Rafinării de țiței

Rafinarea țițeiului reprezintă 6-8% din totalul consumului global de energie industrială, costurile energetice adăugând până la 50% din totalul OPEX pentru unele rafinării. Prin urmare, îmbunătățirea eficienței energetice este esențială pentru toate rafinăriile și în toate procesele, cu accent pe principalii consumatori de energie. De exemplu, distilarea brută atmosferică și în vid reprezintă adesea 30% din consumul total de energie al unei rafinării. Cu toate acestea, optimizarea proceselor în mod corect poate reduce acest lucru cu până la 25%!

Alfa Laval are o experiență îndelungată în parteneriatul cu rafinăriile pentru a optimiza aceste procese vitale pentru a maximiza eficiența potențială a soluțiilor moderne. Prin utilizarea de schimbătoare de căldură cu plăci sudate compacte, care oferă o eficiență de până la cinci ori mai mare decât cele shell-and-tubes, am ajutat clienții să reducă în mod dramatic atât consumul de energie, cât și emisiile de CO2. Acest lucru oferă, de asemenea, o gamă largă de beneficii secundare, cum ar fi creșterea capacității de producție, îmbunătățirea randamentului și a calității produselor, o durată de funcționare mai fiabilă a proceselor și costul de investiții redus al proiectului.

cleantech_refinery210108.jpg

 

Crude oil refineries annual emissions reductions calculation

Vedeți cifrele: potențialul de eficiență energetică în rafinării

Știați că, în fiecare an, schimbătoarele de căldură cu plăci instalate de Alfa Laval economisesc 54 TWh de energie în comparație cu ceea ce ar consuma cu schimbătoare de căldură convenționale mai puțin eficiente? Reducerea corespunzătoare a emisiilor de CO2 este de peste 13 milioane de tone.

Imaginați-vă dacă fiecare rafinărie ar trece la schimbătoare de căldură cu plăci sudate mai eficiente și compacte pentru toate procesele lor. Am putea reduce consumul de energie cu 23% și emisiile globale de carbon cu 245 milioane de tone. Acesta este echivalentul a ceea ce emite întreaga Spanie într-un an întreg!

Doriți să aflați mai multe despre modul în care Alfa Laval poate maximiza eficiența energetică a rafinăriilor? Descărcați info-graficul nostru pentru a vedea mai multe cifre.


Descărcați info-graficul nostru

Cazuri ale clienților

cleantech_refinery_case01.jpg

Îndeplinirea obiectivelor de mediu din industria de rafinare a petrolului

Grupul Hengli este unul dintre cei mai mari rafinatori de petrol din China, iar compania are obiective ambițioase în materie de durabilitate. De fapt, scopul lor este "de a menține standarde mai mari decât reglementările de protecție a mediului ale guvernului chinez." Citiți povestea completă pentru a afla cum au redus consumul de energie cu 30% după maximizarea eficienței în unitatea de distilare brută a noii lor rafinării de ultimă generație de pe Insula Changxing.


Aflați mai multe detalii

cleantech_refinery_case02.jpg

Rafinează și reduce: modul în care eficiența energetică mai mare duce în cele din urmă la costuri mai mici

Pentru cea mai mare companie de carburanți din Suedia, înlocuirea a patru schimbătoare de căldură shell-and-tubes existente cu un singur schimbător de căldură cu plăci compacte de la Alfa Laval s-a tradus prin economii de energie de 7 MW. În plus, le-a permis reducerea emisiilor de CO2 cu 14.600 de tone pe an. Aruncați o privire către povestea lor pentru a afla cum au profitat de expertiza Alfa Laval în optimizarea eficienței energetice în rafinării.


Aflați mai multe detalii

Creșterea eficienței la prima rafinărie de petrol din America

Valero Energy Corporation a început ca un mic rafinor regional de petrol în sud-vestul american. Astăzi, este un lider în industrie, stabilind standarde ridicate pentru responsabilitatea corporativă și sensibilitatea față de mediu. Aflați cum relația lor strânsă cu Alfa Laval le-a permis să maximizeze recuperarea energiei prin eficiență termică mult peste standardele tradiționale din industrie.


Aflați mai multe detalii

Soluțiile noastre

plate_heat_exchangers_welded-plate-block.jpg

Alfa Laval Compabloc

Alfa Laval Compabloc este campionul schimbătoarelor de căldură: o soluție dovedită din punct de vedere tehnic, extrem de eficientă la presiune sau temperatură ridicate, inclusiv pentru serviciile protecție la ancrasare ridicată cu medii dure. În prezent, există peste 2600 de schimbătoare de căldură Compabloc instalate în procesele esențiale de rafinare. Dintre acestea, peste 1000 se află în procese de distilare a țițeiului, unde eficiența lor energetică îmbunătățită permite rafinăriilor să reducă emisiile de CO2 cu cel puțin 25% comparativ cu soluțiile tradiționale.


Aflați mai multe detalii

plate_heat_exchangers_welded-spiral.jpg

Schimbătoare de căldură sudate spirale

Schimbătoarele de căldură spirale Alfa Laval sunt proiectate pentru a face față celor mai ridicate provocări de transfer de căldură. Cu designul unic, elimină distribuția defectuoasă a fluxului, reducând astfel depunerea de murdărie, indiferent dacă unul sau ambele fluide au un nivel ridicat de murdărire. Ca atare, schimbătoarele noastre de căldură în spirală păstrează întotdeauna eficiența și disponibilitatea la niveluri maxime. În unele procese, cum ar fi hidrocracarea reziduurilor, acestea vă pot ajuta chiar să maximizați ratele de conversie și randamentul produsului.


Aflați mai multe detalii

plate_heat_exchangers_welded-plate-shell.jpg

Alfa Laval Packinox

Un schimbător de căldură Packinox este ideal pentru sarcinile mari combinate de recuperare a căldurii de efluenți în procesele de reformare catalitică și de producție aromatică. Performanța termică remarcabilă, eficiența hidraulică superioară și amprenta compactă vă permit să optimizați eficiența energetică și să maximizați capacitatea procesului la cea mai scăzută amprentă de mediu. Un Packinox recuperează mai multă căldură la o cădere de presiune a ciclului mai mică decât soluțiile tradiționale, ducând la necesități de investiții reduse pentru cuptorul de alimentare și la capacități de reciclare ale compresorului de gaz.

Aflați mai multe detalii

Descoperiți avantajele parteneriatului cu Alfa Laval

Eficiența proceselor rafinăriilor dumneavoastră este esențială pentru menținerea competitivității actuale și există adesea mari oportunități de îmbunătățire. Prin proiectarea proceselor de rafinare pentru a exploata pe deplin cele mai eficiente soluții disponibile, puteți crește substanțial atât profitabilitatea, cât și durabilitatea. Cu Alfa Laval în calitate de partener, obțineți acces la cunoștințe de top în optimizarea proceselor. Implicați-ne din timp în proiectarea procesului de bază pentru a profita de know-how-ul nostru unic.

oil-refinery-green-grass-plants-sunset


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil