Reciclarea

În economia circulară, reciclarea este faza finală a ciclului de viață al unui produs, atunci când produsul nu mai poate fi reutilizat, întreținut sau reparat. Reciclarea ne permite să profităm de componentele și resursele naturale din produs, readucându-le în producție. Cu toate acestea, astăzi doar o fracțiune din materiale sunt reciclate, majoritatea fiind trimise la incinerare sau la un depozit de deșeuri. Din fericire, procesele emergente creează noi posibilități pentru comercializarea reciclării materialelor plastice, textile, baterii, deșeuri municipale solide (RSM) și multe altele.

Alfa Laval este aici pentru a vă ajuta, cu soluții eficiente de separare și gestionare a apei pentru etapele de purificare și concentrare în procesul dvs. de reciclare. Aceste tehnologii robuste și dovedite contribuie la reducerea consumului de apă și a cantității de deșeuri nereciclabile. Pentru sarcini de răcire în procese precum piroliza și gazificarea, oferim, de asemenea, o gamă largă de soluții de transfer de căldură. Continuați să citiți pentru a afla cum vă putem sprijini pentru a transforma deșeurile de astăzi în valoarea de mâine.

Alfa-Laval-recycling.jpg

Cleantech-Recycling-pyrolysis-final-210303.jpg

Piroliza

Piroliza este un proces termic în care materialele se descompun la o temperatură ridicată într-o atmosferă inertă, fără oxigen. Practic, orice sursă de biomasă sau deșeuri poate fi utilizată pentru piroliză, ceea ce face ca aceasta să fie o soluție din ce în ce mai interesantă pentru piața de reciclare și de energie regenerabilă. Aceasta poate fi utilizată pentru a face ulei din, de exemplu, deșeuri de lemn și cherestea, anvelope uzate sau reciclare materiale plastice mixte. În funcție de materia primă, pot fi generate și alte produse gazoase și solide pentru a furniza o valoare suplimentară.

Uleiul obținut din piroliză necesită îndepărtarea umidității și a particulelor în suspensie înainte de a fi transformat în produse cu valoare adăugată în procesele din aval. Tehnologia de separare de mare viteză dovedită a Alfa Laval curăță eficient uleiul de piroliză într-o singură operație, eliminând simultan atât apa, cât și particulele. De asemenea, oferim un portofoliu extins de schimbătoare de căldură cu plăci pentru sarcinile de răcire aferente procesului de piroliză.

Depolimerizarea chimică

Transformarea polimerilor înapoi în monomeri permite recrearea tuturor polimerilor noi, fără a afecta durabilitatea produsului. În comparație cu piroliza și alte metode eterogene de reciclare, metodele actuale de depolimerizare necesită o materie primă omogenă. Alfa Laval oferă echipamente termice și de separare pentru procesele de depolimerizare termică, precum și pentru re-polimerizarea produselor.

cleantech-Recycling-Chemical-depolymerization-final.jpg

cleantech_textile-recycling.jpg

Reciclarea materialelor textile

Industria textilă este a doua industrie cu cea mai mare poluare din lume, transformând cantități uriașe de apă dulce în ape uzate în timpul producției. Reciclarea materialului textil este o piesă importantă a puzzle-ului pentru a aduce circularitatea în industrie. Soluțiile Zero Liquid Discharge (ZLD) ale Alfa Laval permit reutilizarea apei în reciclarea textilelor pentru a reduce consumul de apă dulce pentru o amprentă de mediu minimizată.

Deșeurile ca materie primă valoroasă

Ceea ce este adesea considerat deșeu astăzi, poate deveni o materie primă valoroasă în viitor. De exemplu, cenușa din instalațiile de incinerare poate conține niveluri ridicate de sare care pot fi extrase și purificate.
Nămolul poate fi utilizat ca materie primă pentru beton. Metalele valoroase care anterior erau prea dificil de recuperat pot fi concentrate din fluxuri diluate. Apele uzate pot fi transformate în produse de îngrășăminte. Și acestea sunt doar câteva dintre oportunitățile nesfârșite de a utiliza resursele noastre mai eficient.

Cu soluții avansate unice pentru transferul și separarea căldurii, Alfa Laval poate permite performanțe mai eficiente pentru practic orice tip de instalație de reciclare sau operațiune. Colaborăm pentru a stimula producția fabricii dvs., având grijă de deșeuri valoroase și completând cercul.

cleantech-Recycling-waste-as-raw-material-final.jpg

Soluțiile noastre

AlfaFlash 640x360px.jpg

Alfa Laval Zero Liquid Discharge (ZLD)

Sistemele Alfa Laval ZLD sunt soluții robuste, compacte, concepute pentru minimizarea absolută a descărcării lichidului într-o gamă largă de aplicații industriale pentru deșeuri. Sistemele ZLD optimizează eficiența consumului de apă printr-o combinație de soluții termice și tehnologie de separare, cu evaporatorul AlfaFlash în centrul instalării .


Aflați mai multe detalii

Separatoare de mare viteză Alfa Laval

Pentru separarea centrifugală, Alfa Laval oferă opțiuni ideale pentru orice tip de reciclare. Găsirea echipamentului potrivit la specificul procesului și materiei prime este absolut esențială pentru succesul producției dvs. Vă putem sprijini prin tehnologia de separare, îndrumarea profesională și oferta de servicii pentru a vă asigura că obțineți soluția ideală pentru performanțe pe termen lung și fiabile, în funcție de cerințele dvs. specifice.


Aflați mai multe detalii

Olmi_Reforming_Process_Gas_Boiler_640x360.png

Alfa Laval OLMI 

Un cazan pe gaz de proces Alfa Laval este o soluție foarte fiabilă pentru sarcinile de recuperare a căldurii în gazul de răcire. Pentru aplicații critice, cum ar fi producția de gaz de sinteză din deșeuri plastice, un cazan Alfa Laval OLMI pentru gaze de proces este soluția ideală pentru liniștea operațională. Vă puteți baza pe o recuperare rapidă a investiției cu un instrument fiabil pentru reducerea impactului asupra mediului al deșeurilor de plastic.

Aflați mai multe detalii

Schimbătoare de căldură cu garnituri cu plăci și batiu Alfa Laval

Eficiența energetică este esențială pentru ca procesele de reciclare să fie viabile din punct de vedere financiar. Schimbătoarele noastre de căldură cu garnituri cu plăci și batiu oferă cele mai bune performanțe și fiabilitate din clasa lor în aceste aplicații. Linia industrială Alfa Laval este potrivită pentru o gamă largă de sarcini, de la încălzire, răcire și recuperare de căldură până la condensare și evaporare.


Aflați mai multe detalii


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil