Energie termică și electrică combinate (CHP)

În cazul cogenerării sau al generării combinate de energie electrică și termică (CHP), energia termică care altfel ar fi irosită în producția de energie electrică este utilizată în orice fel de moduri de producție. Aceasta poate varia de la sistemele micro-CHP care generează atât energie electrică, cât și căldură pentru o singură clădire, până la centrale electrice mai mari, care asigură, de asemenea, încălzire centrală către regiuni întregi. Face din cogenerare una dintre cele mai eficiente metode de utilizare a energiei. De fapt, până la 90% din energie este adesea recuperată pentru utilizare!

Schimbătoarele de căldură utilizate într-un sistem de cogenerare sunt un factor esențial pentru maximizarea eficienței. Și aici Alfa Laval vă poate ajuta. Oferim o gamă largă de schimbătoare de căldură cu plăci eficiente, inclusiv opțiuni extrem de compacte, ideale pentru soluții containerizate complete. Cu experiența noastră de zeci de ani în domeniul recuperării căldurii și cu un portofoliu larg de tehnologii termice, avem expertiza pe care o căutați pentru a dezvolta soluțiile durabile de încălzire și energie de mâine.

cleantech-CHP-intro-img.jpg

A-compact-and-efficient-solution-for-micro-CHP-vignette.jpg

O soluție compactă și eficientă pentru micro-CHP

Indop doo, o filială a gigantului de aparate Gorenje, este un producător de top din Europa Centrală de tehnologii de cogenerare. Datorită tehnologiilor unice ale schimbătorului de căldură cu plăci gaz-lichid Alfa Laval, Indop a reușit să obțină o eficiență termică de peste 85% în sistemele lor, cu o cădere de presiune foarte mică.


Aflați mai multe detalii

tipkotter-vignette.jpg

Sporirea eficienței CHP cu tehnologia gaz-lichid

Hubert Tippkötter GmbH este un designer inovator și producător de sisteme complete de cogenerare, care lucrează pentru a obține eficiență maximă din tehnologiile produse. Datorită utilizării soluțiilor unice de schimb de căldură gaz-lichid Alfa Laval, aceștia pot oferi clienților lor o eficiență de cogenerare de 91% sau mai mare!


Aflați mai multe detalii

Soluțiile noastre

Schimbătoare cu plăci brazate Alfa Laval

Schimbătoarele noastre de căldură cu plăci brazate de cupru sunt o soluție compactă, eficientă și fără întreținere pentru încălzire, răcire, evaporare și condensare în numeroase aplicații. Fiecare unitate este proiectată pentru optimizarea funcționării, cu o gamă de caracteristici unice care asigură atât performanțe termice superioare, cât și fiabilitate maximă.


Aflați mai multe detalii

Schimbătoare cu plăci gaz-lichid Alfa Laval

De la temperaturi extrem de ridicate la medii cu debit extrem de asimetric, portofoliul gaz-lichid Alfa Laval gestionează mai mult decât alte schimbătoare de căldură cu plăci. Construite cu un design revoluționar „dimple”, acestea asigură o recuperare eficientă a căldurii și o cădere de presiune foarte scăzută în aplicațiile cu gaz - totul într-o amprentă semnificativ mai mică decât tehnologiile tubulare.


Aflați mai multe detalii

 

Schimbătoare de căldură cu garnituri, plăci și batiu Alfa Laval

Linia noastră industrială de schimbătoare de căldură cu garnituri și plăci este potrivită pentru o gamă uriașă de aplicații, de la încălzire, răcire și recuperare de căldură până la condensare și evaporare. Pe baza activității noastre cu clienții, actualizăm continuu designul acestora pentru a satisface mai bine cerințele proceselor dvs. Modelele de astăzi stabilesc toate noile standarde de eficiență, fiabilitate și service.


Aflați mai multe detalii

alfa-laval-micro-640x360.png

Alfa Laval Micro

Este aproape întotdeauna loc pentru a continua reducerea consumului de energie și a costurilor aferente prin recuperarea energiei pierdute drept căldură de gaze de eșapament. Alfa Laval Micro este un schimbător de căldură compact pentru gaze de eșapament, proiectat special în acest scop. Acesta permite recuperarea eficientă a căldurii reziduale de la turbinele cu gaz mici, motoarele mici, gazele de ardere pentru procese curate și alte fluxuri de căldură reziduală, pentru a crește și mai mult eficiența energetică.


Aflați mai multe detalii

Cele mai eficiente soluții de cogenerare

În ceea ce privește cogenerarea, Alfa Laval a dezvoltat o gamă completă de schimbătoare de căldură concepute pentru a furniza cele mai eficiente soluții posibile din punct de vedere energetic. De la tehnologiile noastre de schimbător de căldură cu aer la schimbătoarele noastre de căldură cu plăci cu garnituri și brazate de cupru, vă putem găsi echipamentul ideal pentru nevoile dvs. specifice.

Iar echipamentul este doar începutul. De asemenea, aveți sprijinul unui parteneriat durabil pentru a furniza cunoștințele, resursele și competența inginerilor de care aveți nevoie pentru a crea o soluție de viitor care să răspundă cerințelor regiunii dvs. – indiferent unde vă aflați în lume.


Aflați mai multe detalii

combined-heat-power_640x360_full.png


cleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil