Recuperarea căldurii

Centrele de date au adus multe îmbunătățiri în direcția sustenabilității în ultimele decenii. Acestea acoperă totul, de la reducerea eficienței consumului de energie (PUE) și a eficienței utilizării carbonului (CUE), până la îmbunătățirea eficienței utilizării apei (WUE). Dar acum este timpul să facem următorul salt revoluționar pentru industria centrelor de date.

Având grijă de căldura reziduală, centrele de date pot fi și furnizori de energie. Acest lucru nu numai că sporește profitabilitatea generală, dar îmbunătățește și valorile eficienței reutilizării energiei (ERE).

Procesul de răcire este unul dintre cei mai mari contribuitori la consumul de energie electrică din centrul de date mediu. De asemenea, reprezintă costuri operaționale mai mari și probleme semnificative de mediu din cauza amprentei sale de carbon. Deci, valorificarea acestei energii într-un proces de recuperare a căldurii va însemna că energia reziduală este utilizată în alte aplicații, iar impactul în creștere este redus.

Acestea fiind spuse, există unele provocări pentru reciclarea căldurii din centrul de date, deoarece activitatea de încălzire poate necesita adesea o temperatură mai mare decât apa de răcire găsită în centrul de date obișnuit. Din fericire, cu o pompă de căldură, puteți remedia această problemă și puteți ajunge la temperatura necesară.

Iar cel mai important aspect este că se poate beneficia de fapt de performanța de răcire a sistemului dumneavoastră!


Aflați mai multe detalii! Contactați-ne astăzi!

Datacenter greenhouse 640x360

Oportunități de reutilizare a căldurii

Centrele de date au potențialul de a contribui la crearea unui mediu mai sustenabil, cu tehnologia de răcire potrivită în interior. Datorită dezvoltării rapide a acestei tehnologii, suntem capabili să transformăm căldura reziduală emisă de echipamentele IT într-o gamă de temperaturi pentru multe aplicații noi. Cu alte cuvinte, putem îmbunătăți recuperarea căldurii centrului de date pentru a găzdui capacitatea în creștere per rack, reducem consumul de energie electrică în industrie și îmbunătățim emisiile generale de carbon.

Așadar, iată diferite metode de răcire disponibile, temperaturile corespunzătoare și exemple de oportunități de reutilizare a căldurii:

Recuperare directă a căldurii

hvac_data_center_cooling_cooling_tower_chiller.jpg

Atunci când cerințele de temperatură ale procesului pentru căldura reziduală dintr-un centru sunt scăzute, este posibil să conectați consumatorul la bucla de răcire fără a crește nivelul de temperatură. Acesta este un scenariu ideal, deoarece adăugarea unei pompe de căldură pentru a crește temperatura necesită energie electrică.

Datorită tehnologiei în dezvoltare a răcirii lichid-lichid, putem îmbunătăți eficiența și recupera mai multă căldură atunci când cerințele de temperatură sunt mai mari. Adăugarea unui schimbător de căldură pe placă este recomandată în aceste caz, deoarece ajută la evitarea interferențelor între două sisteme și acționează ca un întreruptor de sistem.

Exemple de aplicații care pot folosi căldura directă sunt încălzirea spațiului, serele, fermele de insecte, fermele de pește, fermele de alge, instalațiile de desalinizare, uscarea lemnului și a biomasei și multe altele.

Recuperarea căldurii folosind o pompă de căldură

hvac_data_center_cooling_cooling_tower_chiller.jpg

Dacă temperatura necesară a procesului este mai mare decât temperatura apei de răcire din centrul de date, o pompă de căldură poate fi conectată pentru a crește temperatura. O pompă de căldură funcționează ca un frigider inversat; apa de răcire din centrul de date este utilizată pentru a evapora un freon sintetic sau un agent frigorific natural. Agentul frigorific ales este sub presiune într-un compresor, astfel încât să poată fi eliberat la o temperatură mai ridicată într-un condensator. Această căldură poate fi apoi utilizată în procesul industrial, apă de încălzire urbană sau apă caldă menajeră, de exemplu.

Pentru a maximiza eficiența energetică și a minimiza consumul de energie în compresor, trebuie utilizată o pompă de căldură cu un coeficient de performanță (COP) ridicat. Cea mai sustenabilă soluție, cu cel mai mare COP, este utilizarea unui agent frigorific natural, cum ar fi dioxidul de carbon sau amoniacul. Combinați unul dintre acești agenți frigorifici naturali cu un schimbător de căldură cu plăci brazate sau semi-sudate pentru a obține cele mai eficiente rezultate din punct de vedere energetic.

În cazul variațiilor sezoniere, o pompă de căldură poate fi combinată cu alte soluții de răcire (cum ar fi răcirea liberă sau răcitoarele) pentru a obține o eficiență optimă a sistemului.

Economii multidimensionale

Combinația dintre recuperarea căldurii reziduale și un schimbător de căldură cu plăci bine proiectat va îmbunătăți eficiența costurilor și sustenabilitatea unui centru de date în diferite moduri.

În plus, soluțiile de recuperare a căldurii sunt esențiale pentru accelerarea tranziției către emisii net-zero. În acest videoclip veți afla despre valorile eficiente și rolul pe care îl joacă recuperarea căldurii reziduale în crearea unui centru de date sustenabil.


Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe detalii

Soluții de recuperare a căldurii

Cum proiectăm centrele de date într-un mod mai sustenabil? Ei bine, este important să găsiți temperaturile care se potrivesc atât procesului de răcire, cât și procesului de încălzire. Noi avem soluția. Combinând o pompă de căldură, agenți frigorifici naturali și un schimbător de căldură cu plăci Alfa Laval, puteți obține un COP (Coeficient de Performanță) mai mare. Acest lucru vă va permite să atingeți temperaturile dorite și să vă îmbunătățiți în același timp performanța sistemului de răcire. Este o soluție win-win.

La Alfa Laval avem experiență de vârf pentru a vă ajuta să vă optimizați răcirea și recuperarea căldurii reziduale. Urmăriți acest videoclip al experților noștri, Christian Kempe și Jesper Olsen, pentru a afla mai multe detalii despre cum să proiectați centre de date sustenabile.

Beneficiile schimbătoarelor de căldură cu plăci

 • Activează recuperarea căldurii
 • Întrerupător de sistem eficient pentru a asigura interferența și responsabilitatea
 • Izolarea volumului
 • Reduce și simplifică întreținerea
 • Reduce costul răcirii producției dvs.
 • Performanță certificată în conformitate cu reglementările AHRI

al_hc_family_AHRI-img.jpg

Orintați-vă spre eficiență

Schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval pot funcționa cu aceeași diferență mică de temperatură ca evaporatoarele. Pentru a beneficia pe deplin de această eficiență, am dezvoltat separatorul U-Turn. De asemenea, acest modul eficient este foarte compact, iar conexiunile sunt grupate pentru a permite instalarea modulului aproape de pereți sau pe perimetrul unui skid principal.

 • Proiectat pentru agent frigorific natural cu amoniac
 • Pierderi minime de cădere de presiune, eficiență energetică maximă
 • Abordare de temperatură apropiată, design de economisire a spațiului
 • Soluție completă, inclusiv tehnologia noastră de schimbător de căldură și separator

Beneficiile Alfa Laval U-turn

 • Proiectat pentru agenți frigorifici naturali
 • Soluție completă, inclusiv tehnologia noastră de schimbător de căldură cu plăci și separator
 • Pierderi minime de cădere de presiune
 • Eficiență energetică maximă
 • Abordare de temperatură apropiată
 • Design care economisește spațiu
 • Disponibil pentru schimbătoare de căldură cu plăci semi-sudate și schimbătoare de căldură cu plăci lipite prin fuziune Alfa Nova
REF Uturn M10 Image

Descoperiți viitorul IT-ului ecologic cu Alfa Laval

Alfa Laval a furnizat soluții pentru camerele de răcire a serverelor încă din primele zile ale internetului. Astăzi, oferim o gamă largă de soluții pentru răcirea centrelor de date, toate susținute de o rețea de service la nivel mondial de experți care vă înțeleg activitatea. Dacă deveniți partener cu noi pe măsură ce începeți să vă planificați proiectul centrului de date, vă putem ajuta să proiectați un sistem care vă asigură că obțineți eficiență și fiabilitate maxime de răcire.


Vedeți soluțiile noastre complete pentru centrele de date

Audituri de performanță

Experții noștri instruiți examinează și analizează performanța termică reală a echipamentului dumneavoastră. Folosind instrumente moderne, aceștia pot detecta murdărirea sau riscurile similare, permițându-vă să vă planificați mai bine nevoile de întreținere pentru a optimiza timpul de funcționare a sistemului.

datacoolingcenterchart 640x360

Curățare în loc

Sistemele de curățare în loc (CIP) Alfa Laval permit curățarea rapidă și ușoară în linie a schimbătoarelor de căldură pentru gestionarea murdăriei. Cu agenți de curățare ecologici, biodegradabili, CIP-ul nostru elimină deschiderea repetată inutilă a echipamentului dumneavoastră. Ca rezultat, reduceți drastic consumul de piese de schimb și orele de muncă necesare pentru întreținere.

DCC-CIP-RC-640x360

Respălare

Alfa Laval recomandă spălarea frecventă a debitului de apă de răcire pe perioade scurte de timp. În această secvență, apa inversată se îndepărtează și elimină resturile acumulate de pe suprafața plăcii schimbătorului de căldură. Utilizarea echipamentului de respălare economisește timp și bani, minimizând în același timp timpul de nefuncționare.

DCC-back-flush-RC-640x360

Contactaţi-ne

Completați formularul, iar unul dintre experții noștri va contacta cu mai multe informații.

Aceste informații sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.