Schimbător pentru turn de răcire

În centrul de date mediu, răcitoarele reprezintă unul dintre cei mai mari consumatori de energie electrică. Adesea, rezultă costuri de operare ridicate, precum și preocupări semnificative de mediu din cauza amprentei crescute de carbon. Turnurile de răcire, care sunt utilizate pe scară largă pentru a disipa căldura din centrele de date, pot fi, de asemenea, utilizate în modul de răcire liberă pentru a ocoli răcitorul și, astfel, ajuta la rezolvarea acestor provocări.

Cu toate acestea, turnurile de răcire deschise pot fi, de asemenea, o sursă majoră de murdărire în sistemele de răcire ale centrelor de date, ceea ce duce la o eficiență termică redusă, întreținere laborioasă, nevoi de curățare și defecțiuni ale echipamentelor. Toate acestea, la rândul lor, măresc și mai mult costurile operaționale.

Instalarea unui schimbător de căldură cu plăci și cadru cu garnituri este modalitatea inteligentă de a permite atât răcirea liberă, cât și de a minimiza riscul de murdărire. Și, în plus, nu are niciun impact asupra performanței de răcire a sistemului dumneavoastră!


Aflați mai multe detalii! Contactați-ne astăzi!

Sistem de răcire cu un răcitor

hvac_data_center_cooling_cooling_tower_chiller.jpg

Răcitoarele sunt unele dintre cele mai mari consumatoare de energie electrică dintr-un centru de date. Compresoarele mari funcționează în mod constant pentru a comprima gazele frigorifice ca parte a ciclului de refrigerare. Aceasta înseamnă atât costuri mari de operare, cât și preocupări în ceea ce privește sustenabilitatea mediului.

Bypass pentru răcitor cu schimbător de căldură cu plăci

hvac_data_center_cooling_cooling_tower_plate_heat_exchanger.jpg

Posibilitatea de răcire liberă în perioadele prelungite de vreme rece înseamnă că răcitorul poate fi oprit, economisind potențial mii de euro. Acest lucru necesită un schimbător de căldură cu plăci și cadru cu garnituri, conceput cu cea mai apropiată abordare de temperatură posibilă, pentru a maximiza perioada de timp în care răcitorul cu lichid poate fi oprit. Atunci când se bazează pe un turn de răcire deschis, schimbătorul de căldură poate funcționa și ca un schimbător, protejând condensatorul de resturile nedorite și de formarea de carbonat de calciu. Acest lucru reduce eficacitatea consumului de energie (PUE) cu 7%.

Rezolvarea provocărilor de murdărire

În majoritatea centrelor de date, sistemul de răcire este aproape complet închis. O excepție este adesea un turn de răcire deschis, care formează singura interfață a sistemului cu atmosfera. Acesta creează o sursă majoră de murdărire care, în timp, crește costurile prin performanța redusă, întreținerea și repararea și chiar oprirea echipamentelor.

Alfa Laval vă poate ajuta să evitați aceste provocări cu soluții dovedite de schimbătoare de căldură cu plăci și cadru cu garnituri, combinate cu experiența noastră de vârf în gestionarea murdăririi. Urmăriți acest videoclip cu expertul nostru Olga pentru a afla mai multe detalii.

Turn de răcire fără schimbător de căldură (sistem deschis)

hvac_data_center_cooling_cooling_tower_open_system.jpg

Ventilatoarele dintr-un turn de răcire atrag particulele din aer, care își găsesc drumul în apa de răcire și, în cele din urmă, în echipamentul sistemului de răcire din centrul de date. Resturile se depun în locuri cu debit scăzut sau moarte, ceea ce duce la costuri mari de întreținere și la posibilitatea unei opriri neplanificate.

Aceste așa-numite sisteme de turnuri de răcire „deschise” pot fi, de asemenea, o sursă pentru niveluri crescute de ioni de carbonat de calciu (CaCO3) și clorură (Cl). Pe măsură ce mineralele nedorite se acumulează în timp, ele provoacă depuneri și coroziune care reduc foarte mult eficiența transferului de căldură și cresc costurile de pompare

Turn de răcire cu schimbător de căldură ( sistem închis )

hvac_data_center_cooling_cooling_tower_closed_system.jpg

Utilizarea unui schimbător de căldură cu plăci și cadru cu garnitură ca „întrerupător de circuit” în bucla de apă de răcire vă permite să „închideți” sistemul. Apa care este trimisă în instalație de la turnul de răcire este lipsită de resturi și niveluri ridicate de CaCO3 și ioni corozivi de Cl. Acest lucru se traduce prin economii sporite datorită reducerii timpului de întreținere, a substanțelor chimice de curățare și a costurilor de pompare.

Schimbătoarele de căldură bine concepute de la Alfa Laval cu un debit în contracurent fac posibilă atingerea unei temperaturi de până la 1°C, ceea ce înseamnă că impactul asupra performanței generale de răcire este limitat.

Beneficiile unui schimbător de căldură cu plăci și cadru cu garnitură

  • Permite ocolirea răcitorului pentru răcire liberă atunci când temperatura și clima exterioară o permit
  • Utilizare redusă a apei și a costuri mai mici de pompare datorită conductelor mai curate și nevoilor reduse de spălare
  • Costuri reduse de întreținere pentru echipamentele de răcire din aval
  • Timp de funcționare îmbunătățit, fără opriri neplanificate din cauza problemelor de coroziune
  • Curățare simplă și ușoară a schimbătorului de căldură de către un singur operator în doar câteva ore
  • Performanță certificată conform AHRI

gphe_ahri.jpg

Economii în mai multe dimensiuni

Instalarea unui turn de răcire cu un schimbător de căldură cu plăci cu garnituri bine proiectat înseamnă o mare varietate de moduri de a îmbunătăți eficiența costurilor și sustenabilitatea centrului de date. De exemplu, prin reducerea eficienței consumului de energie (PUE) cu 7%, reduceți, de asemenea, eficiența utilizării carbonului (CUE) a instalației dumneavoastră cu același procent. Operat și întreținut corect, schimbătorul de căldură poate avea, de asemenea, un impact mare asupra eficienței utilizării apei (WUE). De asemenea, un schimbător de căldură permite recuperarea căldurii și, în general, aceasta înseamnă un OPEX mai mic.


Contactați-ne astăzi pentru a afla mai multe detalii

Proiectați-vă sistemul pentru o rentabilitate maximă

Pentru a beneficia la maximum de sistemul de răcire, este esențial să aveți o configurație optimizată pentru centrul dvs. de date și climatul local. Prin urmare, proiectarea unei bucle închise de apă de răcire înseamnă mai mult decât instalarea oricărui schimbător de căldură cu plăci. Când vă îndreptați către Alfa Laval din prima zi, ne asigurăm că obțineți o soluție adaptată circumstanțelor dumneavoastră, cu performanță garantată de programul de certificare AHRI. Așa asigurați eficienta termică maximă cu risc minim de murdărire pentru a obține cele mai mari economii posibile.

Descoperiți viitorul IT-ului ecologic cu Alfa Laval

Alfa Laval a furnizat soluții pentru camerele de răcire a serverelor încă din primele zile ale internetului. Astăzi, oferim o gamă largă de soluții pentru răcirea centrelor de date, toate susținute de o rețea de service la nivel mondial de experți care vă înțeleg activitatea. Dacă deveniți partener cu noi pe măsură ce începeți să vă planificați proiectul centrului de date, vă putem ajuta să proiectați un sistem care vă asigură că obțineți eficiență și fiabilitate maxime de răcire.


Vedeți soluțiile noastre complete pentru centrele de date

Contactaţi-ne

Completați formularul, iar unul dintre experții noștri va contacta cu mai multe informații.

Aceste informații sunt stocate și procesate în conformitate cu politica noastră de confidențialitate.