Substanțe chimice pe bază de substanțe chimice biologice

Substanțele chimice și materialele din diverse surse de biomasă joacă un rol important în reducerea dependenței noastre de resursele neregenerabile. Copacii, plantele, culturile, algele, bacteriile și deșeurile biologice pot fi utilizate în diferite configurații și forme pentru a produce o gamă largă de substanțe chimice biologice, combustibili, produse și intermediari.

Alfa Laval vă poate ajuta cu separarea eficientă a bulionului de fermentare și recoltare, purificarea după pre-tratare, concentrația fluxurilor de zahăr și lignină, precum și tratarea apelor uzate și descărcarea zero a lichidului. Cu gama noastră largă de soluții eficiente de transfer de căldură și separare, suntem aici pentru orice suport pe care îl necesită procesele dvs. bio.

Alfa-Laval-bio-based-chemicals.jpg

Cleantech-Resource-efficiency-cellulosic-sugars-final-210303.jpg

Zaharuri celulozice și etanol

Producția de zaharuri și etanol din celuloză necesită etape suplimentare de separare în comparație cu producția tradițională de zahăr și de etanol de primă generație. Separatoarele de mare viteză Alfa Laval pot fi utilizate pentru a îndepărta conținutul de lignină după tratare prealabilă, precum și pentru îndepărtarea drojdiei în timp ce sistemele de evaporare sunt utilizate pentru a concentra fluxurile de zahăr, lignină și apă uzată pentru a asigura condiții optime de proces la o eficiență ridicată și reutilizarea apei pentru a minimiza consumul de apă proaspătă.

Bioplastice

Materialele plastice biodegradabile din resurse regenerabile reprezintă viitorul producției durabile de plastic virgin. Alfa Laval are experiența de a elimina celulele sau bacteriile din bulionul de fermentare pentru producerea PLA (acid polilactic), precum și producția de PHA (polihidroxialcanoați) folosind separatoare de mare viteză. Acest tip de separare care utilizează aceeași tehnologie a fost utilizat în industria biotehnologică și farmaceutică de la începutul anilor 1980.

cleantech_bio-plastics.jpg

Cleantech-Recycling-pyrolysis-final-210303.jpg

Piroliza

Piroliza este un proces termic în care materialele se descompun la o temperatură ridicată într-o atmosferă inertă, fără oxigen. Practic orice sursă de biomasă sau deșeuri poate fi utilizată pentru piroliză, făcând din aceasta o soluție din ce în ce mai interesantă pentru piața de reciclare și de energie regenerabilă. Poate fi folosit pentru a produce ulei din, de exemplu, deșeuri din lemn și cherestea, deșeuri uzate din anvelope sau reciclarea materialelor plastice mixte. În funcție de materia primă, pot fi generate și alte produse gazoase și solide pentru a oferi o valoare suplimentară.

Uleiul obținut din piroliză necesită îndepărtarea umidității și a particulelor în suspensie înainte de a fi transformate în produse cu valoare adăugată în procesele din aval. Tehnologia de separare de mare viteză dovedită de Alfa Laval curăță eficient uleiul de piroliză într-o singură operație, eliminând simultan atât apa, cât și particulele. De asemenea, oferim un portofoliu extins de schimbătoare de căldură cu plăci pentru sarcini de răcire aferente procesului de piroliză.

Producția de ulei de tal

Piața de hârtie în declin exercită presiuni asupra fabricilor de celuloză pentru a găsi noi modalități de maximizare a rentabilității. Pentru mulți, acest lucru a însemnat crearea unor fluxuri de venituri complet noi și durabile, profitând de produsele secundare create în procesele fabricilor. În loc să le vadă ca deșeuri, aceste subproduse contribuie la afacerile secundare profitabile care vând terebentină, lignină și, mai presus de toate, ulei de tal.

În prezent, tehnologiile de separare dovedite ale Alfa Laval sunt o componentă vitală în multe sisteme de recuperare a uleiului de tal. Acestea permit fabricilor de celuloză să crească randamentul recuperării uleiului de celuloză, îmbunătățind în același timp calitatea produsului și chiar durabilitatea operațiunilor lor.

Citiți un caz al clientului pentru a afla mai multe

Aflați mai multe detalii

Cleantech-Resource-efficiency-tall-oil-final-210303.jpg

Pre-tratarea HVO și Zero Liquid Discharge

Uleiurile vegetale din soia, rapiță, seu și ulei de gătit uzat sunt materii prime pentru producția de motorină regenerabilă și combustibili pentru avioane. În timp ce uleiul vegetal hidrogenat (HVO) poate fi produs utilizând procese tradiționale de rafinare, acesta necesită o unitate de pre-tratare (PTU) în amonte în proces. Acest pre-tratament implică etape de spălare a apei urmate de un separator de mare viteză pentru separarea eficientă a apei de spălare de ulei și pierderi minime de materie primă. Alfa Laval poate furniza unități complete de pre-tratare împreună cu o soluție Zero Liquid Discharge, asigurând reutilizarea apei pentru etapele de spălare.

Soluțiile noastre

Cleantech-Recycling-separators-final-210303.jpg

Soluții de separare de mare viteză

Pentru separarea centrifugală, Alfa Laval oferă opțiuni ideale pentru orice tip de proces chimic bio. Potrivirea echipamentului cu specificul procesului, selecția organismului, materiile prime și mediul de fermentație sunt absolut cruciale pentru succesul producției. Vă putem sprijini cu soluții de separare pentru a se potrivi oricărei combinații posibile de circumstanțe și cerințe.


Aflați mai multe detalii

Soluții de evaporare

Pentru evaporare, Alfa Laval oferă sisteme complete optimizate pentru circumstanțele dumneavoastră specifice. De exemplu, sunt cheltuielile reduse de capital prioritatea dvs.? Sau este mai important să minimizați consumul de abur și să realizați cele mai mici costuri de operare pe termen lung? Oricum ar fi, putem proiecta sistemul care răspunde cel mai bine nevoilor dumneavoastră.


Aflați mai multe detalii

Zero Liquid Discharge

Sistemele Alfa Laval Zero Liquid Discharge (ZLD) sunt soluții robuste, compacte, concepute pentru minimizarea absolută a descărcării lichidelor într-o gamă largă de aplicații pentru deșeuri industriale. Sistemele ZLD optimizează eficiența consumului de apă printr-o combinație de soluții termice și tehnologie de separare, cu evaporatorul AlfaFlash în centrul instalării.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil