Apă de la robinet

Apa curată este necesară pentru toată viața de pe Pământ. De asemenea, este definit de Organizația Națiunilor Unite ca un drept fundamental al omului, iar durabilitatea echipamentelor pentru apă de la robinet a fost supusă unui control crescut. Știați, de exemplu, că, în Stockholm, eliberarea de metal, din sistemele de apă, duce la până la 6 de tone de cupru care intră în apele uzate în fiecare an? Din aceste motive, parlamentarii din multe jurisdicții au adoptat noi cerințe menite să prevină contaminarea încrucișată a mediilor și contaminarea cu metale în sursele de apă.

Alfa Laval înțelege că în aplicațiile actuale de încălzire și răcire a apei de la robinet și a apei calde, siguranța este la fel de importantă ca eficiența costurilor și performanța. Bazându-ne pe cunoștințele noastre profunde despre tehnologia schimbătorului de căldură cu plăci, am dezvoltat soluții inovatoare care oferă cea mai bună asigurare pentru sisteme de apă sigure, împreună cu o eficiență îmbunătățită pentru a minimiza consumul de energie. Contactați-ne astăzi pentru a afla cum vă putem sprijini nevoile în proiectarea celor mai sigure și mai durabile soluții pentru apa de la robinet.

cleantech-tap-water-intro-img.jpg

Care este avantajul adevăratului oțel inoxidabil?

De ce să alegeți oțel inoxidabil pur, 100%? În anumite aplicații, în cazul în care se utilizează medii agresive, sau în cazul în care există preocupări cu privire la contaminarea metalelor, acesta poate face diferența. În acest videoclip, Managerul nostru de Produs Christine Nordström explică de ce. Ea explorează, de asemenea, unele dintre beneficiile unice pe care le puteți obține datorită tehnologiilor unice ale schimbătorului de căldură din oțel inoxidabil Alfa Laval AlfaNova.

Alimentarea cu apă caldă descentralizată

Tehnologia unică AlfaNova din oțel inoxidabil de la Alfa Laval permite noi posibilități pentru sistemele descentralizate de alimentare cu apă caldă. Acest lucru asigură un risc mai mic de contaminare cu metale din cupru și nichel, precum și prevenirea pătrunderii bacteriilor, cum ar fi legionella, în alimentarea cu apă potabilă. Dimensiunea compactă a AlfaNova face acest lucru ușor de realizat, chiar și ca opțiune „plug-in” în clădirile mai vechi.

cleantech-tap-water-illustration.jpg

Respectarea instrucțiunilor privind contaminarea metalelor: Un webinar Alfa Laval

Limitarea contaminării metalelor grele în apa potabilă este esențială pentru sănătatea publică și, din ce în ce mai mult, impusă de lege în multe jurisdicții. De exemplu, această problemă este abordată la nivel global în Ghidurile privind Calitatea Apei Potabile (GDWQ) ale Organizației Mondiale a Sănătății (WHO).

La nivel național, contaminarea cu metale a fost acoperită în Trinkwasserverordnung din Germania, precum și în Ghidurile Agenției Federale de Mediu (UBA) din țară. În plus, o colaborare transnațională cunoscută sub numele de 4MS a căutat să găsească o abordare comună a reglementărilor privind apa de la robinet în Franța, Țările de Jos, Regatul Unit și Germania.

Din păcate, o mare parte din echipamentele utilizate în prezent în aplicațiile privind apa de la robinet nu vor respecta orientările din ce în ce mai stricte ale acestor cadre și ale altor cadre de reglementare viitoare. Într-un webinar recent, specialistul în schimbătoare de căldură Alfa Laval, Roman Rathsack, a analizat unele dintre aceste cerințe legislative și a oferit o imagine de ansamblu a noilor tehnologii disponibile pentru a le îndeplini. Puteți viziona webinar-ul oricând, disponibil la cerere!


Vizualizați la cerere

Soluțiile noastre

fhe_alfanova_indhvac_right_640x360.jpg

Alfa Laval AlfaNovaTW

În ciuda riscurilor de contaminare, majoritatea tehnologiilor de schimbător de căldură utilizate în aplicațiile de apă de la robinet și apă caldă pot prezenta urme de metale periculoase, cum ar fi nichelul și cuprul, în alimentarea cu apă. Noul AlfaNova TW este diferit. Construit cu procesul de lipire prin fuziune patentat de Alfa Laval, acesta oferă o construcție din oțel inoxidabil 100%. Primul AlfaNova optimizat special pentru sarcinile de apă de la robinet vă oferă, de asemenea, o soluție inteligentă care nu vă va afecta bugetul.


Aflați mai multe detalii

cleantech_double_wall.jpg

Schimbătoare de căldură brazate cu perete dublu Alfa Laval

Construită cu tehnica noastră cu trei bariere, noua generație de schimbătoare de căldură brazate cu plăci cu perete dublu Alfa Laval oferă cea mai mare protecție de pe piață împotriva amestecării fluidelor. Iar datorită unui design avansat al modelelor de plăci, puteți menține o eficiență termică mai mare pentru sistemul dvs., comparativ cu alte tehnologii cu pereți dubli.


Aflați mai multe detalii

Producerea apei calde menajere

Soluțiile de apă caldă menajeră Alfa Laval sunt proiectate pentru a asigura aprovizionarea fiabilă și economică cu apă sanitară. Sistemele noastre pot furniza apă caldă menajeră pentru apartamente și case, apă de la robinet de mare volum pentru instalații mari și surse de apă fără bacterii Legionella.

domestic hot water 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil