Agenți frigorifici naturali

În întreaga lume, în multe locuri, ca urmare a legislației naționale sau regionale, există o îndepărtare de agenții frigorifici tradiționali în favoarea agenților frigorifici cu potențial de încălzire globală mai scăzut (GWP). În special, există o piață în creștere rapidă pentru agenții frigorifici naturali, cum ar fi amoniacul, CO2 și hidrocarburile.

Deși nu este pentru prima dată când piața agenților frigorifici înregistrează schimbări mari, schimbarea actuală diferă în ceea ce privește numărul de opțiuni disponibile. Din punct de vedere istoric, posibilitatea unui comutator one-to-one a permis un proces relativ ușor pe tot parcursul lanțului de aprovizionare, cu componente directe care fac posibile adaptări rapide și simple. Astăzi situația este foarte diferită, iar alegerea „corectă” a agentului frigorific va depinde foarte mult de echipamentul și aplicația în cauză.

Alfa Laval găzduiește câțiva dintre cei mai importanți experți de pe piață în domeniul agenților frigorifici naturali. Expertiza lor ne-a permis să dezvoltăm o gamă largă de soluții de schimbătoare de căldură special concepute pentru a face față cerințelor unice de lucru cu substanțe provocatoare și uneori periculoase, cum ar fi dioxidul de carbon (R744), amoniacul (R717) și propanul (R290). Contactați-ne astăzi și putem colabora pentru a găsi tehnologia optimă pentru nevoile dvs. specifice.

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Documentație tehnică: Navigarea pe o piață în schimbare a agenților frigorifici

Pe piața agenților frigorifici se află în curs de desfășurare o schimbare masivă. Având în vedere preocupările legate de mediu, legislația prevede eliminarea treptată a agenților frigorifici tradiționali în favoarea unor noi alternative cu un potențial de încălzire globală mai scăzut (GWP). Descărcați această documentație tehnică pentru selectarea și adaptarea agenților frigorifici alternativi pentru diverse aplicații de încălzire și răcire.

AL-NRVTS WP-640x360

Expertiză privind agenții frigorifici de mâine

Aveți întrebări despre noul agent frigorific potrivit pentru pompe de căldură, aer condiționat sau aplicații frigorifice? Doriți să faceți schimbarea și nu sunteți sigur de unde să începeți? Ascultați-l pe expertul Alfa Laval, Matteo Munari, Head of Application and Product Development, care descrie câteva dintre provocările care vin odată cu lucrul cu agenți frigorifici noi și modul în care am proiectat caracteristici unice pentru a le rezolva.

Soluțiile noastre

Alfa Laval AlfaNova

Majoritatea schimbătoarelor de căldură cu plăci utilizate în refrigerarea comercială sau industrială de mică capacitate sunt brazate cu cupru. Deși este potrivit pentru multe aplicații, acesta reacționează negativ cu amoniacul, care este un agent frigorific natural important. Construit cu metoda noastră unică de lipire prin fuziune, AlfaNova este singurul schimbător de căldură cu plăci din oțel inoxidabil cu adevărat 100% din piață. Prin urmare, oferă o soluție extrem de compactă și eficientă pentru răcirea lichidelor foarte curate și sensibile și atunci când se profită GWP scăzut al amoniacului.


Aflați mai multe detalii

Schimbătoare de căldură cu plăci semi-sudate Alfa Laval

Pentru sistemele de refrigerare utilizate în aplicații de refrigerare industrială, schimbătoarele noastre de căldură semi-sudate compacte permit o eficiență și o fiabilitate chiar mai ridicate atunci când se utilizează amoniac ca agent frigorific cu GWP scăzut. Schimbătoarele de căldură semi-sudate Alfa Laval sunt, de asemenea, schimbătoare de căldură alese în sistemele în cascadă, care operează cu CO2 ca mediu secundar pentru aplicații de congelare, reducând încărcarea cu amoniac, prevenind în același timp riscul de contaminare încrucișată datorită sistemului lor de etanșare RefTight™.


Aflați mai multe detalii

Schimbătoare cu plăci brazate Alfa Laval

Schimbătoarele noastre de căldură cu plăci brazate sunt o soluție compactă, eficientă și fără întreținere pentru încălzire, răcire, evaporare și condensare în numeroase aplicații de refrigerare și cu majoritatea tipurilor de agenți frigorifici ecologici, cu GWP scăzut. Aceasta include agenți frigorifici naturali importanți, precum CO2 și hidrocarburi. Fiecare unitate este proiectată pentru operare optimizată, cu o gamă de caracteristici unice care asigură atât performanțe termice superioare, cât și fiabilitate maximă.


Aflați mai multe detalii

Căutați mai multe instrumente și expertiză?

Doriți să obțineți mai mult din cunoștințele pe care Alfa Laval le-a dobândit în cele nouă decenii de experiență în transferul termic? Are afacerea dvs. nevoie să acceseze fișiere BIM, desene 3D sau alte instrumente de consultanță? Aruncați o privire către Hub-ul de Încălzire și Răcire Alfa Laval pentru cele mai noi resurse pentru industria dvs.

Alfa Laval Heating and cooling hub


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil