Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri

 

Schimbătoare de căldură cu plăci și garnituri certificate AHRI

Gama AlfaQ

Schimbătoarele de căldură AlfaQ™ de la Alfa Laval sunt utilizate pentru aplicații HVAC și sunt certificate conform Programului de Certificare AHRI a Schimbătoarelor de Căldură Lichid-Lichid (LLHE), care asigură performanța termică în conformitate cu specificațiile publicate de producători. Certificarea AHRI este singura certificare globală, de performanță de la terți pentru schimbătoarele de căldură cu plăci.

Aplicații HVAC:

  • Substații de răcire urbană
  • Sistem de depozitare a gheții
  • Răcire centre de date
  • Sisteme free cooling

 

Eliminați incertitudinea cu privire la performanța termică

Timp de mulți ani, în industria schimbătoarelor de căldură cu plăci a fost o practică obișnuită „ajustarea” sau reglarea calculelor sarcinii termice. Producătorii manipulează calculele astfel încât costurile componentelor să poată fi minimizate și un schimbător de căldură cu plăci mai mic poate fi oferit la un preț atractiv. Cu toate acestea, rezultatul este că la clienții finali ajung schimbătoare de căldură subdimensionate, ceea ce duce la o utilizare mai mare a energiei la nivelul întregului sistem, costuri de operare mai mari și performanțe de mediu compromise.

Aceste „recalculări” fac mai dificilă alegerea unui schimbător de căldură care va oferi performanța necesară și crește riscul ca acesta să aibă performanțe insuficiente. Creează incertitudine pentru toți cei implicați în recomandarea, selectarea și utilizarea schimbătoarelor de căldură – consultanți, specificatori și clienți finali – și subminează încrederea în industrie în ansamblul ei.

Certificarea asigură certitudinea performanței

Există o modalitate sigură de a asigura certitudinea încă de la început – certificarea performanțelor AHRI.

Institutul pentru Aer Condiționat, Încălzire și Refrigerare (AHRI) este o organizație non-profit și singura organizație independentă care certifică performanța schimbătoarelor de căldură lichid-lichid la nivel global.

Programul de certificare AHRI oferă verificarea de către terți a performanței termice – oferă o asigurare independentă că schimbătorul de căldură cu plăci va funcționa în conformitate cu evaluările publicate de producător.

Pentru mai multe informații despre certificarea AHRI, vizitați website-ul oficial AHRI. .

 

Cum funcționează AlfaQ

Zona de transfer de căldură a unui schimbător de căldură cu plăci și garnituri de reglare a temperaturii constă dintr-o serie de plăci ondulate, asamblate între batiu și plăcile de presiune, care păstrează presiunea de proiectare. Etanșarea dintre plăci este realizată din garnituri. Pentru cea mai mare performanță termică și pentru a permite o temperatură de acces apropiată, fluidele circulă în mod normal contra-curent prin schimbătorul de căldură.

AlfaQ este disponibil cu diferite adâncimi de presare și unghiuri ale modelului chevron și diferite forme ale ondulației, care sunt proiectate și selectate cu atenție pentru a obține performanțe optime. CurveFlow™ și zona de distribuție a modelului de ciocolată sunt două caracteristici de design disponibile care asigură distribuirea uniformă a fluidelor pe întreaga placă. Rezultatul este că întreaga suprafață de transfer de căldură este utilizată pe deplin și zonele stagnante care pot duce la ancrasare sunt evitate.

Turbulențele cu debit ridicat dintre plăci duc la un transfer mai mare de căldură; cu toate acestea, consecința este căderea de presiune. Inginerii noștri de proiectare termică vă pot ajuta să proiectați și să selectați modelul și configurația potrivite pentru necesitățile aplicației dvs., oferind în același timp performanțe termice maxime și reducând la minim căderea presiunii.

GPHE lichid/lichid

Încălzitor cu abur GPHE

GPHE cu 2 treceri

 

Caracteristici care contează

Este important să înțelegeți că nu toate schimbătoarele de căldură cu plăci și garnituri sunt la fel. Caracteristicile evidențiate mai jos sunt componente importante de căutat într-un GPHE și, atunci când sunt combinate, aceste caracteristici oferă beneficii extinse, cum ar fi costul total redus de proprietate, eficiență mai mare și siguranță sporită a personalului.

Zona de distribuție - CurveFlow

Ce este?

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui schimbător de căldură cu plăci, zona de distribuție asigură utilizarea deplină a zonei de transfer de căldură și minimizează ancrasarea.

Riscuri cu alte modele

O zonă de distribuție ineficientă cu debit neuniform provoacă distribuție ineficientă și acumulare de murdărie.

Garnitură ClipGrip

Ce este?

O garnitură fără adeziv cu aliniere superioară care asigură o etanșare perfectă și întreținere fără probleme. Fixarea pe placă este îmbunătățită prin existența a cinci puncte de fixare.

Riscuri cu alte modele

Alte modele de garnituri, cum ar fi garniturile cu aplicare rapidă, au un singur punct de fixare pe placă. Dacă se pierde acest punct, nu există nicio funcție de fixare a garniturii.

Picioare pivotante

Ce sunt ei?

Picioarele pivotante pot fi rotite pur și simplu în lateral pentru a efectua service-ul, permițând deschiderea rapidă și ușoară a unității, menținând în același timp gradul de rezistență seismică.

Riscuri cu alte modele

Majoritatea schimbătoarelor de căldură cu plăci au picioare care sunt înșurubate sau sudate pe cadru și/sau pe placa de presiune. Este mai probabil ca aceste picioare să se blocheze și, de asemenea, trebuie să fie complet îndepărtate pentru întreținere.

Sistem de aliniere - ghidare în colț

Ce este?

Ghidarea colțurilor menține plăcile aliniate pe întregul pachet de plăci în timpul închiderii schimbătorului de căldură. Plăcile sunt proiectate cu colțuri care conduc plăcile în poziție și ajută la stabilizarea pachetului de plăci în timpul procedurii de strângere.

Riscuri cu alte modele

Lipsa unui sistem de aliniere adecvat poate permite pachetului de plăci să se miște în orice direcție, ceea ce duce la pachete de plăci ondulate cu probleme de scurgere.

Rola plăcii de presiune

Ce este?

Placa de presiune trebuie să fie ușor de mutat și de alunecat de-a lungul barei de transport pentru a avea acces la pachetul de plăci. Cea mai comună soluție este o rolă deasupra barei de transport, ceea ce o face mai ușoară și mai puțin consumatoare de timp pentru efectuarea service-ului. Rola trebuie să fie făcută din metal pentru a putea suporta greutatea plăcii de presiune.

Riscuri cu alte modele

Soluția mecanică a rolei poate fi mai mult sau mai puțin robustă. Riscul este o placă de presiune care este blocată și imposibil de mutat atunci când este timpul să efectuați service-ul.

Cutie de rulmenți

Ce este?

Un dispozitiv între capul șurubului de strângere și placa cadrului care reduce forțele de frecare și facilitează service-ul.

Riscuri cu alte modele

Deschiderea și închiderea PHE fără cutii de rulmenți necesită mult timp și crește riscul de deteriorare a vopselei, care poate duce la coroziune.

Alinierea în cinci puncte

Ce este?

Menține plăcile aliniate în timpul închiderii schimbătorului de căldură cu plăci, ceea ce facilitează service-ul.

Riscuri cu alte modele

Multe sisteme de aliniere nu închid spațiul vertical dintre bara de transport și placă, ceea ce duce la pachete de plăci ondulate cu probleme de scurgere.

 

Întreținerea schimbătoarelor de căldură

Schimbătoarele de căldură cu plăci au un rol esențial în majoritatea aplicațiilor. În cazul în care funcționează defectuos, se poate ajunge la o calitate mai scăzută a produsului, siguranță redusă și costuri mai mari de energie. Și dacă eșuează, pot duce la timpi de nefuncționare costisitori și la pierderi majore în producție. Acest lucru face să fie important să efectuați întreținerea – iar aceasta să fie făcută corect.

Apăsați aici pentru a afla mai multe detalii

Contactați-ne pentru mai multe informații.

Contactați-ne