Petrochimice

Sectorul chimic reprezintă până la 10% din consumul global de energie. Întrucât costurile energetice reprezintă o parte substanțială din bugetul mediu de funcționare al fabricii petrochimice, utilizarea mai eficientă a energiei a devenit esențială pentru menținerea profitabilității în această industrie competitivă. Și deoarece emisiile directe de CO2 provenite din producția chimică primară se ridică la 7% din emisiile totale de CO2 din lume, eficiența energetică în procesarea petrochimică este esențială și pentru accelerarea durabilității globale.

Alfa Laval are zeci de ani de experiență în lucrul cu instalațiile petrochimice pentru a optimiza eficiența proceselor lor. Oferim un portofoliu larg de schimbătoare de căldură eficiente care fac posibilă recuperarea a mai multă căldură reziduală, reducând astfel necesarul de combustibil și amprenta de carbon, sporind în același timp capacitatea de producție și minimizând consumul de material. Cu soluții termice mai eficiente, puteți chiar economisi bani, de exemplu, folosind abur de calitate inferioară sau puteți genera venituri suplimentare prin vânzarea surplusului de energie electrică și căldură centralelor vecine.

Cleantech-Petrochemicals-intro-img-final.jpg

Cleantech-proof-pack-Petrochemicals.jpg

Vedeți cifrele: potențialul de eficiență energetică în instalațiile petrochimice

Schimbătoarele de căldură cu plăci Alfa Laval sunt de până la cinci ori mai eficiente din punct de vedere termic decât cele shell-and-tubes tradiționale. Ce diferență poate face acest lucru pentru instalația dvs? În prezent, baza instalată a tehnologiilor noastre de schimbătoare de căldură cu plăci din industria petrochimică economisește până la 19 TWh de energie – aceeași cantitate de energie necesară pentru încălzirea a aproape 2 milioane de locuințe europene.

Imaginați-vă dacă fiecare instalație petrochimică ar trece astăzi la tehnologii mai eficiente de transfer de căldură. Am putea reduce emisiile globale de CO2 cu 28 de milioane de tone, echivalentul a ceea ce este produs în fiecare an de 3,7 milioane de oameni care trăiesc în Qingdao, China.

Doriți să aflați mai multe despre cum vă putem ajuta să maximizați eficiența energetică? Descărcați info-graficul nostru pentru a vedea mai multe cifre.


Descărcați info-graficul nostru

Cazuri ale clienților

cleantech_Petrochemicals-customer-case01v2.jpg

Reducerea consumului de energie la cea mai mare fabrică de produse chimice de specialitate din India

Balaji Amines, este cel mai mare producător de amine de metil din India. Cu un parteneriat care datează din 2002, au instalat 86 de schimbătoare de căldură Alfa Laval și au fost permanent impresionați de performanță. Eficiența energetică îmbunătățită de la primele opt Compabloc de la Alfa Laval a dus la economii de aproximativ 700.000 USD pe an. Mai mult decât atât, Balaji Amines apreciază nivelul ridicat de cunoștințe de proces și serviciile profesionale pe care le oferă experții Alfa Laval.


Aflați mai multe detalii

cleantech_Petrochemicals-customer-case02.jpg

Reducerea emisiilor și creșterea capacității pentru Dow Wolff Celulosics în Belgia

Când Dow Wolff Cellulosics s-a confruntat cu o problemă urgentă cu un shell-and-tube, au apelat la Alfa Laval pentru asistență. Având în vedere îmbunătățirea eficienței energetice, Alfa Laval le-a arătat potențialul de a înlocui două unități mai vechi cu tehnologii cu plăci mai eficiente. Rezultatul a fost o economie anuală de energie de 22.400 GJ, cu o reducere de 1250 de tone de CO2.


Aflați mai multe detalii

cleantech_Petrochemicals-customer-case03.jpg

Utilizarea energiei de proces într-un mod inteligent la o fabrică din Asia

O fabrică de paraxilenă din Asia caută constant noi modalități de a-și îmbunătăți eficiența energetică. Cu ajutorul Alfa Laval, inginerii lor au crescut recuperarea căldurii cu peste 23 MW după ce au schimbat condensatoare mai vechi răcite cu aer pentru tehnologia mai eficientă a schimbătorului de căldură cu plăci.


Aflați mai multe detalii

Soluțiile noastre

Compabloc_640.jpg

Alfa Laval Compabloc

Alfa Laval Compabloc este campionul schimbului de căldură: o soluție dovedită pentru aplicații solicitante. Cu un flux contracurent care permite temperaturi de trecere într-o singură unitate, acesta poate oferi eficiență optimă pentru sarcinile petrochimice solicitante. Abordarea de temperatură apropiată înseamnă, de asemenea, că fluxul de frig poate fi încălzit cu doar câteva grade mai rece decât fluxul fierbinte, maximizând recuperarea căldurii.


Aflați mai multe detalii

Schimbătoare de căldură sudate în spirală

Schimbătoarele de căldură în spirală Alfa Laval sunt proiectate pentru a face față celor mai dificile provocări legate de transferul de căldură. Fie că este vorba de murdărire frecventă de la medii murdare, fie de limitări de la căderea de presiune și de spațiul de pe podea, acestea sunt soluția finală de rezolvare a problemelor pentru sarcini lichid-lichid și bifazate. Cu o reputație dovedită că nu se înfundă aproape niciodată, modelele lor robuste, eficiente și compacte sunt ideale pentru sarcini petrochimice provocatoare.


Aflați mai multe detalii

Schimbătoare de căldură cu garnituri cu plăci și batiu Alfa Laval

Gama noastră industrială largă de schimbătoare de căldură cu garnituri cu plăci este potrivită pentru o gamă largă de aplicații petrochimice, de la încălzire, răcire și recuperare de căldură până la condensare și evaporare. Pe baza muncii noastre cu clienții, actualizăm continuu linia industrială pentru a satisface mai bine cerințele proceselor dvs. Modelele de astăzi stabilesc toate noile standarde de eficiență, fiabilitate și funcționalitate.


Aflați mai multe detalii

Descoperiți avantajele parteneriatului cu Alfa Laval

Producătorii de produse petrochimice necesită procese continue și performanțe durabile. Cu o lungă experiență de parteneriat cu fabricile petrochimice din întreaga lume, Alfa Laval are cunoștințele necesare pentru a susține cerințele provocatoare ale procesului pe care se bazează afacerea dvs. Contați pe noi pentru soluții extrem de eficiente, care îndeplinesc cele mai dificile sarcini cu consecvență, calitate și fiabilitate.

Experții noștri în petrochimie pot fi partenerii dvs. de la început până la sfârșit. Colaborăm îndeaproape cu dvs. pentru a proiecta cel mai eficient și mai profitabil sistem pentru procesele dumneavoastră. Și datorită rețelei noastre cuprinzătoare de servicii, avem ingineri de service – și piese de schimb originale Alfa Laval – la îndemână, oriunde în lume.


Aflați mai multe despre cum vă putem sprijinicleantech_symbol_RGB_png.png

Parteneriat durabil