totul, de la apa de mare și apă salmastră, până la apa de râu și fântână.

În plus, cu un schimbător de căldură cu plăci în sistemul dumneavoastră, puteți izola bucla de apă rece de toate echipamentele dumneavoastră sensibile. Astfel, puteți elimina cu încredere orice potențial de coroziune, scalare sau întreținere constantă.

Adăugarea unui schimbător de căldură la un sistem de răcire liberă va necesita, de asemenea, mai puțin spațiu, deci este o soluție extrem de compactă. Vă rugăm să rețineți că în aplicațiile de mare și apă dulce, vă recomandăm să utilizați un filtru pentru a vă proteja schimbătorul de căldură.

Acestea fiind spuse, noi, cei de la Alfa Laval, avem mult mai mult de oferit decât produse remarcabile. Suntem întotdeauna disponibili să folosim experiența noastră de vârf și să oferim soluții de calitate pentru oricare dintre nevoile dumneavoastră de producție.


Aflați mai multe detalii! Contactați-ne astăzi!

Răcire liberă cu un răcitor

free cooling of datacenter with a chiller

Primăvara și toamna, se folosește o combinație de răcire liberă și răcire produsă de răcitor, în timp ce vara, răcitorul se ocupă singur de cea mai mare parte a răcirii. Apa este o formă de răcire liberă și poate proveni din râuri, lacuri, oceane (adânci), apă subterană, gheață și zăpadă.

Răcire liberă cu un bypass pentru răcitor

free cooling of datacenter with a chiller bypass

Producerea de energie electrică implică adesea poluarea aerului, astfel încât reducerea consumului de energie electrică a răcitorului are un efect pozitiv asupra mediului. Instalarea unui sistem de bypass a răcitorului va economisi costuri și va îmbunătăți valoarea PUE și CUE a sistemului. În plus, va ajuta la acoperirea cerințelor de răcire în perioadele în care sursa de răcire liberă are temperaturi mai scăzute decât apa rece, cum ar fi iarna.

Economii în mai multe dimensiuni

Utilizarea răcirii libere cu apă și a unui schimbător de căldură cu plăci bine proiectat îmbunătățește eficiența costurilor și sustenabilitatea centrului de date în multe moduri. Știm acest lucru deoarece s-a dovedit că utilizarea schimbătoarelor de căldură cu certificate de performanță AHRI reduce eficiența utilizării energiei (PUE) cu 2 %. Va scădea chiar și eficiența utilizării carbonului (CUE) a unității dumneavoastră cu aceeași cantitate. În plus, un schimbător de căldură în sistemul dumneavoastră de răcire permite o recuperare mai eficientă a căldurii și, ca rezultat, OPEX mai mic.


Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe detalii

Proiectați-vă sistemul pentru o rentabilitate maximă

Proiectarea schimbătoarelor de căldură pentru un centru de date este diferită de proiectarea pentru aplicații HVAC. În primul rând, trebuie să găsim temperaturile potrivite pentru un proces continuu de răcire. Apoi, există și alți parametri importanți de proiectare de luat în considerare și de calculat, cum ar fi debitele, turbulența, murdărirea și căderea de presiune.

Un schimbător de căldură care este proiectat corect va crește fiabilitatea sistemului de răcire și va menține niveluri ridicate de eficiență. La Alfa Laval vă putem ajuta să vă optimizați nevoile de răcire cu soluțiile noastre dovedite de schimbător de căldură și cu experiența de vârf în răcirea centrelor de date.

Urmăriți acest videoclip cu expertul nostru, Gemma Reeves, pentru a afla mai multe despre cum să proiectați schimbătoare de căldură pentru răcirea liberă cu apă într-un centru de date.

Beneficiile unui schimbător de căldură cu plăci și cadru cu garnitură

 • Permite ocolirea răcitorului pentru răcire liberă atunci când temperatura și clima exterioară o permit
 • Utilizare redusă a apei și costuri mai mici de pompare datorită țevilor mai curate și nevoilor minime de spălare
 • Costuri reduse de întreținere pentru echipamentele de răcire din aval
 • Timp de funcționare îmbunătățit, fără opriri neplanificate din cauza problemelor de coroziune
 • Curățare simplă și ușoară a schimbătorului de căldură de către un singur operator în doar câteva ore
 • Performanță certificată în conformitate cu reglementările AHRI

gphe_ahri.jpg

Protecție cu buclă de răcire

Un sistem de răcire care încorporează un schimbător de căldură și un filtru Alfa Laval poate fi utilizat pentru răcirea celor mai sensibile echipamente de proces, chiar și cu apă poluată sau corozivă. Filtrul Alfa Laval (ALF) este parte integrantă a oricărui sistem de răcire a schimbătorului de căldură, deoarece îndepărtează resturile care pot murdări și înfunda schimbătoarele de căldură.

Fără filtrul Alfa Laval, midiile, algele marine și alte forme de viață marine se pot așeza pe suprafețele de transfer de căldură, chiar și după un screening eficient în faza de admisie a apei. Condițiile de dezvoltare din sistemul de răcire sunt ideale pentru aceste forme de viață, ceea ce crește rata de multiplicare a acestora și determină un transfer de căldură mai puțin eficient. În multe cazuri, acestea pot cauza chiar defectarea schimbătoarelor de căldură și a altor echipamente.

Urmăriți acest film pentru a afla mai multe despre soluția ALF.

 

 

320x212 ALF filter.jpg

Beneficiile unui filtru ALF

 • Schimbătoarele de căldură sunt protejate de resturi și de viețuitoare marine
 • Creșterea duratei de funcționare a sistemului de răcire
 • Costuri de întreținere mai mici
 • Asigură performanțe GPHE continue, chiar și la respălare
 • Respălarea se efectuează automat fără a întrerupe procesul de filtrare
 • Instalare și întreținere ușoare
 • Tehnologie dovedită și de încredere
 • Suport complet din partea echipelor de service Alfa Laval pe parcursul ciclului de viață al echipamentului

Descoperiți viitorul IT-ului ecologic cu Alfa Laval

Alfa Laval a furnizat soluții pentru camerele de răcire a serverelor încă din primele zile ale internetului. Astăzi, oferim o gamă largă de soluții pentru răcirea centrelor de date, toate susținute de o rețea de service la nivel mondial de experți care vă înțeleg activitatea. Dacă deveniți partener cu noi pe măsură ce începeți să vă planificați proiectul centrului de date, vă putem ajuta să proiectați un sistem care vă asigură că obțineți eficiență și fiabilitate maxime de răcire.


Vedeți soluțiile noastre complete pentru centrele de date

Audituri de performanță

Experții noștri instruiți examinează și analizează performanța termică reală a echipamentului dumneavoastră. Folosind instrumente moderne, aceștia pot detecta murdărirea sau riscurile similare, permițându-vă să vă planificați mai bine nevoile de întreținere pentru a optimiza timpul de funcționare a sistemului.

datacoolingcenterchart 640x360

Curățare în loc

Sistemele de curățare în loc (CIP) Alfa Laval permit curățarea rapidă și ușoară în linie a schimbătoarelor de căldură pentru gestionarea murdăriei. Cu agenți de curățare ecologici, biodegradabili, CIP-ul nostru elimină deschiderea repetată inutilă a echipamentului dumneavoastră. Ca rezultat, reduceți drastic consumul de piese de schimb și orele de muncă necesare pentru întreținere.

DCC-CIP-RC-640x360

Respălare

Alfa Laval recomandă spălarea frecventă a debitului de apă de răcire pe perioade scurte de timp. În această secvență, apa inversată se îndepărtează și elimină resturile acumulate de pe suprafața plăcii schimbătorului de căldură. Utilizarea echipamentului de respălare economisește timp și bani, minimizând în același timp timpul de nefuncționare.

DCC-back-flush-RC-640x360

Contactaţi-ne

Completați formularul, iar unul dintre experții noștri va contacta cu mai multe informații.

Aceste informații sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.