Ciclul organic Rankine (ORC)

Astăzi, generarea de energie electrică verde, din căldură la temperaturi scăzute, este una dintre cele mai eficiente metode pe care întreprinderile le dețin deja pentru îmbunătățirea eficienței energetice și a profilului lor de durabilitate. Folosirea unui proces dovedit al Ciclului Organic Rankine (ORC) face posibil transferul căldurii termice pentru lichide sau gaze, pentru a produce energie neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon, într-un mod eficient. Acest lucru este valabil, indiferent dacă căldura provine din surse geotermale sau căldură industrială sau comercială reziduală.

Indiferent de sursa de căldură, alegerea schimbătorului de căldură potrivit este esențială pentru maximizarea eficienței – și, astfel, a durabilității – soluției dvs. Alfa Laval a lucrat îndeaproape cu clienții într-o gamă largă de proiecte ORC. Portofoliul nostru vast de tehnologii de schimbător de căldură cu plăci, în combinație cu experiența și expertiza noastră unică în industrie, vă asigură că puteți recupera în mod eficient căldura pentru a produce energie electrică verde. Continuați să citiți pentru a afla cum vă putem sprijini proiectul ORC.

cleantech-ORC-pipes.jpg

Încălzirea durabilă a serelor olandeze

În condițiile în care Țările de Jos s-au angajat să nu mai aibă gaze naturale până în 2030, sectorul vital al emisiilor de gaze cu efect de seră din țară face deja pași majori spre implementarea surselor de energie regenerabile în producție. Aflați cum Alfa Laval vă poate ajuta cu soluții unice de schimbător de căldură cu plăci optimizate pentru a susține cerințele producției de energie geotermală.


Aflați mai multe detalii

ORC: Cum funcționează

Principiul de bază al unui sistem ORC poate fi considerat ca opusul unei pompe de căldură. În cazul în care pompele de căldură utilizează energie electrică pentru a crea energie termică în diverse scopuri, un sistem ORC utilizează energie termică pentru a genera energie electrică.

Într-un design tipic ORC, o sursă de energie termică alimentează un evaporator pentru a acționa un expansor sau “compresor invers”, care, la rândul său, generează energie electrică. Furnizorul de căldură poate fi natural, cum ar fi cazul energiei geotermale, sau de căldură reziduală, de la orice fel de surse industriale de căldură reziduală. În acest fel, designul ORC face posibilă utilizarea durabilă a energiei termice existente, care altfel ar fi pierdută în atmosferă.

Schimbătoarele de căldură sunt esențiale în sistemul ORC și sunt utilizate în mai multe etape ale ciclului. Ele funcționează ca evaporatoare, condensatoare, regeneratoare sau economizoare (vezi diagrama însoțitoare pentru o ilustrație mai clară). Folosind cea mai optimă tehnologie a schimbătorului de căldură cu plăci pentru sarcină, sistemul asigură cea mai fiabilă, eficientă și, prin urmare, durabilă, generare de energie electrică.

 

Cleantech-ORC-illustration-logo.png

Soluțiile noastre

alfa-laval-micro-640x360.png

Alfa Laval Micro

Este aproape întotdeauna loc pentru a continua reducerea consumului de energie și a costurilor aferente prin recuperarea energiei pierdute drept căldură de gaze de eșapament. Alfa Laval Micro este un schimbător de căldură compact pentru gaze de eșapament, proiectat special în acest scop. Acesta permite recuperarea eficientă a căldurii reziduale de la turbinele cu gaz mici, motoarele mici, gazele de ardere pentru procese curate și alte fluxuri de căldură reziduală, pentru a crește și mai mult eficiența energetică.


Aflați mai multe detalii

Schimbătoare cu plăci gaz-lichid Alfa Laval

De la temperaturi extrem de ridicate la medii cu debit extrem de asimetric, portofoliul gaz-lichid Alfa Laval gestionează mai mult decât alte schimbătoare de căldură cu plăci. Construite cu un design revoluționar cu „dimple”, acestea asigură o recuperare eficientă a căldurii și o cădere de presiune foarte scăzută în aplicațiile cu gaz - totul într-o amprentă semnificativ mai mică decât tehnologiile tubulare.


Aflați mai multe detalii

Semi_welded_range_640x360.jpg

Schimbătoare de căldură semi-sudate cu plăci și batiu Alfa Laval

Schimbătoarele de căldură industriale cu plăci semi-sudate Alfa Laval sunt potrivite pentru refrigerare, procese chimice și diverse tipuri de sarcini de utilitate industrială. Sistemul lor unic de etanșare Reftight™ garantează o etanșare fiabilă pe termen lung între canalele sudate, deoarece sudura cu laser este pe exteriorul canelurii garniturii inelare. În același timp, o suprafață netedă asigură o etanșare uniformă și sigură pe întregul inel de etanșare.


Aflați mai multe detalii

Generarea de energie ORC

Energia din surse regenerabile stimulează nu numai creșterea, ci și buna dezvoltare a unui viitor mai durabil. Generarea de energie electrică prin utilizarea energiei geotermale sau a fluxurilor de căldură reziduală din industrie poate stimula producția instalației, îmbunătăți amprenta de mediu și crește profitabilitatea. Alfa Laval oferă un portofoliu complet de soluții de schimbătoare de căldură pentru energia geotermală și ORC, inclusiv modele foarte eficiente și compacte optimizate pentru sistemele complet containerizate.

Alfa Laval Sustainable solutions Organic ranking cycle (ORC)


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil